Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

“За мен, за нас, Крим е Украйна и Украйна е Европа”, каза президентът Росен Плевнелиев пред Европейския парламент в сряда. Тези думи съвпадат с официалната позиция на България, изричана неведнъж. И въпреки това продължават да бъдат приемани за проява на излишна острота и смелост. Отиващият си президент описа визията за мястото на България в Европейския съюз и НАТО, за националния интерес, за предизвикателствата днес и за ценностите, които не бива да изоставяме утре. Това бе политическа реч, а в България такива отдавна не звучат. Предупреждението на Плевнелиев, че „Кремъл се опитва да дестабилизира ЕС“, намери място по-скоро в чуждестранните издания, отколкото в местните.

Речта, за която не бива да се говори

За голяма част от българската публика тази реч просто не се е състояла. Информациите за нея бяха оскъдни, а коментарите - твърде малко, предимно в блогове и социални мрежи. Националните телевизии споменаха в края на емисиите си, че Плевнелиев е говорил нещо в Страсбург. На следващата сутрин студиата се занимаваха с простреляни мутри, няколко лични драми и разсъжденията на последния шеф на Шести отдел на Шесто управление на ДС. Другите редовни коментатори вероятно са в летен отпуск. Активните в социалните мрежи политици от управляващите също не са впечатлени. Един евродепутат се възмути, че президентът говорил на английски език, но съдържанието остава незабелязано. Сякаш тази реч изобщо не е била произнасяна...

ПЪЛЕН ТЕКСТ НА РЕЧТА НА ПРЕЗИДЕНТА

А имаше какво да се чуе: “Да не би да сме се запътили към нова конференция в Ялта? Ако Западът допусне това да стане, то това ще бъде исторически срам", каза президентът. И подробно обоснова защо мястото на България е в света, който уважава правилата и принципите, а не там, където действа само правото на силния. Росен Плевнелиев описа как Кремъл се опитва да дестабилизира Европейския съюз, като „инициира обширна пропагандна операция в Европа, която изпраща послания на недоверие, а не на ценности“.

"България е била винаги слаба, когато е била сама. Днес тя е силна в ЕС и в НАТО", каза още Плевнелиев и призова за премахване на визите за гражданите на Украйна, за интеграция на Западните Балкани, за приемане на България в Шенген. Призна, че „днешна Европа поставя повече въпроси, отколкото дава отговори“ и предложи „след като не можем да убедим евроскептиците, трябва да мобилизираме проевропейците“. В България има достатъчно говорители на Кремъл, които са силно изнервени от подобни думи. Има и достатъчно популисти, яхнали антиевропейската реторика, които избягват конкретните разговори и предпочитат лозунгите. Но тоталното политическо и медийно затъмнение след речта на Росен Плевнелиев не може да бъде обяснено само с това. България все пак се управлява от проевропейско правителство. На думи почти всички са евроатлантици. Значи има нещо друго.

"Повече върховенство на закона"

Истината е, че цялото политическо, икономическо и медийно статукво няма полза обществото да чува и да обсъжда подобни политически речи, в които се говори за ценности, за проблеми, за решения и за бъдещето. Такъв разговор в България отдавна не се води. Тук всеки с проблем стига до кабинета на премиера, който потушава пожар след пожар с публични средства, а пък опозицията се кланя пред паметника на комунистическия лидер Тодор Живков. Дългосрочните реформи отдавна не са на дневен ред. Защо им е да обсъждат думите на президента, че „Европа трябва да стане лидер на новата индустриална революция, на пробивните иновации и дигитални технологии". Голяма част от бизнеса е подчинена на раздаваните от правителството публични пари, тях иновации не ги интересуват. Медиите са подчинени на същите тези раздавани от правителството публични пари и на масовата простащина, която най-бързо се преобразува в тираж и рейтинг. Тях разсъждения за бъдещето не ги интересуват. Плячката е тук и сега.

"Повече върховенство на закона. Повече синергия. Повече образование. Повече интеграция", каза Плевнелиев. Онези, които вкупом не посмяха да реформират съдебната система, не обичат темата за върховенството на закона. Та нали пред затворените им очи бе ограбена КТБ. Образование ли? Имаме си една трета слаби оценки на матурите и повече народни танци в програмите. Повече интеграция ли? Тук се борим за повече стени...

Досега президентът беше осмиван. Защото не тропа по масата, защото не раздава порциите и защото наивно си позволява да говори за бъдещето. Речта от Страсбург бе добре обоснована, независимо дали всеки е съгласен с тезите. Но за да се противопостави някой на изказаните позиции, трябва също добре да обоснове становището си. По-лесно е да се направим, че нищо не сме чули.

Текстът е от Дойче веле

Ключови думи

Коментари

а

много добре са чули и разбрали, а Слави къса снимки. Въпросът е че стрелбата срещу Митьо Очите ги шокира тотално. Няма какво да се лъжем - Митьо е ВИС - Таки е ВИС и е в Дубай и Пеевски и той в Дубай. Цялата ГЕРБ и присъдружни са напълнили памперса!

Вуйчо

Само се вгледайте в снимката.Еврогейци-смешници.Пълен ташак.

10 стинки

Ти иначе си толкова симпатичен и умноват човечец. Пу! Да не ти е уруки.

Шуреней

И тия от снимката направиха за смях Бат Вова Путин.....

Заяк

Умираш ли от яд?

Митьо Очите возкресе!

Честитя щастливото събитие на всички висши кадри на МВР, на министър Бъчварова, лично на Бойко Борисов, на всички олигарси и на всички гербаджии! Също така на Фатмак, Avatar, Вуйчо и другите, те си знаят.

Фатмак

Възнесе ли се вече? Мога само да се радвам, българската мафия все още на свобода е продукт на Костовото управление. Той беше първият "народен" премиер, който можеше да я смачка и не посмя.

"Активните в социалните мрежи политици от управляващите също не са впечатлени." - НЕ, Бедров. „От разпада на Съветския Съюз Русия се опитва да възстанови своята роля на световна сила, за което води активна външна политика, която често надхвърля нейните икономически възможности. Русия вече загуби, както икономическото съревнование с Европа, така и военната конкуренция с НАТО“ Даниел Митов е това, което израства в правителството на Борисов. Даниел Митов е това, което не успя да израсне в ДСБ - "Изгубеното поколение на ДСБ" - Капитал.

Ха дано, ама надали. Не Ви слагам нито +, нито -.

хаха

не, не - в ДСБ не дружим с Дявола. Халал да му е на Митов да служи на подобни хора. В ДСБ сме на страната на народа - щом той е в калта и ние с него, щом той се въздигне и ние с него(ако сме живи и здрави).

Развеселен

е Миков се противопостави. Плевнелиев изрази американската позиция, Миков - руската. Чакаме някой да артикулира българската

Ватник, когато някой каже, че от Кремъл нищо не става, това не означава, че е проамериканец. Просто ватниците сте си тъпички.

Сони

Веселко, поста ти само показва колко си зле и не ги разбираш нещата. По-добре не се изказвай неподготвен, отколкото да изглеждаш смешен. Заема се - ПЕЧЕЛИВША или ГУБЕЩА позиция. А не тинтири-минтири по ГЕРБЕРСКИ!

Роси

Ами това е истината - в България вече е забранено да се говори за цели, принципи, смисъл, бъдеще... така е в дедовината... Мафията задушава държавата. Не сме нито първата, нито последната държава, в която мнозинството на зомбираните е в ръцете на "стабилните"... Господи, ще имаме ли сили да надделеем над простаците, даващи път на мафиотите?!?

mardafi

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Независимо от политическите възгледи - изразът ти "раково болната" е ОТВРАТИТЕЛЕН!

Митьо

Какво ни занимавате с този човечец, кой знае какво е казал? Дайте да видим какво е направил. Не ходеше ли той с Боко да реже ленти? Участваше с него в ограбването на народа, благодарение на Бойко стана и президент. Хайде пак да се кандидатира надпартийно да го видим колко гласа ще събере. Ана не иска, защото няма топки!

Иде реч не за "човечеца", а за казаното от него. То по тая логика всички сме съучастници в "ограбването на народа", бе, другарю милиционер...

ned.co

Да мине край ушите на България тази реч на Българския Президент пред политическия елит на Европа, означава не друго, означава, че няма Българи в България. България все още спи дълбок лагерен социалистически комунистически сън. Защото комунизмът е тук и неуморно ни промива. След пет века се събуждаме, след половин век - не успяваме. Какво ни чака през следващия президентски мандат? Отивам да спя.

Ами той за България нищо не каза. Той говори за Русия и ние-от името на EU.

Бор

Колко много хора споделихме речта на президента и се коментира... медиите вече не са само студията на телевизията и радиото.

Чвор

Ние от соцялните мрежи правим чудеса... за доходите на Фейсбук, Юбер, Цвъктер и други форуми на ЦРУ.

Фатмак

Кой да я чуе, нито една западна медия не я спомена. Роската е раданоподобно нищожество, не го бръснат нито неговите, нито чуждите.

Кака Мара

Защото в България няма прокремълски кръгове. Затова!

Хайде моля ви, поне тук ми отговорете, след като според Плевнелиев, Кремъл цели дестабилизация на ЕС, какво тогава цели Великобритания с референдумът си за излизане от ЕС?

Цели да се занимава със себе си. Нито да се занимава с ЕС, нито с Кремъл. Май и Вие проявявате това наивно мислене, че който не е с ЕС, е с Кремъл. И който не е със САЩ,

Извинете, натиснах погрешен бутон и ме прекъсна. Та не е вярно, че който не е със САЩ, е с Кремъл. Ватниците неистово се опитват да представят нещата в своя полза. Това е смешно. Те не са победили във ВСВ. Не е вярно, че САЩ са им измъкнали първенството в света. И пр. ватнишки простотии. Да се върна на Великобритания. Те малко висят между ЕС и САЩ. По-близо са до ЕС, ама искат да си запазят междинната позиция. А ЕС иска да ги придърпа. Затова е разправията.

Аха, баш-европеецът вика Европа да зареже свои хора в ръцете на Льо Пен и Путин! И за тва говорителите били изнервени вместо да умират от кеф! С това мислене сте емигранти в цялата Вселена, пълна скръб. След това ходи обвинявай хората, като всеки провален тип. Задници, простаци, двойкаджии, абитуриентите н'ам кво си...

Отто

В речта се вижда плюване и подгъзуване на американците и не се забелязва абсолютно никаква обосновка както се опитват лъжливо да ни втълпи автора. Тоя е тотално леке, което нанася изключителни вреди на народа и държавата ни. Да се маха по-скоро

А ти прочетели я? Или си на норма.

Франк Лойд Райт

Абе Иване, ти още ли вярваш, че на някой в Европа му пука за България? Вярваш ли, че на някой в света му пука за България? Трябва да си абсолютен идиот, щом вярваш, че зависимост от една или друга организация могат да донесат нещо добро за държавата ни. Всеки гледа да те използва и да ти вземе това, което имаш. Нито ЕС ни трябва, нито Евразийски съюз, нито НАТО, нито ООН... Трябва ни независимост. Вярвате на корумпирани политици, които ви обясняват, че непременно трябва да сме с ЕС срещу Русия. Знаете, че са корумпирани, ама продължавате да им вярвате. Ако един от тия политици излезе и ти каже, че в живота си не е откраднал и една стотинка - ще му повярваш ли? А защо като тоя същия излезе и ти каже, че ЕС е добро, а Русия - лошо, му вярваш? Пак казвам - нито Русия ни трябва, нито ЕС. Тия искат само да смучат от нас. И е време да изгоним всички, дето ни вкарват в тая Студена война, версия 2.0.

Това, че всички са маскари се изтърка вече. Комунягите останахте без идеи вече.

Ти наистина си като героя на Т.Колев от Опасен чар. Самоук, без принципи и с опасен чар - вярваш си, нали?

Йода :„Или правиш нещо, или не го правиш. Няма такова нещо като да се опитваш да направиш.“

зоро

Ами просто е обяснениет- винаги истината боли ! А при над ги боли всички ,които се кланят на Путин. Всъщност речта на Плевнелиев разкри колко страшно и голямо е влиянието на Русия тук .Чудя се как сме влезли в ЕС и НАТО при толкова рубладжии .

Франк Лойд Райт

Ми те рубладжиите ни вкараха в ЕС. Станишев и компания, началото на 2007-ма...

Югозомби

Защото за по-голямата част от българските граждани по отношение на Крим президентът Плевнелиев се представя като по-голям католик и от папата. Публична тайна е, че водещите западни сили в действителност не очакват Крим да бъде върнат на Украйна, а кримското население, в огромното си мнозинство етнически руско, предпочита да остане под руска власт. Какво се очаква в подобна ситуация, повечето български граждани да започнат агресивно да настояват за нещо, което не само едва ли ще се случи на практика, но и не е реална цел и за основните ни западни партньори ли?!

Разумний

Ти пък откъде ги знаеш публичните тайни на водещите западни сили-от в-к "Дума" или Петър Волгин. Щото само там останаха подобни щуртии да ни се представят като истина от последна инстанция.

Зомби, колега коментатор припомни, че преди да бъде руски, Крим е бил български - във Велика България. Не бих се учудил, ако е бил част и от Велика Полша. Плевнелиев е прав - трябва да премахваме граници, а не да преместваме. Прав е, че не трябва да се допуска нова Ялта.

Като го докарат като венецуела/а то май вече е така / пак се обади

НИКОЛОВ

Господин Бедров просто се е престарал. Няма реакция ,защото голяма част от тезите на Президента са невярни и са обременени с открита идейно-политическа окраска. Ето два примера. Крим е Украйна и Украйна е Европа. Кой твърди, че Украйна не е Европа. И тя ,и Русия , и Беларус , и Албания, и Малта са Европа. Обаче вече Крим не е Украйна. Той се завърна при матушка Русия. Доброволно. Второ. Кремъл се опитвал да дестабилизира ЕС. Абсолютна мантра ,с която Плевнелиев иска да се хареса на европейските велможи, белким му дадат по солиден пост ,след като свърши мандата. А и на най- непредубедените е ясно,че страната, която тайно се опитва да дестабилизира ЕС, страната, която не иска силен ЕС, е САЩ. Това е. Затова медиите, особено руските, подминават тая нафукана реч, като бърз влак малка гара.

Гъби ли сте яли, или всичките ватници сте еднакви?

Как можете да пишете такива простотии? САЩ сътвориха и изпълниха плана "Маршал" след ВСВ. Сега измислихте, че не-знам-си-какво било. Гъби ли сте яли, или всичките ватници сте еднакви?

СИРИЛ

Как ти звучи? България се завърна при матушка Турция,доброволно...мантрите са ваши прийоми.И не наричай слугинските руски вестници МЕДИИ.

Разумний

И ти си май от Шоуто на Слави или кандидат-гост на Петър ВолгинАйде, дим да те няма....

"матушка Русия" не е ли малко "един гащи плява"?

Прав е Плевнелиев. Путин дестабилизира Европа. Последното му престъпно деяние е подкупването (или заплахата) на френските депутати, които за разлика от наш ПреЦедент не са баш на това мнение. Та взеха и гласуваха против продължаването на санкциите срещу Русия. Сега е момента Плевнелиев като върховен главнокомандур да обяви една война на Русия. Ама не само от името на България ами и от името на Запада. Да не вземе Запада да се уплаши и да отстъпи пред Русия. Или ако пък не, то поне да прати нашите смели орли да воюват срещу руските сепаратисти. Да защити Украйна. Европейската кауза. И т.н. УРА!

Роси

Направих си един експеримент, сложих си лично два плюса на личния коментар. Извинявам се, че се самооценявам, досега не съм го правила, но мразя ментърджиите. Призовавам Клуба да си пипне малко софтуера, защото забелязвам, че простаците се трупат плюсове, за да ни лъжат, че имат голяма подкрепа...

Я и аз да пробвам да Ви сложа 10 минуса.

Хе, хе, специално 4+ от мен. Който се вглежда в рейтинга на коментара си, е глуповато наивен.

а аз

сложих 110+ и 40- :)

b.krustev

Не се притеснявайте, скоро ще има ъпдейт.

Както и БНР , така и телевизиите отдадоха място на речта. Конструкциата и внушенията са като пърхаща пеперуда на мислите на неговите докладо писачи. Стил от речите по време на национални празници." Аз да го кожа ,пък кой каквото разбрал и чул." Не така Госодин президент.

Любен Дилов

Любен Дилов, виден представител на болшевишката ИНТЕЛИГЕНТУРА, днес сутринта ИЗБИ РИБАТА, като каза "Плевнелиев с изказването си за повече електронна търговия в Европа работи срещу интересите на българския народ"!? МОЛОДЕЦ, ДЕРЗАЙ ДАЛЬШЕ!!!

анонимен

Много са се раздразнили рубашките от речта на президента,но тия които са за ЕС ,приемат думите с голямо одобрение.Браво!

Плевнелиев американски служител, хитро. Фондациите в един кюп с институциите - още по-хитро.

E;r. Ijdkfel

В България само се говори друго нищо не се случва . Ето вижте това :::Японските учени, открили елемент 113, предлагат той да се казва "нихоний", както се нарича страната им на японски. Руските и американските им колеги, стигнали съответно до елементи 115 и 117, предлагат те да се наричат "московий" и "тенесин" - на руската столица и на американския щат. Предлага се още елемент 118 да се казва "оганесон" на известния руски химик. От международната организация на химиците заявиха, че имената трябва да бъдат одобрени след петмесечно публично обсъждане. --------------------------------------------------------------------- Никаде не се вижда името на България . Но се вижда каде се работи .

Мъдрост

Народа е казал - за умрял или добро ,или нищо.Понеже за политическия труп Плевненлиев надали може да се каже нещо добро по добре да се замълчи . Та кой е лицето Плевненлиев - изтърсак на комунистическо семейство , партиен член още от университетската скамейка , уреден с далавера в Германия , доказан мошеник и крадец а много вероятно и вербуван от чужди служби , с явно гейско излъчване изритан от жена си и имащ такава само заради натрупаните крадени пари и да не забравяме крилатата фраза на партийния му лидер- и магаре да ви посоча- ще го изберете . Да не забравяме и "голямата" разлика с която победи , дължаща се на поредните манипулации . Затова - да гние на политическото гробище . И гарваните не биха яли подобна нечистоплътна мърша.

Разумний

Мъдреците не говорят така, бате. Явно не си доспиваш след Шоуто на Слави, та и наяве бълнуваш неговите и на сценаристите му премъдрости. Или май си един от тях?Не знам дали здравната каса лекува безплатно психоотклоненията, но вие можете и да си платите-къде с рубли, къде и с по-твърда валута,скътана в някоя офшорка, но спешно се нуждаете от лечение. Психотерапия в социалните мрежи не е достатъчна.

Браво Бедров!Пак им бръкна в .........

Плевнелиев се оказа с по-големи топки от всичките "мъжкари" - боковци, слави трифоновци, некви там барековци и прочие гнусари.

Нула по нула е пак нула.

Нула по нула е пак нула.

Плевнелиев се прави на мъж срещу ЕС, Путин, Радан... ама срещу ДПС и Орешарски си налягаше парцалите. Беше се скрил като плъх

Защо лъжеш бе, серсем.Кой свали доверието си от туй чудо-"кабинет на Орешарски",та и до ден днешен не могат да му го простят,разните му там Волгиновци, Симовци, пикльвци, славитрфоновци, Митьогестаповци, Маргипоповици.Да прдължавам ли.А че Борисов не припозна своя президент за втори мандат-това Историята няма да му го забрави.Нека си кюта под чадъра на Цацаров.

Хахаха, абе парцал. Нали точно Плевнелиев излезе с декларация тогава срещу начина по който беше избран Пеевски? А Пеевски беше избран по времето на Орешарски и ДПС. Кажи там на ЦК на БКП да сменят опорките.

Фатмак

Хуйло е велик !!!

Фатмак е БОКЛУК - МРЪСНИК - ЦИНИК!

Тошко Й.

Росен Плевнелиев да пита Радан Кънев защо му се подигра след посещението си в шоуто на Слави. Ние забъркахме всичко и Путин е доволен! Предстои да разберете очевидното - симпатизантите на Радан Кънев са най-представителната част от симпатизантите на Слави Трифонов. Чалгаджии, които лъжат, че слушат Малер! Крайно време е Сийчето, Росито, форца Радане и още няколко объркани същества да застанат редом до Слави, когото всъщност боготворят! Аман от преструвки!

Чичо

Как да разбирам това : "Имаме си една трета слаби оценки на матурите и повече народни танци в програмите. Повече интеграция ли? Тук се борим за повече стени..." Народните танци ли издигат стени?! Каже се нещо вярно и накрая всичко се омазва!

Чичото на чичо

Мойто момче, явно за те живота е в хио хахо и народни танци. До къде ще я докараш, като трява и да се трудиш, за да живеешпо доре, Като се потрудиш, ще има и български хорца, от радост, че си постигнал нещо.Това не е съвет,а природен закон.

ППП-Политичска Палачинка Пр.ститутка

Любен Дилов, виден представител на болшевишката ИНТЕЛаГЕНТУРА, днес сутринта ИЗБИ РИБАТА, като каза "Плевнелиев с изказването си за повече електронна търговия в Европа работи срещу интересите на българския народ"!? МОЛОДЕЦ, ДЕРЗАЙ ДАЛЬШЕ!!!

Шизофреник

Шизото днес - едно, утре - съвсем друго Радан мълчи като ...Защото вече Плевналиев не му трябва, изтърбуши го и сега не го интересува. ПРИНЦЦИПЕН си е, психото му сбъркано.

watmark

На драскача бойкоборец ще му припомня че самия ББ имаше чудесни антируски приказки преди дни в Европа свързни с газовете. Бойкоборецът не ги ли чу? Разбира се речта на Президента е програмна и показва нашите страхове от нова Ялта и харизването ни на руснаците. Но ние не трябва да борим вътре антируските сили. ББ позволи дупчене за нефт. Путин воюва вече с него. Защо бойкоборецът тук ни тика ББ като сурдинка на президентските вопли? Защо бойкоборецът подминава факта че българските масови медии се контролират от Исаков. ББ ли е виновен за това? Все пак да не забравяме че ББ е с кабинет на малцинството и че удара срещу правителството и президента нанесе руския агент Иван Костов посредством червото си Радан Кънев. Бойкоборецо, бори се с медиите на Исаков. Не разтурай крехкото антируско правителство.

За рубли, за това

Фатмак

Бедровчета, айде наблегайте, дайте един списък на "чуждестранните издания", където "великата реч" е "намерила място", да преброим пилците. Че иначе вашия дойче-веле-идол Бедров кънти малко на кухо. 10 плюсчета за всяко мнение с ново "чуждестранно издание". Бонус 5 плюсчета за американско издание, щото нарежданията какво да говори са от "Козяк", да видим колко го обичкат господарите Роско.

Чугуниц

Отговарям "Защо се правят, че не са чули речта на Плевнелиев?": Речта на президента е купчина предъвкани отпадъци от НАТО-пропагандата. Ако видиш някой да дъвче отпадъци, ти става неприятно - и не го разправяш непрекъснато.

Хосро Парвиз

Правят се защото на никого не му пука за това недоразумение. Убий глупака с мълчание.

Фибата

"Господи, ще имаме ли сили да надделеем над простаците, даващи път на мафиотите?!?" Това е въпросът! И отговорът е ясен! Да, ще се наложи да намерите сили, за да посочите с пръст баш мафиота, наследил Луканов. Capo di tutti capi! Иван Костов! От тая колода от 52 карти, 52 са с лика на Костов! После идват всички разноцветни слуги на Путин! И да не пропуснем Доган! Знам, че ви е страх, но от вас зависи бъдещето на България! Господ ще ни помогне, но трябва мъжество, за да си кажем истината за тези хора! Иначе ни чака вечен мрак и заблуда. Имате избор!

Роси

Фибо проста, не ме цитирай, за да дращиш тъпотиите си, ей!!! Направо не вярвам, че съществува двукрако, "венец на природата", което може да свързва мафията с Иван Костов, без да му е платен тлъст хонорар... А ако не са ти платили, значи си и безсрайно тъп.

Аз

Ех, Бедров, защо толкова закъсня да се включиш? Без малко щяха да ти сложат червена точка и да ти отрежат ДМС-то.Преди много време бях препоръчал мотика № 10-ще подейства на физическия ти тонус много добре.

Фатмак

За два часа няма ни един линк. Или десните полиглоти слабо се ориентират в чуждата преса, или положението е като в американската, където речта на члена на БКП, другаря Росен Плевнелиев, не беше отразена ама изобщо. What gives, десни, why are your American friends failing to notice your hard work?

Dr. Freud

Като чета коментарите отдолу става само тъжно. Все едно слушам партийни и комсомолски секретри от онова време, когато громяха империализЪма. Както и като ЗКПЧто от казармата. Не виждам нищо лошо че президента говори на английски. Издания като Spiegel, Die Welt открито вече говорят за заплахата от Русия, другарите отдолу ни заливат с комсомолска русофолска чорба. Не искам и да си мисля какъв президент ще дойде след Плевнелиев. Държави като Румъния са вече на обиколки пред България в индустрията, експорти и наука. БЪлгария затъва в блатото на русофилията като Армения , белорусия и прочее пропаднали държави...

Правилно

сте забелязали, че ПреЦедентът иска да се впише в настроенията на най-силните в Европа, поне на думи, де.

българин

Фатмак,с бордюр като тебе няма смисъл да си губя времето.Който е чул речта е чул,който я е разбрал е разбрал.Останалите вървете в Русия при Путин.

Асанчо

абе мангал, не се подписвай като "българин"

Ели Попова

Гн Бедров, правекйи анализ на всичко произнесено от Президента на България Росен Плевнелиев до сега,не може друго яче на се оцени,освен ЗА БЕСПОГРЕШНО. Всички предишни Президенти,кой по малко кой повече обезценяваха тази институция. Няма нужда да се питаме, защо се получу да му лепват различни епитети.Не е грешка в Пезидента, в в част от поданиците му,които не могат да преглътнат, че на този пост не стои човек, с закостенелите разбирания от времето на ЧЕРВЕНИЯТ ТЕРОР. Трудно им е, да приемат , че СССР се помина, че ЧЕРВЕНА АРМИЯ НЯМА, ЧЕ СИВ НЕ СЩЕСТВУВА, въпреки, че сега живеят много по добре при ДЕМОКРАЦИЯта.Страха от това да бъдеш обвинен като враг на народа, ни спъваше развитието, стандарта на живот, липсата на своода и спазване на човешките права.Едно нещата, което въпзриеха и се възползваха от демокрацията след 10.11.1989 г е, че могат да протестират, да искат оставки, че могат безнаказано да подронват устоите на държавата България

Елко Попов

ГоспожИЦЕ попова,разбиранията Ви,манталитета Ви,политическите Ви възгледи и...не не на последно място образованието Ви,в частност - правописа Ви /в общност Граматиката Ви../....Вие просто сте беСпогрешна !! ГолЕма си ма...

шнолата

Мрак и заблуда витае над фибата. Духът на Ив.Костов го преследва ден и нощ.Спи спокойно,ще се намери друг българин да извади БЪЛГАРИЯ от блатото,ако се наложи.

Фатмак

Нема линкове и това си е. Жестът на др. Плевнелиев от вузовската партийна организация остана неприет и неразбран.

Ето да си гледкаш тъпако ---------- https://www.youtube.com/watch?v=l8T8pLi4J7A ------------- бесней тъпако ниеден, бесней, ха-ха-ха

Плювню

Кой се прави? Никой нормален човек не взима това същество насериозно, нито в България, нито извън. Най вероятно като е излязал да плампа, просто са си цъкали по телефоните, или са си направили пауза. Той не отразява нито позицията на държавата ни, нито на народът ни. Просто слугува на чужди разузнавания и си опича работата, да бъде преназначен на някой обществен пост по заслуги, след като бъде изритан от народа си - я в ЕС, я в ООН, а защо не и в НАТО. Такива много се изстреляха стъпвайки по главите на народа си. Ще си получат заслуженото, някой ден...

Момчил Методиев

Каква е разликата между Гн Плевнелиев и останалите ПРЕЗИДЕНТИ НА милата ни РОДИНА БЪЛГАРИЯ. 1. ОБРАЗОВАН 2. ВЪЗПИТАН.3. ДОСТИЙНСТВО. 4 УСПЯЛ САМ ДА ПОСТИГНЕ БЛАГОСЪСТОЯНИЕ С МОЖЕНЕТО СИ. 5 . ТВЪРД ХАРАКТЕР. 6. ПРЕВЪЗМОГВАНЕ НА ТРУДНОСТИ. 7. ЯСНИ ПОЛИТИЧЕСКИ КРИТЕРИ, КОЕ Е ДОБРО ЗА НАЦИЯТА, И ПОСКОАТА КЪМ КОЯТО Т Р Я Б В А ДА ВЪРВИМ. 8.БЕЗПОГРЕШНА ОЦЕНКА ЗА МАНТАЛИТЕТА НА НАЦИЯТА. 9. ПОВЕДЕНИЕ НА ЧОВЕК ИЗДИГНАЛ СЕ НАД ПРОСТАЩИНАТА. 10.ПОЛИТИК ОТ ВИСОК РАНГ.11. ДОБЪР БАЩА НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА, И ДЕЦАТА НА НАЦИЯТА. Трудно е на хора, замесени в мърсотията на соца, да приема че им е отнето правото да диктуват прада, и да продължат да забогатяват и безчинстват.Болезнено е за тях, но трябва да се помирят с реалностите, това е положението Минке.

кап

...трудно е на хора, мамесени в мЪрсотията на соц-а...А тати му къде и кога е замесен, кому и кога слугува и т.н. А М.М. да се поограмоти и после да дава акъл на по-интелигентни и знаещи - не само българския, от него!

BG

Плевнелиев е най-добрият бългаарски президент, но “мат'рялът“ не е дорасъл и няма как да го оцени. Лизачи на путиновия миризлив задник колкото щеш. Медиите и църквата също са сред лизачите. Партиите ГЕРБ, БСП, ДПС, АБВ, АТАКА и ВМРО също са путинови лизачи. С две думи - положението е трагично.

Албена Йовкова

Прав е Момчил Методиев. Син на Веселин Методиев? Няма значение. Аз съм гласувала за Плевнелиев и не съм съжалявала, с малки изключения и едното е от тази година на 6 май, когато му спретнаха репортаж от типа "народен" или "един работен ден на президента" като през 1984 г. Беше много нескопосано. Планините не са негова грешка. Не одобрявам поведението на съпругата му и я смятам за някакво екохипи, толкова независима, че чак тийнейджърка! И точно това прави почти 5-те години на президента доста трудни. Няма да пропусна и страшната му трагедия. Плевнелиев се справи с най-важното - външната политика. Намирам избора на някои от неговите квоти за неудачни. Особено на Мария Стоянова и особено на Бетина Жотева в СЕМ. Опасявам се, че тепърва ще има проблеми. За качествата на Мария Иванова пък легенди се носят, но аз не съм забелязала нито едно професионално! Не мога да кажа, че се гордея, но за първи път не съм се чувствала засрамена от лицето на България в Европа и в света. Мога да приветствам с "добре дошли" всички много окъснели, но яко подлютени симпатизанти на Росен сред нас - тези 1,7 милиона българи, които гласувахме за него!

аватароеб

"тези 1,7 милиона бюлетинки в чували, които домъкнахме за него!" *** аватаре, пиши си го както е, не си криви душата.

Alpheratz

Бедров писал в Дойче веле за Плевнелиев. Мамма миа! ХИХИХИХИ

четящ

На 50 места четох написаното от Свинчев,всичките лъжи.Свинчо измислете нови обиди към президента,тези не вървят.Не можете да преглътне истината и беснеете,но всичко до време.

иподякон

Росен разбра ВСИЧКО!И се покая!Цветанов не ще и ще гори в ада!Жалко за Бойко!Добър мирянин е...иначе!

БКП

Президента Плевнелиев е единствения политик,който така силно обединява българския народ, но..........срещу себе си. Най-слабия политик на България за всички времена.

А вие Бедров и клубЗ що се правите че не сте чули че хванаха Прокопиев в мащабни далавери и пране на пари

ddemi

Да не би да цитираш словесния дрисък на Маврудиеф?

Оги Свинчев

Нещата, които Свинчев казва могат да бъдат проверени лесно, за тях има многобройни публикации из медиите. Доказан факт е, че Роската е партиец и активен комсомолец, има публикувани документи. Доказан факт е, че тати е благоевградска номенклатура на БКП и че възходът му като "голям бизнесмен" е свързан с това (както е доказан факт, че това е синдром на цялото ръководство на ГЕРБ). Доказан факт е, че гражданинът е направил първата голяма пачка от износ на работна ръка с разрешения от Масларова. Доказан факт е, че неговата фирма е разследвана за мошеничества за нелегални работници в Германия. Има свидетели, бивши служители, че е въртял, както Прокопиев, "вестникарски" бизнес за пране на "немските" пари. За "бизнеса" му около метрото дори няма смисъл да се коментира, там се знае и за това, как напълни парка с "бизнеси" като тоя на Безуханова с обещания за метро преди още да има планове, и за това как им плащаше автобусите и как натискаше метрото да стане по-бързо, че много скъпо. Няма голяма строителна фирма, която да не е свързана с БКП и Росен Плевнелиевата не само не прави изключение, ами е типичен пример. Вашият идол не е с нищо по-различен от останалата гмеж комунистически функционери, които забогатяха с кражби, пребоядисаха се и станаха "европейци". Както добре го е казал някой по-долу, Плевнелиев е гербавият Станишев.

Новият

Моля за важните неща без много емоции (не може без тях, но с мярка), а с факти! България е член на ЕС и НАТО - политико икономически и военно политически съюзи на свободните държави!!! Когато бяхме член на СИВ и Варшавския договор бяхме лоялни към СССР, нищо чудно! Сега като нов политически и икономически курс, приоритетите са други! Вие какво искате, да сме член на НАТО, а да се обясним в любов на Русия? А курсът е такъв, защото на свободните избори болшинството българи са подкрепили хората, които на практика са за него!!!

четящ

Свинчо,не се доказва туй що се знае и за него има документи,а това,че го пишат всички руски тролове показва друго.Днес сутринта,ако докажеш,че утрото е настъпило ще обереш точките.

Българин

Чукче Асанчо,ако такива като тебе се мислят за българин горко за България.

Оги Свинчев

"четящо" тролче недочело, няма какво да доказвам - Плевнелиев е пребоядисан комунист, миризлив крадец на безправни работници или, както още му викат, трафикант на хора, мръсен крадец, като министър и като президент облагодетелствал се от моите данъци, а сега, след като Боце, който го назначи, вече не го харесва, изпаднала проститутка в отчаяно търсене на работа след мандата. Доволен съм, че тая ТПЗ ще се скатае някъде в Брюксел или Страсбург, както съм доволен, че Станишев е там. Между двамата разликата е само в това, че на единия тати е бил в централния комитет, а на другия - в окръжния. Гнусни, отвратителни, крадливи комунисти и двамата. Вероятно и педали.

Абе Бедров, ние тези медии ги перфекционираме от 1989 година насам, до съвършенство сме ги излъскали да бъдат точната противоположност на нормалния свят, напълно прости, нулево интелигентни, максимално вредни, предани на престъпния свят, и ти сега им намираш кусури??!!

Патриот

Гордея се с президента Плевнелиев - такива позиции помагат на България защото показват последователност, принадлежност към Европа, уважение към мира и реда на стария континент. Неща толкова дефицитни доскоро в нашата политика. Браво!

Случаен

Много силни тези изказани! Заслужава си да се прочете. Трябва да отдадеш заслуженото, дори когато не ти харесва.

отчет

Телевизиите скриха речта на президента от страх и да запазят съществуването си.

Георгиев

Потресен съм - за пръв път нашият президент говори за образованието! И защо досега не взе отношение по този въпрос в България?!

анонимен

Георгиев е развален грамофон,нищо ново,ама Злобата се увеличава.

СМЕРТЬ ПУТКИНА! СЛАВА УКРАИНСКОЙ АРМИИ!

СМЕРТЬ ПУТКИНА! СЛАВА УКРАИНЕ! СЛАВА УКРАИНСКОЙ АРМИИ!

НАПУТИ МУСЕСАКА ДААКА. ПУТЬО, АЙДЕ МИСЕКАЧИ НАКУРА ДОМАДОТО, ОТИ МИСЕСАКА ДАТЕШИБАМ! СЛАВА УКРАИНСКОЙ НАЦИИ! ПИЗДЕЦ РОССИЙСКОЙ ПЕДЕРАЦИИ!!

НАПУТИ МУСЕСАКА ДААКА. СЛАВА УКРАИНСКОЙ НАЦИИ! ПИЗДЕЦ РОССИЙСКОЙ ПЕДЕРАЦИИ!

СМЕРТЬ РОССИЙСКИМ ОККУПАНТАМ!

СМЕРТЬ РОССИЙСКИМ ОККУПАНТАМ!

ПУТЛЕР КАПУТ!

ПУТЛЕР КАПУТ!

СМЕРТЬ КРЕМЛЕВСКОЙ БАНДОЙ ПУТИНА!

СМЕРТЬ КРЕМЛЕВСКОЙ БАНДОЙ ПУТИНА!

ПХУЙЛО- FOREVER

ПХУЙЛО-FOREVER

А,Б,В,ГъЗъ на ГОЦЕ и КУР за Нелия СПИНОВА!

А,Б,В,ГъЗъ на ГОЦЕ и КУР за Нелия СПИНОВА!

А,Б,В,ГъЗъ на ГОЦЕ и КУР за Нелия СПИНОВА!

А,Б,В,ГъЗъ на путкинската подлога Гоце!

Генадий Доколенко - Скоро будем ебать пидораса ХУЙЛО!

Скоро будем ебать ватники!

Генадий Доколенко - Скоро будем ебать пидораса ХУЙЛО!

Скоро будем ебать ватники!

СМЕРТЬ ПИДОРАСА И ПЕДОФИЛА ХУЙЛО!

СМЕРТЬ ПИДОРАСА И ПЕДОФИЛА ХУЙЛО!

Мисекачи Накура Домадото - от наГЪЗаки

СЛАВА ПУТКИНА!

СМЪРТ ЗА КОМУНОИДНИТЕ ПУТИКАНТРОПИ!

СМЪРТ ЗА КОМУНОИДНИТЕ ПУТИКАНТРОПИ!

Плевнелиев е комплимент за БГ !

Плевнелиев не само постави България на Европейската политическа карта. Той произнесе в Страсбург програмно-визионерска реч, която открои основните проблеми на днешния свят и очерта пътя на развитие на Европейския Съюз. Изпитвах гордост като българин и респект, докато слушах на живо словото на нашия президент пред Европарламента ! От тази висока трибуна световните политически лидери чуха оценката за променящия се свят и посланието на един истински лидер, от какъвто Европа има такава нужда ! Този смел и достоен човек вдигна толкова високо летвата на политическия морал в защита на демократичните ценности, че вероятно ще са необходими десетилетия на част от нашия народ, за да оцени неговото значение като държавник и личност ! Няма да бъде преувеличено, ако кажа, че в негово лице виждам също едно съвременно превъплъщение на нашия апостол на свободата Васил Левски !

"Политическата коректност, левият мултикултурализъм, зеленият екстремизъм и ограничаването на свободата на словото са новите инструменти на прикрилите се под маската на демократи социалисти, заяви Нено Димов "След падането на комунистическите режими тоталитаризмът и авторитаризмът не изчезнаха от политическата сцена. Левият мултикултурализъм постави под въпрос ценностите на европейската демокрация, правата и задълженията, които изграждат демократичните общества. Предизвикателство е отправено и към международния правов ред, който гарантира нерушимостта на границите. Затова е много важно, десните хора по света да се обединяват не само по линия на защита на свободата и демокрацията, но и в борбата срещу комунизма, които приема нови форми", заяви министърът на външните работи Даниел Митов на церемонията за създаването на Българска секция на Световната антикомунистическа лига." /Фактор/

ПЛЕВНЕЛИЕВ Е БОЯДЖИЯ.РОДИТЕЛИТЕ МУ СА БИЛИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП,А ТОЙ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР.МНЖГО ВАЖНИ ХОРА СА НАПРАВИЛИ ТАКА ЗАРАДИ ИЗГОДА.НО ТОЙ НЕ БЕШЕ ПРЕЗИДЕНТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.ТРЯБВАШЕ ДА ВОДИ НЕУТРАЛНА ПОЛИТИКА.

Фатмак

Февруари, естонският президент с реч, в която 1/3 е повторение на тезите на нашичкия (за лошата Русия, агресията на "източния фронт" и т.н., което е нормално, все пак естонците си празнуват нацистките колаборационисти) и 2/3 - за погледа му към бъдещето на управлението - като първата част е игнорирана от всички, а втората - широко цитирана от големите информационни агенции и от всичките им клиенти, вкл. нашето клубче. Юни, нашата плюнка, изкопирала естонския неонацизъм и го надула до цяла реч. Естествено, никаква реакция от световните медии, като изключим "българската" редакция на Дойче Веле. Бедров, що не се обиди и на Асошиейтед, Франс прес, Ройтер и Обама, че не са цитирали Плевню, ами само на руснаците и медиите, дето уж са на Пеевски?

Фатмак

А на нещастниците, които за жълти стотинки сквернят името на Левски като търкат о него партиеца плевнелиев, мога само да поздравя майките.

Браво на комсомолското секретарче, достойно за един скопец!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.