Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Върховният съд на Австрия анулира днес резултатите от президентските избори, проведени през май, предаде Би Би Си.

Те бяха спечелени на косъм - с по-малко от 1% разлика, от независимия кандидат Александер Ван дер Белен. Втори остана смятаният за фаворит крайно десен кандидат Норберт Хофер.

Ключова роля за победата на Ван дер Белен изиграха подадените по пощата гласове. Народната партия на Хофер обаче обжалва резултатите, като заяви, че точно тези гласове са преброени неправилно.

След решението на Върховния съд изборите ще бъдат повторени. Засега не е обявена нова дата. Ако спечели Хофер, той ще стане първият крайно десен президент в страна членка на ЕС и изобщо в Европа след Втората световна война.

Ключови думи

Коментари

Фатмак

Ауу, хибридният путин превзема австрийските институциЙ.

Евгений Лайнофф

Опааа, а сега честит сбор! Ахахаааа

Айляк

Съзирам дългата ръка на Кремъл, КГБ, Путин, нощни вълци, дневни бръмбари и т.н. Русия е виновна за това! Хибридната им война завлечи и Австрия! Муахахахах

Развеселен

The fire rises. Според мен Хофер ще спечели убедително втория тур - 54-56%. Решението на Меркел да приеме мигрантите в центъра на Европа според мен ще срине ЕС :( :( :(

Фатмак

Айде, ЕССР, чал. И Хофер се закани, че ще изборите ще са референдум за излизане от ЕУ. Ако развеселения гербав е прав, паричките за касичката на боцко ще намалеят значително. Стегайте колана.

Никола

Ако от просташини и простотия се умираше, фатмака отдавна да е покойник. Интересно кой му плаща за това, явно и работодателят му е съата категория, за да го остави да лее измислици и идиотщини.

Ели Попова

Какво може да се очаква при нови избори. Това са праздни надежди,ако Хофер смята, че може да спечели, е илюзия.Познавайки психологията на асртийците, ще бъдт гневни, че наново и отнемат от времето ,че и е нарушено спокойствието, и ще гласуват масово срещу него. Глсувалите за Хофер са предимно необразованите, неинформираните, работници с по ниско заплащане, националисти. В Австрия съществува все още носталгия по миналото на Австроунгарската империя. Виена и Залцбург са световно известни музкални центрове, но икономиката им се подържа от германски капитли. Старите австрийци , помнят каква цена са платили след Аншлуса , а младите не желаят да слушат популиски речи. Хофер ще загуи ного повече, ако изорите се повторят.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.