"Това е един прекрасен район. Много англичани сега се чудят как да се върнат обратно в Англия. Така че проблемите са за Великобритания, не са за нас. Ще искат сигурно гражданство. Ние сме отворени, добре дошли са".

Това каза премиерът Бойко Борисов в Кубрат. И допълни:

"Целият свят се дели, правят се нови разделителни линии, само за въоръжение се говори, а тук ме питат само за пенсии и за асфалт"

Борисов посочи, че в момента в региона се ремонтират 60 километра пътища.

"Когато правим едно, правим и друго - обещали сме - правим го. Виждам толкова малки деца, те трябва да растат не само с компютрите", каза още премиерът Борисов.

Поводът за посещението в Кубрат е откриването на многофункционалната спортна зала. Проектът за изграждане на залата е финансиран с 4 милиона лева от Програмата за развитие на селските райони.

Новата зала е с капацитет 500 седящи места. В нея може да се играе: баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, футбол на малки врати, борба, вдигане на тежести и други спортове.

Спортният обект е готов от зимата, но официалното откриване бе насрочено за пролетта. Залата вече бе домакин на няколко състезания, включително републиканските финали по хандбал от Ученическите игри.