Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Военният министър Николай Ненчев дръпна политическа реч през актива на БЗНС на заседание в Смолян в неделя, съобщиха от партията. Целта - разяснение на ситуацията, създала се около т.нар. "флотилия в Черно море срещу Русия", заради която се наложи президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и самият Ненчев да излязат с извънредно общо изявление през миналата седмица. За да се опитад да обяснят, че такъв филм просто няма.

БОРИСОВ, ТУРЦИЯ, РУСИЯ И ЕДНА ФЛОТИЛИЯ В ЧЕРНО МОРЕ (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

ВЛАСТТА В ЕДИН ГЛАС: ОБЩ ФЛОТ В ЧЕРНО МОРЕ? САМО В РАМКИТЕ НА НАТО

Ето какво казва министър Ненчев за ситуацията пред своите:

За инсценирания сблъсък:

1. Какви бяха  целите на хибридната операция срещу засиленото присъствие на НАТО в Черно море, както и предното разполагане на по една батальонна бойна група в Балтийските страни (Литва, Латвия, Естония ) и Полша?

Тя имаше за цел да разруши солидарността и консенсуса в НАТО на предстоящата среща на високо равнище във Варшава. Тази кампания сега се води не само в България, но и във всички страни-членки. Оръдия на кампанията са платени политически сили и медии.

Във вътрешнополитически план за България кампанията е ориентирана към размахване на плашилото за подготовка на война срещу Русия, за да се мобилизира русофилският вот за предстоящите президентски избори, с цел отстраняване от президентската институция на проатлантическите сили.

Удивителното в момента е повторението на сценария отпреди две години, когато преди парламентарните избори се атакуваха решенията на НАТО от срещата на високо равнище в Уелс. Като пример, тогава намеренията за създаване на щабен елемент за координация в България също се размахваха като подготовка за война срещу Русия. Днес, щабният елемент е реалност и няма нито един войник подчинен, но тогава се твърдеше, че тук ще има и войски на НАТО.

2. Изпълнителите на поръчката са същите политически сили, но с разменени роли. Имаме предвид миналите грехове пред Русия с платения и нереализиран троен шлем и сегашните амбиции за връщане във властта на левите сили.

3. Сценарият е базиран на обърнатата логика.

Методът за разпространение на дезинформация, чрез използване на обърната логика, е в основата на новата хибридна атака. Логиката се обръща, за да се представи агресорът като жертва, а жертвата като агресор.

За целта специално е избрана идеята за обединена флотилия на НАТО в Черно море срещу Русия с участието на Турция и Румъния. Очевидно кукловодите не са забравили Обединения черноморски флот на СССР, в който ние послушно и безропотно се включвахме по времето на Варшавския договор. Това внушение е добре премислено, за да се пробута чрез рефлекса, останал от тоталитарното ни комунистическо управление, когато всичко се решаваше в Москва. Защото обществото не знае в детайли, че в НАТО никой не диктува на никого с какво и как да допринася в колективната отбрана. 

Истината е, че Турция не е отправяла подобно предложение нито неофициално, нито официално. Важното обаче, на принципа на обърнатата логика за кукловодите, е да внушат, че НАТО се готви за война срещу Русия в Черно море и ние ще интегрираме ВМС с Турция. Целта на тази лъжа е да се разклати правителството. С тази лъжа се нанася удар на взаимодействието между президента, министър-председателя и министрите на отбраната и външните работи в навечерието на подготовката на национална позиция по решенията на срещата на високо равнище на НАТО във Варшава.

4. Кои са истинските причини за исканото предно разполагане и засиленото предно присъствие?

Пропускайки истините, че не НАТО анексира Южна Осетия и Абхазия от Грузия през 2008г., че не НАТО анексира Крим от Украйна и поддържа сепаратистите в Донецк и Луганск и до днес, че не НАТО удвоява броя на подводните сили и надводните кораби в Черно море, че не НАТО развръща брегови ракетни комплекси за борба както с морски, така и с въздушни цели, че не НАТО създаде цял сухопътен корпус в Крим, апологетите на Путин в България се заеха с дискредитиране  на предното разполагане и засиленото предно присъствие на Алианса по източния си фланг.

Отново на принципа на обърнатата логика те не казват, че става въпрос за четири батальонни бойни групи по над 1000 души общо бригаден състав до 5000 души, срещу което Русия разгръща три допълнителни дивизии по над 10000 души или общо всъщност около 35 000 души. Елементарната военна логика на съотношението на силите показва кой създава настъпателна групировка на войски и кой – отбранителна.

Тази хибридна гимнастика позволява отбранителните мерки на НАТО да се поднесат на обществеността като подготовка за агресия, а настъпателните намерения на Русия – като отбранителни действия, взети по принуда.

Истината е, че НАТО се придържа към изцяло отбранителна стратегия за своята територия. Съзнавайки необходимостта от допълнителни минимални сили по източния фланг за сдържане на Русия и за демонстриране на солидарност с източните съюзници, НАТО още в Уелс взе решения, прие план за готовност за действие и систематично и успешно го изпълнява.

Предното разполагане и засиленото предно присъствие са само елементи от този план. И най-удивителното в тези мерки е, че те са достатъчни и премерени именно, за да не създадат реално военно превъзходство над Русия, с което да се премине във фаза на нова Студена война.

Отново на принципа на обърнатата логика излиза, че западните граждански общества, постигнали благополучие и висок стандарт на живот, станали цел за емиграция на милиони хора, включително руснаци, искат война с Русия. Нито дума няма, че правителствата от НАТО са под натиск на своите граждани за още по-добър жизнен стандарт, а не за завладяване на чужди територии. Западните правителства нямат нужда да изнасят вътрешните си проблеми чрез война извън своята територия, защото плашилото на войната е инструмент на тоталитарните и авторитарни режими.

5. Разиграваният сценарий напомня много за приказката  „Нероден Петко“. В нея се осмива глупостта. Това ще си помислят за нас, както нашите съседи Румъния и Турция, така и всички съюзници от НАТО, защото те знаят същността на това, което се прави или би могло да се направи, включително и в Черно море.

Жалко, много жалко за нивото на продажност на част от бивша партийна номенклатура и олигарсите, въобразили си, че формират политическа класа. Колкото по-скоро завърши този триумф на глупостта, толкова по-добре за крехката ни демокрация.

ОЩЕ КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА:

ОГНЯН МИНЧЕВ: ТОВА Е НОВ ФОРМАТ ЗА ТУРСКАТА АМБИЦИЯ ЗА ХЕГЕМОНИЯ В ЧЕРНО МОРЕ

РАДАН КЪНЕВ: ЛИПСА НА ВСЯКАКВА СТРАТЕГИЧЕСКА МИСЪЛ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС

 

Ключови думи

Коментари

въх

Фатмака е получил слънчев удар за да не си напише мнението първи.

Акп не се е споминал в жегите, очаквай нов пореден ник.

БРАВО!

Радо

Така е г-н Ненчев, прав сте. Но нали тиквата Борисов беше този дебил, дето се поддаде на гнусните лъжи и внушения и свика пресконференция да обяснява как ние никога няма да обидим Русия щото щяло да й стане мъчно. Защо беше този цирк от негова страна? А Русия интересува ли се на нас ще ни стане ли мъчно като плащаме 550 млн за безумиятя на Овчаров и компания?

Ъъ

А като платиха един милиард на американските централи олекна ли ти бе пиндоски ахмак продажен.

Именно хибридната атака беше предотвратена. Гърчите се като червеи да скриете какви ги върши румънското "технократско" правителство. Има официални документи и изказвания. Докато НАТО говори за засилено присъствие, румънците коват опорните точки на Москва срещу срещата юли. Е, сринаха се с гръм и трясък. От Русе президентът Йоханис нарече мегаинициативата глупост. Като слагаш Турция отпред не ставаш по-умен, Ненчев.

Опит за обобщение на "сагата", формулирано в два въпроса: 1.Подкрепяте ли военни активности на НАТО в Черно море? 2. Подкрепяте ли регионални активности във формат Турция, България, Румъния и евентуално Украйна и Грузия? ДветеНЕ хвалят ББ и критикуват министрите и Президента. ДветеДа критикуват ББ и хвалят "румънците", разбирай Президента и министрите. Опа, кво изтрака клавиатурата ми току що? - Двете ДА и дветеНЕ вкупом сеят разкол в управлението. Хибридно. Навъпреки на заявеното категорично ДА+НЕ от всички управляващи. Има ли все още изненадани???

анонимен

Предателите русофили отново обиждат защитниците на българските интереси наричайки ги продажници.То бива наглост,но тяхната минава всички граници.

Георги

Борисов е достоен и отговорен премиер . Не мога да повярвам на късмета ни , че намери такъв като Плевнелиев !!! Наи-големият Български президент за всички времена !!! Чест и слава !!! Моля медиите които се смятат за български не разпространяваите хибридни руски дезинформации !!! Ненчев е категорично наи-успешният български военен министър защитаващ за първи път българския национален интерес !!!

TheRock

Ненчев, престани да ревеш!!! Престанете с тия комунистически формули: "определени сили", "определени медии" и така нататък! Вие г-н министър НПК на РБ чели ли сте? Там са формулирани престъпленията срещу Републиката, които Вие цитирате! Хайде да започвате с арестите, гоненето на руски дипломати и най-накрая почнете да си вършите работа като институция и държава!!! Спрете да ни успивате!!!

Прокуратурата не/повдига обвиненията.

o2

Кратко, ясно, точно. И обърнете внимание на цифрите. 35 000-на руска групировка, срещу максимум 10 000-на НАТО. 3:1 това е отношението нужно за настъпление.

анонимен

Русофилите ореваха орталъка,че ще ги нападаме,сега министъра ревял.Абе долни лъжци и манипулатори престанете с гнусотиите си.

анонимен

По време на комунистическия строй само за съмнение,че може да мислиш различно те прибираха в Белене.Днес предателите русофили ръсят всякакви лъжи само и само страната да не напредва,разчитайки на демократичните промени и се чувстват безнаказани.

choss

Така е, г-н Ненчев, но къде е Бойко Методиев Борисов в цялата пропутинска схема? Не беше ли той, който се изцепи по опорните точки на петоколонниците и с неадекватните си изказвания не налива ли вода в тяхната мелница? Не искал Бойку война с Русия, искал бил мир и любов и яхти вместо военни фрегати. Русия много щяло да я заболи, ако България се включела в обща черноморска флотилия. Бла, бла, бла. Нима Премиерът не е наясно с фактите, че никой не иска война с Русия, та сам той ни поставя в ролята на агресор, точно в параметрите на хибридната руска петоколонна война? Ако сте мъж, г-н Министър, назовете истинския проблем за България - неадекватното поведение и държане на нашия Министър-председател и си подайте оставката в знак на несъгласие със заетата от него страна на петоколонниците.

Petyo9

Има солидна логика в думите на г-н Ненчев. Но размишлявайки над тях неминуемо се сблъскваме с изявленията на нашия полуграмотен министър-председател. Излиза, че самият Бойко Борисов участва в хибридната война срещу България на страната на Путин. Излиза, че налива вода във воденицата на тези, които правят всичко възможно следващият президент да е по-близък до профила на Гоце и колкото се може по-далеч от профила на г-н Плевнелиев. Колкото и да е непредубеден човек, когато борави с факти и ги подложи на обективен анализ се вижда в полза на чий отбор играе нашичкият пожарникар.

Фатмак

Понеже некой се е загрижил за мене, да поясня, имам си климатици, жегата не ме плаши. Колкото до Ненчев, четем внимателно до първата голяма лъжа и спираме. И така, точка първа. Ненчев твърди, че в момента тече "хибридна операция", провеждана от "оръдия на кампанията", които "са платени политически сили и медии". Това е нещо, което по дефиниция попада под ударите на няколко закона и за което е елементарно да се съберат доказателства. Плащанията на "медии" и "политически сили" са неща, които се проследяват ЕЛЕМЕНТАРНО. Какви факти ни се предоставят? Никакви. Нито един платежен документ, нито една снимка на граждани, които си разменят пачки, нищо. Само обвинения, които, понеже не са към конкретни лица, дори не могат да бъдат оборени в съд. С една дума, дотук нищо, освен типичен хибриден похват да се всяват негативни емоции у верващия на Мокета електорат.

Фатмак

Точка втора, без обяснения, казва "изпълнителите на поръчката са същите политически сили, но с разменени роли". Какво? "Ролите", за които се говори по-горе са на "медии" и "политически сили". Сега, след като са разменени излиза, че силите стават медии, а медиите сили? Или какво? Нищо, просто глупост, т.нар. разтягане на локуми. Точка трета е пълно безумие. Едно, твърдението "не са забравили Обединения черноморски флот на СССР, в който ние послушно и безропотно се включвахме по времето на Варшавския договор" е лъжа. ВМФ на България никога не е бил част от какъвто и да е флот на СССР. Съществуваха временни обединени ескадри в рамките на конкретни учения. Две, няма никакви "рефлекси" - хората, които помнят каква беше структурата на флота са единици и те са далеч от публичния живот. Три, колко НАТО не "диктува" все още помним от епизода с танковете. Тогава информация, че НАТО ще дислоцира танкове я научихме от Щатите Мокетът първо каза "няма танкове", после каза "ще има една-две бронирани машини, които само ще преминат", накрая тръснаха доста повече и се оказа, че са тук за постоянно. Значи, това са вече няколко малки лъжи. Ся стигаме и до голямата...

телеман

Ако някой на акъла на фатмака излезе без да се крие под чужда личност и прочете полвината от написаните опорни точки в ефир съм сигурен, че прокуратурата ще се самосезира.

Фатмак

Ми сезирай я, да ме изчислят по IP и да видим за какво ще съм виновен.

анонимен

Ако някой дойде във Вас и се настани в полвината апартамент заявявайки,че навремето е живял там(потвърдено от комшиите),но го е продал и сега има нужда от него,това агресия ли е или не?Та такива примери за анексирането на Крим може да се дадат много,но фатмака не ги разбира.

Стефан

Само че в случая с Крим, положението е малко по-различно, имаме две къщи, едната е собственост на сестрата на този някой и тя отдавна иска братлето да може да й идва на гости напряко.

Хахааа

Логиката е проста, но не и за ушанките с въздух между ушите. Криминолозите изхождат от мотива. Страните на НАТО нямат мотив да воюват. БВПто, технологичните иновации си растат. Путлеристанската "икономика" и рублата живи да ги оплачеш. Технологичен бум- нет. Освен да си измисля външен враг и да дрънка орУжие от миналия век, друго на путлер не му остава.

Да, така е. Повечето от страните на НАТО нямат мотив, освен вечния - началникът така е казал. А началникът има също само един мотив - и той вечен - борбата за контрол над ресурсите. На Русия в момента се гледа така, както по времето на Картър се гледаше на петролените държави, като на гъска, която трябва да бъде приклещена, оскубана и разфасована.

кибик

Оставете ме да гледам мача.

щщд

А кажи ги тия неща в предаването на Волгин,че да се посмеем.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.