Осемчленното семейство Гийсбах бяга от диктатурата в Германия, установява се в Москва, но молбата за получаване на политическо убежище не е уважена.

Това твърдят самите Гийсбахови във Фейсбук, публикуват и свои снимки.

Семейството е от федерална провинция Мекленбург-Предна Померания (на територията на бившата ГДР – б. а.).

Онлайн изданието на сп. "Фокус" разкрива някои подробности.

Кандидатите за руска закрила поемат през декември 2015 г. към необятната страна. Те пресичат Полша, минават през Литва и Латвия, изминават 2300 километра и стигат до Москва.

Пред тамошните власти заявяват, че са избягали от едно разгулно общество с ранна сексуализация, във ФРГ принуждавали малки и големи да се имунизират, и то с ваксини, които съдържат смъртоносни съставки. Сега пък в Германия щял да бъде приет ”закон за толератност”, целта на който била да се забрани на всички германски граждани да говорят срещу бежанците. Същевременно били погазвани конституционни свободи и човешки права на германците. Те били подлагани на унижения.

Не стигало всичко това, а още от XV век германската история била фалшифицирана.

"Обяснихме пред руските служби, че при нас се случват неща, които са в разрез с международното право", написа във фейсбук майката Карола.

Тя се жалва, че руската страна не се трогнала особено от погазването на конституционни и човешки права в Германия.

Семейството било сигурно, че руснаците грешат. Те приемали молбата им за политическо убежище като "горещ политически картоф".

Гийсбахови дават да се разбере, че скоро ще бъдат изгонени от Русия.

Осемчленното семейство в момента живеело в микробус пред хостел в Москва, и то с пет малолетни деца. Най-малкото е на 6 седмици, което ще рече, че е родено в Русия.

Останала в Германия дъщеря казва за "Фокус", че семейството в момента мизерствало, нямало никакви средства и било принудено да гладува.

Все още не е ясно дали Гийсбахови са се обърнали за помощ към посолството на Берлин в Москва.

Със споделената във фейсбук история те най-вероятно целят да наберат дарения