Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

1. Оставането на Великобритания в ЕС показва едно: и най-големите скептици нямат основания да излязат и са по-добре вътре, отколкото вън. Това ще има безспорна стабилизираща роля за съюза и ще му даде възможност да се справи по-спокойно с другите кризи: миграционната и банково-финансовата. Всъщност и двете са под контрол и има достатъчно ресурси и идеи за окончателното им решаване.

МЛАДИТЕ ОБЪРНАХА РЕФЕРЕНДУМА: ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОСТАВА В ЕС С 52%

2. Популистки бунтове тук и там ще има в Европа. Но очевидно центърът е силен и ще удържи. Може и да тръгне някаква референдумна мода, но тя по-скоро ще демонстрира невъзможността на мисията "exit", както стана в английския случай.

3. Следващото голямо изпитание ще е Тръмп в САЩ. Шансовете му да внесе смут намаляват, обаче, и след вероятната победа на Хилари Клинтън ще можем да кажем, че най-високата треска от национал-популисткия грип започва да отминава. 

4. Тези, които са се надявали на геополитически разпад на ЕС, ще трябва да преглътнат неуспеха на блъфа си. Ловенето на риба в мътна вода няма да се случи, което означава, че Русия ще трябва да намали драстично конфронтацията със Запада и да започне реални стъпки за решаването на кризата в Украйна. След американските президентски избори това ще е вече неизбежно - просто няма да има никакъв смисъл от понасянето на сериозни икономически щети за дългосрочно загубена кауза.  

...

Коментарът на Даниел Смилов е от фейсбук профила му. Заглавието е на Клуб Z.

Ключови думи

Коментари

КлоЗет

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Ako Великобритания оставаше в ЕС със примерно 62%, тогава този словесен онанизъм може би щеше да има някакъв смисъл, но 52% си остава единствено и само това - словесен онанизъм! Още нещо, което звучи нелепо - за рашките и Украйна, ами не, тези няма да мирясат, напротив, ще стават все по-агресивни и това няма нищо общо нито с несъстоялото се на косъм излизане, нито изборите за президент в САЩ. Просто Г-н СМилов толкова си може, такъв му е капацитета.

Доста глупав коментяр

Глупака този път е броил до само до 4.

Фатмак

Грее ли грее интелектуалната и предиктивна мощ на българските десни мисловни титани в този топъл "фейсбук статус". Да видим кога ще сменят текста. В оригинал, мнението на "искпърда" беше: "1. Оставането на Великобритания в ЕС показва едно: и най-големите скептици нямат основания да излязат и са по-добре вътре, отколкото вън. Това ще има безспорна стабилизираща роля за съюза и ще му даде възможност да се справи по-спокойно с другите кризи: миграционната и банково-финансовата. Всъщност и двете са под контрол и има достатъчно ресурси и идеи за окончателното им решаване."

Змей Горянин

Нещо май объркахте прогнозата или така са ви наредили от Козяк и от "Отровното общество" на змиите на Сорос. Ами сега, ще трябва май да връщате грантовете !

Югозомби

Този коментар вероятно ще бъде остане като една от най-ниските точки в кариерата на Даниел Смилов като политолог.

Югозомби

Изпусната буква: Този коментар вероятно ще бъде И остане като една от най-ниските точки в кариерата на Даниел Смилов като политолог.

.

Не, напротив всичките му коментари са "ниски точки", тук просто действителността го направи очевидна.

boyan

Родното грантаджийство на Отворено общество да изчака актуализираните опорни точки от Лангли, че сами по себе си са пълни олигофрени.

Kurt

Много е лошо - когато клишетата се срешнат с действителността - филмът не е съветски - колега Смилов - и компютрите - не са компоти

Айляк

Смилов, яви се по служба, веднага! Сега дали осъзнаваш колко жалък и незначителн примат си?

...

Смилов няма шанс да го съзнае, ниска топка е.., виж Иван Кръстев и Оги Минчев биха могли.

gfdasfas

Ало, клуб З. Хората в Англия Брекзитнаха заради е такива експерти като тоя! Ако продължите да го публикувате..КлубЗит!

Хахаха

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

ys

браво на "експерта" много добър, иначе се хвали, че има 150 дипломи от чужбина...е сега стана ясно, че не струва нищо като анализ, а изпълнява това което му се каже и тря.бвада се говори.

15/15

ха ха голям гаф за смилов

При Бай Ставри - той е строг, но справедлив!

КлоЗет

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

този прилича на ГОВНО...

Мамин борец против популизма, каквото и да означава това.

Ъъ

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Евроскептик!

И аз викам при Бай Ставри да го пращат - той е строг но справедлив! Хахаххахахахахахахаа! АБе сериозно, кой им плаща на тия бе?

Хахааа скрий се бе Смилов, брутално си се осрал! С авторитета ти е свършено :)

ВеСЕЛЯК

Казваш блъф,а ?ХАХАХАХА !

Да не би да е възникнало ново професионално сдружение, между тролчета Цвъцковичета, тролчета Куррделчта и тролчета Чуколинки, та толкова пот се лее по този сайт?

s.djam

Мъка... нещо са ни харесали

Бай Хой

добре, смилов е ясен ... на бедров къде е анализа? и ония другия глист, сашо-11? така като гледам паниката обзела стипендиантите на фонацията явно не е имало версия за този резултат от рефендума ... всички се бяха подготвили като партийни секретари за оставане. снощи по БНТ 2-ма безраборни артисти 1 час ни убеждаваха как това с brexita е пълен абсурд. къде сте бе умните и красивитие? анализатовите?

Фатмак

Тия чакат като тартора им Боце да се разсее мъглата и тогава ще се изокат. Да не стават такива грешки.

Евгений Дайнов

Смилов не бързай толкова с прогнозите. Изкара ни големи тъпаци нас десните.

Емил Станоев

Изобщо не се съмнявах че Англия ще избере да се махне от ЕС. То така или иначе заради баба меркел ЕС ще се доразпадне .А и кой ли иска да бъде командван от сащ чрез чиновниците от ЕС ?!

Фатмак

Мале, какво триене е паднало тука, че даже и статийката биде преправена. А целата ралта ного проста - пишеш ли глупости за гранта, некой път се престараваш.

s.djam

трием само тези, които не спазват възпитания тон, Фатмак

Ulian

Не съм съгласен с мнението, защото: 1. Днес е един от най-неподходящите дни да се говори за невъзможността на мисия 'екзит' 2. Обама=провал, Хилари=Обама + наруши закони, за които следва наказателно преследване, от което Обама я обгражда. Всеки друг, но не и престъпник може да бъде президент на САЩ. Ако дойде хилари, путин ще си го премести в другия...

Импала

" s.djam Мъка... нещо са ни харесали" Просто за разлика от Дневник и Медиапул, все още не банвате по ИП-адрес. Явно все още нямате разработен компонент за модерация на коментарите които не съвпадат с редакционната политика.

b.krustev

Всъщност, нямаме намерение да банваме, освен ако някой не публикува неща от типа на детска порнография. Твърде вулгарните коментари ги трием, но винаги остава ясно съобщение за това.

Anglican Church

That is not Puritan.

Фатмак

Вл.Владимирович е велик и аз съм неговият пророк !!!

Evropi4

Moje li da pomolite kato nablijat izborite v USA g-n Smilov da kaje koi shte gi spe4eli. Blagodarq predvaritelno

"Вярно е, че тъй като Leave позицията не беше "престижна"..." На тоя симпатяга дали му идва на ум да се запита защо "Leave позицията" не е била "престижна"? Имам предвид не истинската престижност/непрестижност на такава позиция, а защо хората не са искали да я споделят публично. И за да не оставя място за различни тълкувания, ще го кажа и по друг начин. Дали не се е върнало времето, когато отново има нужда да се борим за свобода на словото и какъв е приносът на споменатият симпатяга и подобните му за това?

Питащият

Димитър Димитров Тръмп е глупак, Клинтъница е лицемерка , а Бърни Сандърс наивник, който прецакаха . За пореден път здравите сили ще победят, но проблемите ще останат и ще се задълбочават. Големите пари искат да глобализират света по вторият начин зад гърба на народите като напишат правилата в своя полза . Те ще победят защото могат да купят всеки , но тази победа ще им струва една Голяма продължителна депресия и много загуби , социални вълнения и дискредитиране на идеите на неолиберализма , загуба в крайна сметка на властта , която имат в момента . Те обаче не могат да се спрат защото капанът е щракнал отдавна и системата изисква растеж и печалби . Ако световната икономика не расте, за сметка на какво богатите стават по-богати ?Ако богатите стават по-богати със скорост по-висока от растежа на световната икономика това означава нарастване на неравенството и концентрация на икономическата власт, изоставане на доходите на наемният труд, а мнозинството от хората са наемници и те са основните потребители на стоки и услуги . Значи опита да се печели като не се плащат заплати води до дефлация и безработица . Данъчният дъмпинг, дъмпингът на труда, валутните и търговските войни са част от състезанието по .....мизерия . Тръмп си въобразява че с протекционизъм и ограничаване на емиграцията проблемът е разрешим защото е глупак. Колкото и да е голяма и затворена американската икономика , тя е само част от глобалната . Решението на проблема със състезанието по мизерия не може да бъде локално , ако проблема е глобален. Това не го разбира и Сандърс и в Европа така наречените нови леваци , а на Хилари не и пука , защото е долна лицемерна кучка и тази кучка ще е следващият американски президент не защото е достойна ,защото има свежи идеи и разбира проблемите , а защото зад нея са Големите пари , върхушката . Европа не се справя , както и САЩ и допускат едни и същи грешки .Центробежните сили в ЕС и нарастването на влиянието на крайните мнения и популизма го доказват. Дали ще се разпадне или не ЕС не е толкова важно , колкото дали Елитите разчитат знаците , които им дават хората .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.