Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Минаха почти два месеца от изтриването на всички видео карикатури на Чавдар Николов от сайтовете на Нова телевизия и прекратяването на договора с художника. Тогава, веднага след излъчването на сутрешния блок „Здравей, България“, притежаваният от Нова сайт за видео споделяне Vbox7 изтри целия канал на Чавдар Николов, а чак в края на деня от медията обясниха, че договорът с карикатуриста е изтекъл и няма да бъде подновен.

НОВА СВАЛИ ВИДЕО КАРИКАТУРА С БОЙКО БОРИСОВ, ДИНКО И СВИНСКА ОПАШКА

Последната излъчена карикатура показваше Хан Аспарух под развята конска опашка, а след това Бойко Борисов, Динко и Перата под развята свинска опашка. Това накара Нова телевизия да декларира, че не се е поддала на политически натиск, а самият Борисов обяви, че не се е обаждал и че ще публикува в личния си фейсбук профил всяка своя карикатура. (тук е моментът да припомним, че Борисов спря да изпълнява това свое обещание – б.р.)

В последния брой на вестник „Стършел“ главният редактор Михаил Вешим дава ново обяснение на случая:

„Тогава всички бяха убедени, че Бойко Борисов се е обадил на шефовете на Нова. Премиерът излезе пред медиите и се закле, че не е звънял на никого. Но не му повярваха – и ние в това число. Бяхме убедени, че е той – такъв е стилът му – авторитарен. Не обича да го рисуват карикатуристи, звъни по телевизионните студия, за да се кара, ако някой посмее да го критикува.

Но днес искаме да му се извиним за случая „Свински опашки” – Бойко Борисов е невинен.

Той не е звънял на ръководството на Нова.

От сигурен източник „Стършел” научи как е станал скандалът.

Преди да излъчат карикатурата на Чавдар Николов, в прегледа на печата водещите са показали друга карикатура – на Комарницки от вестник „Сега”. На нея главният прокурор притеснено казва на премиера: “Сънувах, че сме овързани със свински опашки.”, а премиерът отвръща: “Черва, Цацаров, свински черва”…

Това е предизвикало гнева на прокурора от картинката - вдигнал телефона и се е скарал на шефовете на Нова. А те, разбрали - недоразбрали, раболепно свалили карикатурите на Чавдар Николов и прекратили договора му“, пише на първа страница на хумористичния вестник.

На 14 април карикатурата на вестник „Сега“ е точно описаната, а творбите на Христо Комарницки намират редовно място в прегледа на печата в сутрешния блок на Нова телевизия.

Ключови думи

Коментари

ПДЧ

Как се създава интрига "като по учебник".

Да я пържим

Цацата е дребна нежна и чувствителна рибка

Бори се, като свиня с тиква

Цацаров се ядосал и най-накрая гризнал тиквата!

Avatar

Пак претоплени манджи...Що не припомните за "досието на Буда", хем е по-смешно, хем беше отдавна и може някой да е забравил.

Хората не забравят за разлика от теб,добиче!

Цвета

Ето нещо ново от менюто: виетнамска патица по пекински.

Червa

Бойко Борисов се хвали с милиардите от контрабандата. "Къде са контрабандистите?!"

Югозомби

Поне един човек, Михаил Вешим, има доблестта да поднесе извинение на Борисов заради клеветнически обвинения, основаващи се не на факти, а на параноя и политическа предубеденост. Масата от привържениците на ДСБ, които писаха яростни статуси из Фейсбук, обаче едва ли ще постъпят като този човек. Те вече са заети с някоя нова и поредна истерична кампания срещу Борисов.

Мазник!

Цвет

Ей ,ти да не си виетнамската патица по пекински Цвета Караянчева?

Роси

Югозомби, ама голямо зомби си... Къде пък видя повод за "извинение" към Борисов?!? Ма то герберите от майтап хич не разбират... Тази карикатура и обясненията на Вешим просто са продължение на майтапа, бе...

Югозомби е подъл модераторстваш егоцентрик!

Явно ти е трудно да разбираш писан текст.

Югозомби

Роси, Вие изобщо прочетохте ли статията?! Тя цитира извинение на Михаил Вешим към Борисов: "Но днес искаме да му се извиним за случая „Свински опашки” – Бойко Борисов е невинен." И понеже ме обиждате неоправдано и неадекватно, ще Ви отвърна, че Вие сте напълно негодна да мислите и дори да четете. Злостен десебарски фанатик, ето това сте Вие.

А ти си мазник!Откакто свят светува все мазният отгоре плува./Р.Ралин/

Където Тиквоча там и Цацата.

Югозомби, дай Боже всите просръбски зурли да сте толкоз прости! Вешим се бъзика и с Борисов и с Цацаров.

Дара

Някой е задал добър въпрос. Той е на Радан, а и да плагиатстваш от политик е малко като да усилваш ехото, но както и да е. За контрабандистите става дума. Като начало това е престъпление и едва ли някой ще напише наръчник, а ако го направи може някоя неправителствена организация да го публикува като свой проект, за да оправдае някой транш. Не, едва ли е така, заяждам се! Контрабандата е схема, която може да бъде контролирана от другия край на света и обикновено е международна. Тук е мястото да обърна внимание, че чужди езици много лесно се усвояват от футболисти, престъпници и агенти. Имат добре развита зрителна памет. Разбиване на контрабанден канал не означава само залавяне на стоката или пратката. Какво като заловиш шофьора, или намериш някоя куха фирма изпращач. Това са бушони, които се предвидени да изгорят, за да се запази схемата. За успех се счита да бъдат платени митата и акцизите, а това са огромни загуби за босовете. Контрабанда е да не платиш дължимия данък при внос и от плащането му са приходите в бюджета. То не е същото като затварянето на Балкански път за бежанците, но него го затвориха 28 държави. Една държава сама не може!

Роси

Леле колко са зажадняли клетите гербери някой извън Цв. и троловете /платени и искрено заблудени/ да им защити Слънцето... Хора, вие четете ли Стършел? Да пише г-н Вешим "От сигурен източник „Стършел” научи как е станал скандалът" си е чист майтап бе, хора... Просто стършелите ни показаха свежата карикатура на Комарницки, която остана в сянката на "свинските опашки". Евала, стършели, пак ме разсмяхте...

Дара

Роси, жива да си! Ти знаеш ли кой е Йордан Попов? Знаеш ли, че "Стършел" беше орган на ЦК на БКП? Знаеш ли какво е Вешим? Ами обратното на Мишев, понеже Михаил Вешим е син на Георги Мишев, та да не са с една и съща фамилия! А кой е Георги Мишев? Познаваш ли ги тези хора? Какво си чела от тях? Знаеш ли кой е Ивайло Нинов? Ужасявам се от мразещите всички и всичко сноби, които смятат, че ако харесват Иван Костов, това ги извисява над останалите, решава житейските им дилеми или изтрива провалите им. Каква смразяваща заблуда! На колко години си, за да си мислиш, че всичко започва от днес?

Роси

Дара, мила, доскоро личен коментатор ми беше аватара, сега си ти... Да, знам, всичко /почти/ знам. Но какво общо има всичко това с тезата ми, че Вешим /отлично знам, че е Мишев/ не се извинява всъщност, а се майтапи?!? Извинявай, но съм безкрайно подозрителна към дъ-ъ-ълги хлъзгави текстове без ясна позиция в тях. Да, много харесвам Костов, но не съм мразещ всички сноб, ама изобщо, да не говорим за житейски дилеми и провали... Хайде по-кротко...

Дара

Откритието ти, че един сатирик като Вешим можел да се майтапи, е смайващо! Личен анализатор ли? Не-е-е, психотерапевт човеколюбец съм аз. Но ти отпадаш от практиката ми, защото не смятам, че глупостта търпи прилагателни - тя винаги си е глупост! Симпатизантите на Костов не ги възприемам като камъче в обувката, каквото много ви харесва да бъдете, а като прахоляк по пътя, от който лесно може да се изтупаш!

Пешка Бобева

вешиМ изМишкувал на БОКо! По партина линия на баща му Гошо от Йоглав, Ловешко!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.