Брад Пит ще ни говори за живота, вселената и всичко. Той е разказвачът в новия документален филм на Терънс Малик, Voyage of Time (бел. ред. – „Пътуване във времето“) и в продължение на 40 минути ще разисква света около нас.

„Миналото, настоящето, бъдещето – казва Пит в трейлъра на филма, докато на екрана изригва звезда. – Изживейте разгръщането на времето.“

„Космическото преживяване“ на IMAX, според пресинформацията за филма, цитирана от „Гардиън“, ще отведе зрителите от Големия взрив, през ерата на динозаврите до „нашия днешен, човешки свят… и отвъд“.

Заглавието, преди време описано от Малик като една от най-великите му мечти, беше обект на съдебно дело през 2013-а, когато група инвеститори заведе иск срещу режисьора за това, че „забравил“ за проекта. Е, сега паметта му се е възвърнала – и пред нас е трейлърът на предстоящия филм, пищен и на забавен каданс, запращащ ни да се реем през каньони и над бъдещ градски пейзаж, през борова гора и много, много близо до нечие око.

„Пътуване във времето“ е представен като документален събрат на друг проект на Малик – „Дървото на живота“, за който той спечели Златна палма в Кан през 2011 г.

Световната премиера на филма е на 7 октомври.

Площад "Славейков"