Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Веганско кафе-ресторант в центъра на грузинската столица Тбилиси бе нападната с парчета месо от крайнодесни екстремисти, които започнали и бой.

В кафенето "Киви" имало много клиенти, тъй като било организирано гледането на англоезичен филм. Близо дузината нападатели обаче прекъснали киновечерта на веганите с канонада от мръвки. Според очевидци носели пържоли на шишове и огърлици от наденици.

"Те извадиха печено месо, наденици, риба и започнаха да ги ядат и да ги хвърлят по нас, накрая започнаха да пушат. Просто се опитваха да провокират нашите приятели и да ни обидят", пишат от кафенето в официално изказване.

Боят започнал, когато персоналът помолил мъжете да напуснат кафенето, тъй като в него не се пуши. Той се пренесъл на улицата, където съседи се включили, някои на страната на нападателите, други в защита на веганите. Няколко души имат леки наранявания. 

Нападателите обаче избягали преди да дойда полицията, за момента няма арестувани. Полицията за кратко е задържала за разпит част от персонала.

На пръв поглед инцидентът може и да не изглежда толкова сериозен, но вероятно атаката не е точно срещу тези, които не ядат никакви животински продукти. Според Фейсбук страницата на кафенето "Киви" обаче нападението било "антивеганска провокация", а нападателите - "неонацисти" с "фашистки идеи".

Според "Киви" групата дошла месец по-рано и разпитвала съседите дали чужденци или членове на местното ЛГБТ общество посещават често кафето.

Ключови думи

Коментари

гиди екстремисти!

СЗО е красифицирала вегетариатството и особено веганството като психиатричен проблем - демек "тия са писихиатрично болни", преведено "луди" !

Sleid

Глупости на търкалета, СЗО не е правила такова нещо. Лъжеш.

Абсолютни простотии пишеш, СЗО в официално писмо до БВО потвърди, че веганството и вегетарианството не са психиатрична болест/отклонение. За такива като теб го направи. Поне се информирай от сериозни източници, не от глупаци.

еми

Направили са ги на кайма...

Иван

Сразете ги, тяхната мама постна.

Петър

Все се чудя на тия екстремисти, откъде им идва смелостта, тази свръх мъжествена сила и храброст да се изправят срещу такива подли пидали.

правоверен

Така става,като гледаш в чужди чинии.

Black Wolf

За пореден път се убеждавам, че веганите са напълно малоумни. Веганите са досадно-агресивни, в което съм се убеждавал много пъти. Винаги изключително нахално натрапват убежденията си. Явно на някои хора им е писнало и са решили да им отвърнат по същия начин.

Иван

Баси простотията! Хубаво да си против веганството, но това е свинщина!

Лаборант Ваню

Не разбирам драмата, нарочените за "вандали" са поздравили веганите с пресен зеленчук от кокала.

Black Wolf

Знаете ли как в един препълнен бар (бе може и стадион) ще познаете кой е веган? Няма страшно, той сам ще дойде да ви го каже. ;))))))))

Мая Тонева

Отдавна не се съмнявам, че варварството, жестокостта и простотията са по-силни от разума, доброто и интелигентността, но понякога достигат такива "висоти", че се чудя защо някои се кичат с титлата "сапиенс"- разумен. Всички велики хора са били вегани и вегетарианци, велик месояден няма, но и това зависи от дефиницията на понятието "велик". За някои са велики завоевателите, които с огън и меч са завладявали чужди земи, както и футболистите. За други, като мене, величието е величие на духа и, за жалост, аз съм от малцинството. Преди реагирах остро на варварщината на приматите, сега просто са ми смешни и гледам на тях като на някаква недоразвита, мръсна и жестока раса, която е на пещерната си фаза на развитие. Все пак, да ядеш смлени трупове на интелигентни същества, не е изява на високо развитие. Нищо, все трябва да извърви своята нощ, своето мрачно невежество, но лошото е, че повечето не успяват цял живот. Отдавна спрях да ги агитирам. Никой не може да се промени ако няма вътрешен потенциал за това, ако сам не е изстрадал промяната. Аз искам да живея в добро, чистота и светлина, в свят без болка и страдание, но, за жалост, живея в свят на кръв, мърша, болка и жестокост, на варварите с технологии, на психопатите. Хубаво, че ги има духовните учители и 10 % осъзнати хора, защото иначе си е жив ад. Все ни обвиняват нас веганите, че сме били агресивни, агресивно сме налагали възгледите си. Значи, да натъпчеш чувствителни, интелигенти същества в кланица и да ги убиваш брутално...пардон "хуманно", да ги мелиш на кайма, вариш, печеш и пр. не е агресивно, но да реагираш спонтанно и рязко на това е агресивно... И как трябва да реагираме ако сме свидетели на убийство? Да си свиркаме, да се кефим и да точим лиги ли? Като психопатите? Някой прави ли разлика между агресия и справедлив гняв? Във всеки случаи, аз съм вдъхновила толкова хора да спрат месото, че смятам мисията си на тази земя за изпълнена, а какво ще правят варварите- все едно. Те да си живеят живота, приличащ на септична яма, аз ще си живея в чистота. Пълна безсмислица е да се мъчиш да накараш да мисли нещо, което има само уста, стомах и гъз.

Айнщайн си е бил стандартен всеяден представител на вида човек.

Любомир

"Всички велики хора са били вегани и вегетарианци, велик месояден няма" [citation needed]

Man

Майче, трябва ти доста добър психиатър.

Месояден

Каня Мая Тонева на прасе.

Радева

zhelyo? ти ли си?

Кумчо Вълчо

Очевидно за веганите всеки, който не изповядва вярата на тяхната секта е "фашист". Е, всеки нормален човек може да си направи изводите...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.