Докато в България се спори какво да се случи с Чинията на Бузлуджа, в Холивуд вече ѝ намериха приложение. Спорния комунистически монумент ще гледаме в предстоящия американски екшън „Механикът: Възкресение“ с Джейсън Стейтъм, Джесика Алба и Томи Лий Джоунс. Има обаче нещо различно около него…

В официалния трейлър на филма, който у нас тръгва по кината на 2 септември, паметникът е превърнат в площадка за кацане на хеликоптери, а в подножието му има море (а не поляната, където социалистическата партия ежегодно събира симпатизанти за музика и кебапчета).

„Механикът: Възкресение“ е продължение на „Механикът“ от 2011 г. Историята проследява героя на Джейсън Стейтъм, който иска да се „пенсионира“ от убиването. Нещо, което, разбира се, не се случва. Актьорът е в ролята на Артър Бишъп – бивш наемник, специализирал се в това да маскира екзекуциите си като инциденти.

Поляната за съборите на социалистическата партия е под вода.

Поляната за съборите на социалистическата партия е под вода.

В предстоящия филм той вече не иска да се занимава с кървавия бизнес, но негов стар враг го принуждава отново да хване оръжието. За да спаси отвлечената си приятелка, Бишъп трябва да елиминира трима души, смятани за неуязвими, за по-малко от две денонощия. И за да го стори, както виждаме от трейлъра, разбива басейни на десетки метри над земята, лукаво чака жертвата си в луксозен апартамент и лети с хеликоптер към Бузлуджа…

Снимките на „Механикът: Възкресение“, режисиран от Денис Гансел, започнаха през ноември 2014-а в Тайланд. Освен там и в България, продукцията е преминала още през Пенанг, Бразилия и Австралия.

Площад "Славейков"