Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китай забрани използването на Windows 8 в държавната администрация, съобщи Би Би Си. Любопитното е, че забраната е включена в разпореждане, което задължава агенциите да използват енергоспестяваща техника. Според него не се допуска участието на операционната система във всички търгове за доставка на техника за администрацията.

Според официалната агенция Синхуа забраната е свързана с опасения, че през операционната система могат да изтичат държавни тайни. Другата причина, която раздразнила невероятно Пекин е, че Microsoft спря поддръжката на Windows XP, която населява огромната част от държавните компютри в Китай.

От Microsoft коментираха, че са изненадани от разпоредбата, но поясниха, че продължават да продават на частни лица Windows 8 в Китай, а китайското правителство ще продължи да купува Windows 7.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.