Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С 250% са скочили търсенията в Гугъл на Острова на един въпрос - "Какво ще стане, ако напуснем ЕС?"

Логично - когато нацията гласува на референдум по най-важния политически казус от последния половин век, трябва да се информира.

Не, не познахте, не вчера, а днес -  след като референдумът е приключил и са излезли първите резултати.

Това  показват данните на GoogleTrends, които цял ден проследяваха най-популярните фрази и въпроси, задавани от Англия в търсачката във връзка с референдума.

Когато тази сутрин става ясна неочакваната за много след снощи тежка присъда, хиляди се втурват към дигиталния мъдрец за съвет.

5 топ-въпроса посочват от GoogleTrends като най-популярни на Острова след първите резултати:

1. Ами ако напуснем ЕС?

2. Ами ако референдумът е наравно?

3. Ами ако Брекзит спечели?

4. Ами ако стойността на паунда падне?

5. Ами ако останем?

В Лондон пък е много популярен "Ами ако резултатите са много близки?". Пак в британската столица изведнъж става много популярен за търсене и изразът "местене в Гибралтар" - популярността му скача с 680%. Първите резултати дойдоха именно от там, и бяха над 95% за оставане.

Северна Ирландия пък пита първо - "Ако Брекзит спечели с 2%?". Точно предположение. "Какво е Брекзит?" пък е най-много задаваният въпрос във връзка с референдум в Шотландия. "Ами ако Уелс остане?" притесняват се пък уелсци.

Сред най-фрапиращи са обаче жителите на Бирмингам, където едва 3800 гласа, или 0,4% надделяха за Брекзит. Те питат най-много: 

"Какво е референдум за ЕС?"

Притесненията за паунда достигат върховата си точка сутринта, когато "купуване на злато" става с 500% по-популярно в цяла Великобритания. 

А някои вече търсят изход - със 100% се вдига търсенето на израза "ирландски паспорт".

Някъде по обяд реалността настига интернет потребителите - "Защо Великобритания напусна ЕС?" влиза сред първите въпроси. Но има и объркване - с 2450% се увеличава търсенето на "Ние вътре ли сме или сме извън ЕС?".

Последната статистика е от преди 4 часа - след това GoogleTrends просто се отказват да следят темата. Топ-въпросът за цяла Великобритания е:

"Какво е ЕС?"

Ключови думи

Коментари

Фибата

А на нас ни идвал акъла на стълбите?

Жорж Ганчев, Мадридският мошеник, Волен Сидеров,Николай Бареков - избори; Слави Трифонов - референдум; Найджъл Фараж, Борис Джонсън - референдум. Кой е следващият лъжец и кой е следващия излъган народ?

Поздравления на Борислав Кръстев! Отличен ъгъл, искрени поздравления!

Борислав

Е, поздравления, че се е сетил веднага да преведе и пусне: https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2016/06/24/the-british-are-frantically-googling-what-the-eu-is-hours-after-voting-to-leave-it/?tid=sm_fb

хм

Камерън даваше вид на активен и надежден политик. А се оказа един провал. Не мога да разбера как си причини подобен крах и най-вече защо?!

мдаааа

Тази опорна точка е свежа, че тези които са гласували за брекзит са олигофрени :))) Давайте :)))

ми

ми не знам някой да го е казвал това, ама виж за Фараж и Джонсън това е очевидна характеристика!

Прекрасна илюстрация на скъсаната връзка хора-политици. И тоталното загърбване на просвещението като ангажимент на политиците.

"Лондончани искат референдум за независимост" /Фактор/

b.krustev

В случая не е превод, освен ако не броим превода на самите въпроси. Подписано е, защото някой днес се оплакваше под друг материал по темата. А дали са опорни точки - сигурно, на Google, тези гадни соросоиди :V.

Кабакчиев

Англичаните се изложиха напълно. Като българи. Ама така е, като вземеш да питаш плебса. Жалко за страшно многото свестни англичани. Както жалко за свестните много малко на брой българи. И браво на шотландците!

Фатмак

Британци, чакаме ви в Евразийскиат съюз ! Ваш Владимир Владимирович

дестилатор

Фатмак се римува с ......

Хахааа

За първите 8 часа британците загубиха 35 милиярда долара. Това като за начало стана. Утре поне още толкова. Честито на печелившите!

Александър Алексиев

Най-много гласували за оставане в ЕС - 64%, са гражданите от възрастовата група 18-24 г. Това са най-младите, които и най-масово ползват интернет. Изводът от горната информация е, че не са знаели за какво гласуват, като гласуват за оставане в ЕС. :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.