"В Правец се поднасят венци на паметника на Тодор Живков. Точка".

Това заяви пред бТВ Костадин Паскалев, член на ръковдоството на БСП. Така той коментира поднасянето на цветя пред паметника на Живков в родния му град от водачката на БСП Корнелия Нинова и ръководството на партията преди няколко дни.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ОТДАДЕ ПОЧИТ НА ТОДОР ЖИВКОВ

Паскалев коментира, че не ставало въпрос за втвърдяване на редиците в партията. Според него  АБВ е естественият партньор на БСП и двете партии трябва да проведат съответните разговори.

"БСП като ръководство трябва да започне консултации с всички политически партии в България. Да разговаря, включително с ГЕРБ, по отношение на националните приоритети на България", заяви Паскалев.

Като пример за такъв приоритет той посочи перспективите пред Българската армия.

Паскалев каза, че го е било срам от това, което се случва в БСП по времето на Сергей Станишев. Според него през това време "един абсолютно добър, подготвен професионалист" като Пламен Орешарски е бил "изгорен". А Станишев допуснал затваряне в тесен кръг и приключил диалога с партийните структури.

"Не мога да си обясня как беше предложен Делян Пеевски за председател на ДАНС", каза още Паскалев.

И заяви, че в негово лице Станишев е имал тежка опозиция в националния съвет на партията.

Според него след избора на Михаил Миков е започнала конкретна работа по стягане на структурите, но с много бавни темпове.

"Опозиционното поведение на Михаил Миков беше правилно, но темповете трябва да бъдат по-бързи. Трябва да се създаде алтернатива на това управление. Голяма част от българските граждани не одобряват това, което се случва, мога да помогна за създаване на алтернатива".

Така Паскалев отговори на въпрос кое го е мотивирало да влезе в ръководството на БСП.

"Корнелия Нинова започна добре. Позитивно е отношението ми към това, което се случва", каза Паскалев.

Според него бъдещата номинация за президент трябва да е широка кандидатура, да не е член на БСП и да бъде подкрепена от партиите, които са за алтернатива на настоящоото управление.

"Георги Първанов няма шанс да бъде кандидат за президент на БСП. Коментирано е неговото име, за Калфин не мога да кажа", допълни Паскалев.

Според него всички премиери на държавата след 1989 г. са имали своите положителни качества. Той подкрепял дейността на сегашното правителство на Бойко Борисов по отношение на събираемостта на средствата в митниците. И допълни, че подкрепя и строителството на пътища и магистрали, но трябва да се завиши качеството им.