Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Това, че аз се надявам на добър за ЕС изход от референдума в Обединеното кралство, си е мой личен проблем - така разбирам нещата, такава ми е позицията, такова ми е убеждението, такова ми е и желанието. И такова ми е предчувствието, мога да си го призная, с риск да бъда оборен.

Но това, че на огромна част от българите не им пука как ще завърши референдумът, а една друга част стиска палци Великобритания да излезе от ЕС, за мен е въпрос на тежка национална диагноза за обществото ни. Защото няма нито един, аз не виждам нито един и най-малък, най-дребничък, най-незначителен елемент при гласуване за напускане на ЕС, който да е добър за България; няма никаква, аз не мога да открия абсолютно никаква, дори най-нищожната, най-мъничката, ама каквато и да е, даже милиграмна, милиметърна, милисекундна полза за България от подобен деструктивен резултат! 

Ако Великобритания гласува "За" излизане от ЕС, България ще бъде губеща, една от най-губещите държави. Ето защо казвам, че за мен е израз на много тежка национална диагноза за политическото, икономическото, финансовото, социалното и менталното здраве на нашето общество, то или да не се интересува от референдума, или да предпочита крайно негативния за ЕС резултат от него...

Ключови думи

Коментари

Кой ти каза, че не се интересува българинът, Слатински? Откъде го изсмука това пък?

Франк Лойд Райт

Слатински, време е да проумееш, че не всички мислят като теб. По-точно - болшинството не мисли като теб. Свиквай.

ПРАВИЛНО!!

Личен ти е избора. НО И НА ДРУГИТЕ Е ЛИЧЕН ИЗБОРА! Така те разбират нещата, такава е позицията им. Но не те обвиняват, че си жертва на "МНОГО ТЕЖКА НАЦИОНАЛНА ДИАГНОЗА".. Направо ЕВРОГЕЙСКА. Щото от "вашето" СДС нищичко веч не остана.. Пак заради "вашия личен избор" туй са случи. Или щото всяка революция изяжда децата си.

Развеселен

вижте, господин Слатински, може би причината много хора да мислят така е, че брюкселските бюрократи са като вас, пропагандират една "заедност" /по Доган/, в която всички разсъждаваме еднакво. И България, като страна, която е прекарала десетилетия под контрола на друг наднационален съюз, в който пак всички бяхме "заедно" може би малко е наплашена, както и други страни от Източна Европа. А иначе е естествено, че обективно за нашите хора е по-добре Великобритания да остане в ЕС, за да учат и работят там. Виж, за България като държава дали е по-добре може да се дебатира. Здраве да е, но малко повече уважение към мнението на другия. То това е смисълът на демокрацията.

Слатински си е написал мнението. Клубът го е публикувал. Ти също си си написал мнението. Клубът ти е дал възможност да го прочетем. Тогава какъв ти е проблема? Проблемът ти е драги, че Слатински мисли различно от теб. А че една от неособено добрите ни национални черти е, че не ни пука е вярно. И не защото сме наплашени от спомени за СССР, а защото сме сеирджии. Не звучи патриотично, ала е вярно.

Разумний

Аз пък мисля като Слатински и го поздравявам за прекрасната статия. А тия "диагностицирани" националисти по-добре да громят собствената ни българска бюрокрация, която е много, ама много по-алчна, безскрупулна и на-вече по- некадърна от брюкселската(за московската -да не говорим).

Развеселен

ето това е проекта Страх, за който говори Борис Джонсън. Да, руската администрация е по-лоша от европейската и ЕвразЕС е несравнимо по-лош от ЕС. Но това се превръща в разликите между руските и европейските затвори. Едните са луксозни и е несравнимо по-добре да си в тях... но си остават затвори. Къде останаха демокрацията, суверенитета, личността... всичко удавено в брюкселски разпоредби и мюсюлмански мигранти. :(

Читавите анализатори гледат на "Брекзит" като тема за посоката, в която трябва да се променя ЕС. Другите развяват лозунги. Да намирате тук идеи за промяна?

Ъъъъ с уважение към господин Слатински, но аз аз не мога да открия "абсолютно никаква, дори най-нищожната, най-мъничката, ама каквато и да е, даже милиграмна, милиметърна, милисекундна аз не мога да открия абсолютно никаква, дори най-нищожната, най-мъничката, ама каквато и да е, даже милиграмна, милиметърна, милисекундна" свързана мисъл тука

Проблема си е лично твой ! Както се казва, никога не е късно да станеш за резил.

Сия

Не е чудно, че правилната теза на Н. Слатински се посреща с неразбиране. Промиването на мозъците с гръмките декларации на Бойко Борисов "аз строя магистрали", "на мен ми искат пари", "аз това, аз онова" за съжаление дава резултат. Огромната част от инвестициите в България - много повече, отколкото в други държави членки, - идват от фондовете на ЕС. Брюксел не е само охолна бюрокрация. Брюксел е контролът за спазването на стандарти в държавите членки (колкото и на ВСС и на производителите на некачествени храни да не им харесва) и също източникът на жизнено важни за икономиката средства. Няма спор, че ЕС в сегашния си вид е тромав и изпитва остра нужда от промени. Брекзит обаче е лошата промяна.

аз съм си фонд,

макар и скромен, и бг-то не внася в касата ми 380 млн. евро всяка година, дори 1 левче не ще да даде. И се питам, като дойде 31 декември 2019, преди да настъпи последната година от втория т.нар. програмен период, и мангизите секнат, кво шъ стане с градинките, шадраванчетата, магистралите, стадиончетата, ще има ли нови дотогава или ще ремонтират вече направените? Нашите хора трябва да се подсигурят, докато "тече". Народът да му мисли!

Чук

Пак трябва да се чувстваме виновни - този път, че не приемаме присърце проблемите на британците. Защото нашите проблеми са много незначителни, дребни, недостойни ... затова трябва да лягаме и ставаме с мисълта какво ли е казал Фарадж или Камерън - нали, г-н Слатински ??? ... Нещо като франкофонията - едни добри хора искат да ни приобщат и "цивилизоват", ама ние се дърпаме и не разбираме какво добро ни мислят.

Фатмак

Кой е тоя Слатински и какво значение има мнението му?

А ти пък кой си? Та по цял ден дремеш в този сайт и пишеш тъпотии!

Пернишкият торен бръмбар се появи! Щом ние сме в ЕС, ще го биде! Не бойте се!

Фибата

Сия, Борисов не може да ни промива мозъците, защото е като нас, а както изметнати от чупки в кръста анализатори непрекъснато ни напомнят, и по-прост. Пази се от тези, които те гледат с презрение и ако високомерието им ги болеше, щяха вече да са умрели от болка. Промиването на мозъци е дело на експерти, имиджмейкъри, пропагандатори със заплащане 100 евро на час, пиари и сеячи на политическа коректност. Огледай се и ще ги видиш! Ако Борисов умее всичко това, той какъв е?

А ти се пази от приказките за добрия цар и лошите царедворци.

????????

:-(

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.