Думите на Дейвид Камерън отпреди няколко дни, че от излизането на Великобритания от ЕС ще бъде доволен само Владимир Путин, са некоректен опит за влияние върху общественото мнение в Обединеното кралство.

Това заяви пред журналисти самият Путин, предаде ТАСС. Той направи коментара си в Ташкент, където е на среща на Шанхайската организация да сътрудничество (ШОС).

ЛАВРОВ ЗА "БРЕКЗИТ": НЕ КОМЕНТИРАМ МЕДИЦИНСКИ СЛУЧАИ

"Но, както виждаме, дори това нямаше необходимия резултат за тези, които го правеха. А след гласуването според мен никой няма право да говори за някаква позиция на Русия. Това не е нищо друго освен проява на ниско равнище на политическа култура", каза Путин.

Според него Русия никога не се е месила и никога не се е изказвала по въпроса за излизането на Великобритания от ЕС.

„WHOEXIT?“, ПИТА ГЛАСЪТ НА РУСКОТО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО

"Смятам, че се държахме много коректно. Ние внимателно следихме каквмо става, но по никакъв начин не влияехме върху този процес и дори не се опитвахме да го правим", каза руският лидер.

И ПОБЕДИТЕЛЯТ Е... ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ

Според Путин думите на Камерън нямат никакво основание, а резултатите от референдума са избор на британските граждани. Руският президент разбирал, че никой не иска да храни и субсидира слабите икономики, да издържа други държави и цели народи. Но резултатът ще има своите последици за целия свят, включително за Русия.

Путин смята също така, че решението за излизане на Лондон от ЕС няма да повлияе на политиката на санкции на Съюза срещу Москва.