Не съществува проучване, което твърди, че Найден Зеленогорски и Пламен Константинов ще са кандидати на РБ.

Това каза Радан Кънев в студиото на БНТ, уточнявайки, че от Реформаторския блок непрекъснато правят проучвания, но не имената са важни. На въпроса дали обединените реформатори ще излъчат общ кандидат, той отговори с въпрос - кой да го определи, лидери, които не си говорят помежду си ли? Кънев каза, че решението не е да има колкото политици, толкова партии. 

Президент трябва да е коректив на управлението. Ако ще избираме човек, който да е слуга на сегашния премиер-министър или който да води война със следващия премиер-министър, няма никакъв смисъл от президентската институция. Да не допуска страната да затъва в едноличен режим, поясни той. И всеки български гражданин, който иска да излезем от този отвратителен застой, наречен стабилност, има за цел да не допусне това. 

Лидерът на ДСБ отново заяви, че Росен Плевнелиев е добър президент, придържайки се към правомощията си, които има по конституция, докато Георги Първанов през целия си мандат се занимавал да ги нарушава.

Ние предложихме отново да се мисли за независим кандидат. Този кандидат да работи от първия ден, да спечели от първи тур, та по никакъв начин да не допуснем човек, който да промени курса на България.

ГЕРБ носят 100 % отговорност. Искат да си имат партиен президент, да си подаряват часовници (визирайки традицията между Бойко Борисов и Цветан Цветанов - б.р.). Само че ако този път други си подаряват часовници, отговорността е на една партия.

АТАНАСОВ: АКО ИМАМЕ ПРЕЗИДЕНТ, ОРИЕНТИРАН НА СЕВЕРОИЗТОК, ВИНОВНИ ЩЕ СА ГЕРБ

На въпрос как така са опозция, като техните хора са си по постовете, той отговори, че всъщност "всички наши хора са напуснали, с изключение на трима, на които вече не можем да гледаме като на наши хора". 

Кънев каза, че те са една шепа хора - 10-ина депутати, които предлагали решенията. И именно това е и същинската задача на опозицията. Но след това всички властимащи идват в тв студията и започват да плюят само тях, "все едно ние управляваме държавата".

Да ги изреждам ли? Цветанов, Борисов, Цвета Караянчева, Даниел Вълчев, Менда Стоянова - с Радан стават, с Радан лягат. Луди ли са тия хора – какъв Радан к'ви пет лева?

Той заяви, че когато ГЕРБ са от 10 години доминираща партия, те се заяждат все с ДСБ, които им показвали кривиците, при това приятелски.

Според Кънев трябва да се съсредоточат върху "кандидат за президент, а не за патерица".

Защото на Борисов му станаха толкова много патериците, че вече не знае коя да хване и току се просне по нос. Защото, като се пресегне, не знае коя се е извъртяла като БДЦ – единия ден напуснаха, на другия се върнаха, обясни депутатът.

Кънев каза, че и да имат кандидат за президент не би го назовал, защото утре щял да дойде Даниел Вълчев и да каже, че този човек не става.

Лидерът на ДСБ обяви, че кандидатът им трябва да получи не просто голяма, а безрезервна подкрепа. И затова няма да е самият той.

На забележката на водещия, че от години не мърдат от резултата си - около 4-5 %, той каза с усмивка:

Като гледам какво шоу правим за публиката, понякога се чудя как не сме загубили...