Поне 36 жертви и около 150 ранени е ужасяващият резултат от атентата на летището в Истанбул. Властите съобщиха, че терористите са били трима и са се самовзривили. Но журналист, който случайно е бил на местопрестъплението, твърди че нападателите са били седем.

Ето какво се е случило според Абдулкадир Селви от в. „Хюриет“, цитиран от БГНЕС.

„Вниманието на хората в чакалнята на летището бе привлечено от мъж, облечен в шлифер и той нямаше как да не бъде забелязан при адските жеги в Истанбул. Полицаите започнаха да го следват, той се приближи до двама други мъже и те усетиха, че са наблюдавани.

В този момент единият започна да стреля с автомат „Калашников“ напосоки и веднага с другите потънаха в тълпата. В същия миг първото камикадзе се взриви на входа на терминала за външните линии. На това място са и най-много жертвите. Полицаите отвърнаха със стрелба, а терористите се затичаха от входа към чакалнята на порта, там вторият атентатор-самоубиец дърпа щифта на експлозивите по тялото си и се пръсва, камерите са записали ужасяващите кадри с огромното огнено кълбо и търкалящите се на пода десетки хора. Поразяващият ефект на експлозията е твърде голям, защото мястото е пренаселено, пламъците се разпространяват по посока на салона за външните линии. В този момент терористите започват нова стрелба.

В престрелката с полицията единият от атентаторите е убит, още един самоубиец се взривява, а другият е заловен жив. Става ясно, че общо 7 са терористите на летището, продължава издирването на останалите четирима. Според записи от камерите за видеонаблюдение единият от взривилите се атентатори и друг път е влизал в аеропорта, вероятно за огледи. Атентаторите са влизали два пъти в района на летището с едно и също такси този ден.