Всичко за кулминацията в тържествата за 100-годишния юбилей на "Левски" изглежда готово. Днес от фондация "Фонд 100 години Левски" оповестиха с официално съобщение, че няма пречки за идването на италианския "Лацио". Мачът е в петък на стадион "Васил Левски". Арената е разпродадена, чака се само шоуто, което ще продължи до полунощ на 23-ти между 24 май, защото рожденият ден на "сините" е на връх деня на писмеността.

Ето какво се казва в обръщението на фондацията:

"Скъпи левскари, имаме удоволствието да ви съобщим, че вчера бе преведен последният транш към Лацио на стойност 75 000 евро, също така платихме чартъра и хотела, с което договорът с римските ни приятели може да се смята за изпълнен. Когато цялата тази лудост започна преди малко повече от месец, малцина вярваха, че ще се справим, имаше сериозни съмнения, че стадионът ще е полупразен и интересът нищожен. Напук на скептиците, всички ние за пореден път доказахме колко велико нещо е да си левскар. Обединихме се като юмрук, запалихме искрата на вярата, предадена ни от Апостола, запретнахме ръкави и с денонощни усилия и ентусиазъм сега сме на прага на едно велико тържество, което ще остави следа в историята. Благодарим ви с цялото си сърце и душа, всеки който ни повярва и дари своето левче или няколко хиляди, купи си билет за мача или прекара един месец без да спи и яде, за да работи по тази кауза, може да ходи с високо вдигната глава. Левскар да си братко е чест."

За четвъртък, 22 май, е насрочена пресконференция, на която ще бъдат съобщени още подробности, а емоциите са гарантирани, защото най-вероятно ще присъства диригентът на юбилея Тити Папазов...