Министърът на туризма Николина Ангелкова се похвали, че е привлякла холивудските звезди Самюъл Джаксън и Гари Олдман да популяризират България като туристическа дестинация.

В официалния си профил във фейсбук Ангелкова разказа, че се е срещнала със Самюъл Джаксън, няколко дни, след като актьорът е публикувал свои снимки от престоя си в София, двамата разговаряли за впечатленията му от България. Министърката се срещнала и с Гари Олдман. Тя подплати думите си със снимки в социалната мрежа с двамата актьори.



"Успях да ги направя съпричастни към усилията ни да популяризираме своята древна култура и уникални природни дадености пред света. Надявам се, че спечелихме нови приятели на България в тяхно лице", написа Ангелкова.

През октомври миналата година Министерството на туризма представи рекламен клип на България, в който участваха различни холивудските знаменитости. Сред актьорите в него бяха Джейсън Стейтъм, Ейдриън Броуди, Салма Хайек, Антонио Бандерас, Силвестър Сталоун и др. Ангелкова не пропуска да разпространи свои снимки с всяка холувидска или боливудска знаменитост, която посети страната ни.