Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шотландия вижда бъдещето си в състава на ЕС.

Това заяви шотландският първи министър Никола Стърджън, лидер на Шотландската национална партия (ШНП).

КРАЙ: ОСТРОВА СЕ ОТЦЕПИ

"Шотландия ясно и решително гласува да остане част от ЕС", заяви тя.

Стърджън направи изявлението си след обявяването на резултатите от референдума във Великобритания. Обединеното кралство ще излезе от ЕС - такава е волята на повечето му жители, макар привържениците на напускането да победиха само с 2 на сто. В Шотландия и Северна Ирландия обаче повечето гласове бяха за оставане. При това цели 62 процента от шотландците подкрепиха запазването на членството.

КОЙ ИЗБРА БРЕКЗИТ?

Бившият лидер на местните националисти Алекс Салмънд вече призова за нов референдум за отцепване на Шотландия от Великобритания.

Същевременно ирландската националистическа партия "Шин Фейн" заяви, че Северна Ирландия трябва да получи разрешение да проведе референдум за обединение с Ирландия.

"Днешното решение (за "Брекзит" - б.р.) сериозно променя политическата разстановка в северната част на Ирландия и ние подновяваме отдавнашния ни призив за гласуване", каза лидерът на партията Деклан Кърни.

Ключови думи

Коментари

Добро утро!

Иван

Очаквам маистина Шотландия, обединена Ирландия че и Уелс да се разделят с Англия.

haha

по-вероятно е уелските селяни да излезнат от ЕС а Англия да остане, защото там нещата са на кантар. При един разпад на UK този референдум може да стане абсолютон безсмислен.

Фатмак

Просто не спирам да се радвам как простотията на тачърстите разклати цяла държава за две години власт. Путин обича консерваторите.

Камерън ликвидира съюза на Енджи, сега тя ще му ликвидира кралството.

Кабакчиев

И аз искам. И ще стане.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.