Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият италиански министър-председател Силвио Берлускони отрече да е наричал някога германската канцлерка Ангела Меркел „мазен гъз, който на става за е...не“ в интервю предавано снощи по Би Би Си.
През 2011 година италианският печат надълго писа как милиардерът нарекъл така Меркел в подслушан и записан телефонен разговор, изтекъл до медиите. 

"Имате ли проблем с Ангела Меркел? Вярно ли е, че сте я нарекъл мазен гъз, който не става за е...не?" попита водещият програмата „Newsnight“ Джереми Паксман.

"Не, никога не съм имал проблеми с Ангела Меркел," отговори Берлускони. "За 20 години в политиката никога не съм обидил никого и това е измислено от някой, който е искал да настрои Ангела срещу мене“.

Берлускони обясни също подробностите за случка през 2008 година, когато на германо-италианска среща на върха в италианския град Триест той се измъкна от официалната група по посрещането, скри се зад един паметник и извика оттам на Меркел: „Ку-ку!“ 

"Тя се зарадва," каза Берлускони. "Няколко дни по-рано бях в Санкт Петербург при Путин. Той се скри зад една колона и зад нея ми каза: „Ку-ку!“ 

Путин е най-добрият политик в света, заявява Берлускони.
"Меркел и аз винаги сме били в добри отношения, така че, когато тя дойде, си помислих за това, което Путин направи. Скрих се зад паметника и направих същото. Беше забавно,“ каза Берлускони. 

77-годишният бивш премиер, който четири пъти управлява Италия, днес е осъден да полага общественополезен труд в медицински център за болни от деменция, след като беше признат за виновен за данъчни измами.

Той е известен със закачливите си забележки. През 2008 година например каза, че американският президент Барак Обама е „загорял от слънцето“.
 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.