Бившата посланичка в САЩ Елена Поптодорва призна, че са водени разговори за евентуална нейна кандидатура за прездидент на изборите наесен. Поптодорова каза това в първото си интервю след завръщането си от Щатите пред ТВ плюс. 

"Имало е разговори с общ характер", поясни Поптодорова.

Тя отказа да уточни политическия спектър на формациите, които обсъждали кандидатурата й.

"Очевидно все още не е настъпил мигът на заставане на стартовата линия. Все още такъв разговор не е настъпил, има оглеждане на редиците. Надявам се, че има опит и нагласа да се преценят външните обстоятелства. Все повече ролята на държавния глава става видима и решаваща. Този избор е много важен. Всички ние по това ще преценим как ще се развие държавата", каза Поптодорова.

И допълни:

"Гледам на себе си много инструментално, това ми е гарантирало разумен успех. Дали мога да свърша нещо или не".

Според нея най-важно е каква подкрепа ще има всеки кандидат и ще има ли автономност в рамките на своите правомощия да следва цели, договорени с партиите които го подкрепят.

"Аз от гаранции нямам нужда. От тук нататък аз мога да давам", каза още Поптодорова.

Тя коментира и предстоящите избори за президент в САЩ, като призна, че преди година е коментирала снизходително шансовете Доналд Тръмп да влезе в Белия дом, но това вече не е така. Тя смята, че последната реч на Хилъри Клинтън срещу Тръмп е основателно остра.

ХИЛЪРИ: АКО ТРЪМП СПЕЧЕЛИ, КРЕМЪЛ ЩЕ ПРАЗНУВА

Според Поптодорва политиците в Европа също са напрегнати

"Путин вижда как чрез Тръмп може да постигне цели, които Русия не би могла да постигне сама", смята бившата посланичка.