Испания набира скорост на европейското и дава ясни признаци, че ще е сред фаворитите за титлата. 3:0 срещу Турция в мач от група D е добро доказателство, че шампионът ще избегне фиаско като на световното в Бразилия преди две години.

"Ла Роха" вече е в следващата фаза, а предстоящият мач срещу Хърватия има значение само за "шахматистите", които водеха с 2:0 на Чехия, но допуснаха 2:2 в края. Така испанците имат 6 точки, Хърватия е с 4, Чехия имам 1, а турците няма актив и ще изграят само за престиж в заключителния си сблъсък.

Иван Перишич откри в 37-ата минута, а в 59-ата Иван Ракитич направи 2:0 с ефектен гол. Хърватите имаха положения и за 3:0 и вероятно сега съжаляват, че не оползотвориха поне едно. Чехите изглеждаха сломени и също готови за напускане на Франция още другата седмица. Само изглеждаха - в 76-ата Милан Шкода намали.

Пет минути преди края двубоят бе прекъснат заради хвърлени фойерверки на терена. След подновяването на играта чехите получиха дузпа за игра с ръка и Томаш Нецид изравни. Остана още от добавеното време и Чехия едва не стигна до пълен обрат.

Хубав мач. И още един от поредицата с късни развръзки на европейското.

Такъв обаче не бе двубоят между Испания и Турция. Просто разликата в класите е огромна. Иберийците нанесоха удара си в рамките на броени минути. И след това си почиваха. Алваро Мората вкара в 34-ата и 48-ата. Между попаденията му се разписа и Нолито - в 37-ата.

Срещата ще се запомни и с начина по който турските фенове освиркваха звездата на тима Арда Туран, който се изправи срещу съотборниците си от "Барселона".