Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гайди и президентът Росен Плевнелиев откриха грандиозното просветно мероприятие, известно като Национален учителски събор. 12 хил. учители от цялата страна пристигнаха в иначе построената като спортна зала "Арена Армеец", за да чуят разясненията на своята министърка - Меглена Кунева за новите насоки в развитието на средното образование и какво се случва в реформата. 

Разговорът за реформи започна с обещания за по-високи заплати

За 10% увеличение на учителските заплати от следващата година ще работи образователното министерство.
Това им обеща за начало Кунева. Според нея "новината" от финансовия министър Владислав Горанов е, че в следващия държавен бюджет приоритетът ще е образованието.

Просветното ведомство ще се стреми средните учителски заплати да са по-високи от средната заплата за страната, която по последни данни на НСИ е 812 лв. Това е по-дългосрочната цел, каза още Кунева.

Президентът Росен Плевнелиев приветства събраното многохилядно учителско множество в зала "Арена Армеец".

Политиците да застана мирно пред учителите  

Бъдещето не идва по тръби за газ и петрол, то е в иновациите, в таланта, в просветата и образованието, каза президентът Росен Плевнелиев в приветствието си.  „Нека възпитаваме децата си като модерни патриоти, като просветени, а не крайни националисти. Нека те да стъпят здраво на любовта към родината и изконната толерантност на българите “, поиска още той. „Добре платените работни места се създават в държави, където народът е образован, където институции са силни, където има върховенство на закона. Знам, че вие работите за такава България", обърна се Плевнелиев към учителите. И поиска: "Политиците трябва да застанат мирно пред учителите"

Разговорът за реформи в образованието започна с обещания за по-високи заплати и повече пари за просвета.
А съвсем в началото бяха гайдите...

 

Ключови думи

Коментари

Фатмак

Ох, на Боцко лакейчетата, какви сте ми сладури двамцата.

Николов

Като редови учител заявявам,че това е поредната голяма пушилка ,за да се излъска имиджа на министърката и да се увери учителското тяло ,че властта мисли за него. А истинският видим резултат от отношението на властта към учителите е скръбен. Демократичното право и свободата на мнението на всеки учител , особено личното му политическо предпочитание ,е захвърлено зад тоалетните. Директорите на училищата ,в огромното си болшинство са подчинени и зависими от властта на ГЕРБ. Затова на всеки избор те изпълняват политически поръчки и превръщат бедния учител в крепостен селянин-без право сам да избере своя политически цвят. Ако не се подчини и не гласува за ГЕРБ-вън. Това е истината. И още-директорите на училища притежават огромна власт. Особено кадрова и финансова. Педагогическите съвети са сведени до унизителни ,послушни органи. Директорът вече пет пари не дава за качеството на учебния процес, той гледа откъде да доведе някое ново циганче ,за да му вземе субсидията от 1500 лева. Ама дали учениците влизат в клас ,колко знаят, кои учители си гледат работата, кои не-това за него са маловажни неща. Днешният директор не може да се хване на малкия пръст на тоя от миналото. Тогава директорът беше учител на учителите- с богата педагогическа култура, която респектираше и караше учителите да стават истински педагози. Сега усъвършенстването на педагогическия майсторлък на учителя-кучета го яли. Ето това трябва да мисли Насадената изкуствено министърка на просветата, но тя е на светлинни години от тия неща. Затова ще има гайди, хилядни събори и хиляди двойки, ако навсякъде оберат по време на матурите слушалките и телефоните на учениците.

ozzy

Николов, напълно си прав.

срамота!

Тия хора от властта се подиграват с учителите.Колко са 10 %.Сит на гладен не вярва.В България този труд-на учители,на професори никога не се е уважавал.Тук е царството на мутрите,на корупцията,на олигархията.Какви учители,какво образование....Поне да не се повиграват с бедните хора....

Ха-ха

Малко разходка за даскалята - наградата им за хилядите двойки, тройчици и т.н.Щели да се возят с училищните автобуси, сякаш техния бензин и шофьори не са от бюджета, демек от народния прокъсан джоб. След програмата за развитие на селските райони - издънена и корумпирата, следват милиарди за образование в ръчичките на куневата.И вече се започна - наши хора - организатори и всякакви изнасящи лекции, обучения и т.н., да получават хонорарища.А пенсионираха - справедливо, разбира се, хиляди даскали и директори, закотвени в у-щата по 40 и повече години, които добавят "мизерните" си заплати към отдавнашните си пенсии /първо на 56 г./ А сега да дойдат младите, верните и послушните! Догодина - 20 хиляди двойки на матурите. Хайде на алъш-вершиша!

Платон

И двамата са от един дол дренки-деца на комунистическата номенклатура,сега-обслужващи олигархията.

Виктор

Както следваше да се очаква от празнодумната Кунева, т.н. "събор" се оказа скъпо и безсмислено сборище. А като чух от министърката, че в центъра на реформата поставяла учителите - съвсем се отчаях. Учителите съществуват, защото ги има децата, които трябва да се обучават и възпитават и ако не се смени отправната система, българското образование ще остане сбъркано, каквото е в момента. Пък ако ще Кунева и Горанов да говорят от сутрин до вечер за парите...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.