Германският национал Антонио Рюдигер (23 г.) скъса менискус на тренировка във френския град Евиан и няма да  участва на европейското първенство по футбол, което се открива в петък.

Рюдигер пострада при схватка със съотборника си Томас Мюлер пред погледите на 1000 души. Това беше първата и единствена тренировка, отворена за фенове и журналисти. Тя се състоя на стадиона в близост до луксозния хотел в Евиан, където са настанени немските футболисти.

След инцидента Томас Мюлер написа в Туитър:

"Тони, страдам с теб и се надявам, че скоро отново ще си на терена. Ти си истински боец и ще го постигнеш. Горе главата и всичко най-добро!"

На пресконференция днес треньорът на германския национален отбор Йоахим Льов, наричан галено Йоги, оповести, че централният защитник Рюдигер ще бъде заменен от Джонатан Та (20 г.), който играе за "Байер" (Леверкузен). Той е узнал оказаната му чест по време на почивка в Маями, САЩ и веднага е поел към Франция.

"Джонатан е един от нас, играл е в отбора. Той премина триседмична индивидуална програма и е в състояние да се включи. Убеден съм, че само за няколко дни ще успеем да го интегрираме", каза на днешната пресконференция Льов.

Треньорът изрази и дълбокото си съжаление, че Рюдигер няма да може да играе на европейското първенство:

"Вчера беше един мрачен ден. За жалост се потвърдиха опасенията ни, че Антонио е със скъсан менискус. Когато това се случи още първия ден, е нещастие. Много съжалявам за Тони."

Първата среща на германските национали е в неделя срещу отбора на Украйна.

Йоги прояви и чувство за хумор:

"От финансова гледна точка би било най-изгодно да изпаднем още в предварителните групи."

Което не е за вярване. Ако обаче германските национали грабнат европейската титла, всеки състезател ще получи по 300 000 евро.

В заключение Йоахим Льов изрази убеждението си, че предстои едно силно първенство, а Франция ще се представи достойно не само като  домакин, а и на терена.