Днес тимът на Белгия показа защо е фаворизиран на "Евро 2016". Поне през второто полувреме на мача срещу Ейре - 3:0 от група "Е". След нулеви първи 45 минути, в които също се видя кой е по-класният тим, "червените дяволи" сразиха съперника само за 22 мин.

Ромелу Лукаку откри в 48-ата минута, а в 61-ата Аксел Витсел удвои. В 70-ата отново Лукаку реализира за класическата победа на Белгия. Тя се оказа и историческа, защото е най-голямата за белгийците на финали на европейско. Лукаку изравни треньора си Марк Вилмотс, които единствен до днес бе вкарвал два пъти в един мач за "червените дяволи" на първенство на Стария континент.

Белгия е и първият отбор, който вкарва 3 гола в един мач на Евро 2016.

А днес поне стана окончателно ясно кои са двата най-силни отбора в група Е. Няма кой да измести Италия от първото място дори при поражение в третия мач срещу Ейре, тъй като "скуадра адзура" спечели прекия двубой срещу Белгия. Еден Азар и компания пък ще излязат срещу Швеция в двубой, който трябва да реши кой е подгласникът. 

Само победа върши работа на скандинавците. С днешна дата обаче не се вижда как ще бият Белгия, в първите два мача те нямат точен удар във вратата.

Тази вечер са мачовете Исландия - Унгария и Португалия - Австрия, след което ще бъдат затворени и вторите двубои на европейското.