Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Хората на 60 са тези, които най-много са подкрепили позицията Великобритания да напусне Европейският съюз в референдума вчера. Днес вече е ясно - именно тази страна победи, с над 1,2 млн. гласа пред подкрепящите оставането, при 71% активност.

КРАЙ - ОСТРОВА СЕ ОТЦЕПИ

Там, където живеят най-много пенсионери, има и най-висока подкрепа за Брекзит.

Друга статистика не е изненадваща - колкото по-образован е човек, толкова по-вероятно е да е гласувал за оставане в Съюза. Хората без висше образование подкрепят излизането.

Социалната класа също показва ясно разделение - за Брекзит гласуват тези от DE. Това са най-ниското ниво на работната класа и тези, които разчитат на пенсия или рента.

Подкрепата за Партията за независимост на Великобритания съвпада с вота - феновете на Найджъл Фараж се изявиха силно на референдума. Очаквано - те бяха водещатата партия в кампанията.

За "оставане" пък висока подкрепа има в зоните с високо ниво на имиграцията. Също логично - един от доводите на "напускащите" за Брекзит е, че така ще се пребори прекомерната според тях имиграция на Острова.

53,2% от англичаните решиха да напуснат, както и 51,7% от уелсците. Шотландия и Северна Ирландия обаче останаха - съответно с 62% и 55,7%.

59,9% в Лондон искаха да останат. Всъщност, всички британски графства освен столицата гласуваха за напускане, както всички шотландски и ирландски - за оставане.

Ключови думи

Коментари

без коментар

това е точно профила на избирателите на БСП, ДПС, Атака,...пенсионери, простолюдие и нискообразовани хора, все привърженици Путин,...

Фатмак

БРАВО, всички англичани сега заедно с президента Вл.Владимирович в Евразийския съюз !!!

Фатмак

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

то пък едни орехчета,....малък човек, малка пи.ка, ГОЛЯМ КОМПЛЕКСАР!

haha

UK ще се разцепи. Първите изявления на Шотландия и Северна Ирландия бяха, че ще се отделят. Гибралтар го бяха заявили ясно и категорично преди това.

ьсц

супер получиха си го ..УК е като Русия изкуствена държава

Фатмак

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

БирникЪ

Ето я новата опорна точка: За излизане от ЕС са гласували нискообразованите, провинциалистите, пенсионерите, белите, хетеросексуалните, християните. Виктория Нюланд: "Е*ем ти ЕС !"

това е точно профила на избирателите на БСП, ДПС, Атака,...пенсионери, простолюдие и нискообразовани хора, все привърженици Путин,...и нешастни комунистически фатмаци

b.krustev

Когато фактите говорят, опорните точки не играят роля.

Това не е опорна точка, а медицински факт, но това не променя факта, че решението е напълно демократично. Нито факта, че либерал-демократстващите автентично десни нашенци са против демокрацията, когато демократичните решения не им уйдисват.

това е точно профила на избирателите на БСП, ДПС, Атака,...пенсионери, простолюдие и нискообразовани хора, все привърженици Путин,...и нешастни комунистически фатмаци

безпартиен

И кое му е демократичното на това разни необразовани, неквалифицирани и мързеливи индивиди да решават съдбата на хората, от чиито данъци се хрантутят? Човек който живее на издръжка на бюджета без да е болен, пенсионер или в отпуск по майчинство не трябва да има право да гласува!

това е точно профила на избирателите на БСП, ДПС, Атака,...пенсионери, простолюдие и нискообразовани хора, все привърженици Путин,...и нешастни комунистически фатмаци .

БирникЪ

А ти си с три виШи, пет езика, млад, висок, строен, рус, сини очи, красив, интелигентен,считащ другите за тор. С две думи - истински ариец, с право да говори, живее и размножава. ДА ТИ ....... !!!!

Swagmaster

Автора да опре зареден пистолет към главата си и да дръпне спусъка

Кабакчиев

Абсолютно същото разделение като в Бг и досега за и против комунизма. Простаците и дъртаците срещу интелигентните и младите. Нищо ново.

Радев

Значи смятайте ако в България се проведе подобен референдум какви ще са резултатите: поне 70:30 за излизане от ЕС.

Талива са правилата на играта! Глас народен - глас Божи! Следващият референдум ще бъде дали англичаните да получават минимално 3000 паунда? При гласуване с "да" ще последва референдум за свободно пазаруване на оръжие!

Фатмак

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Радев

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

...

Добре, че бяха новите англичани - тарамбуки, че "ЗА ОСТАВАНЕТО" събра цели 48%. Другото е уйдурма.

"Всъщност, всички британски графства освен столицата гласуваха за напускане, както всички шотландски и ирландски - за оставане." към автора - всички графства за британски и тези в Улес, и в Шотландия, в Севрна Ирландия и в Англия. Коректно би било да се напише: "Всъщност, всички АНГЛИЙСКИ графства освен столицата гласуваха за напускане, както всички шотландски и ирландски - за оставане."

b.krustev

Абсолютно сте прав, моя грешка.

Дончо

Хаха, КлубЗ, днес яко се излагате - анализ преди да са излезли официалните резултати!- това първо. Второ "Великата статия" на другаря Смилов!?!! То срам, то срам, аз мислех, като достойни журналисти, ще обявите затваряне, но явно кътате още кинти! Така да е! И трето - докога бе, другари борци за свободата на словото, ще пишем статии без автори! Кой стажант хванахте за 3 лева да ви напише тоя пасквил! А четвърто, на тия разбирачи преди мен - и баба Нейно Величество ли е от БСП, та гласува "неграмотно" за излизане от ЕС!?

b.krustev

Аз я написах. Мога и да се подпиша, просто това е информативна дописка, в която просто се съобщават статистически данни.

Фатмак, предупредих те съвсем добросъвестно да не се напиваш от радост посред бял ден. Гледам, че са те баннали няколко пъти. Което означава, че все още си жив, но си на фаза псувни.

Translator

Олигофрени от всички страни, съединявайте се...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.