Тази сутрин Даниел Георгиев е депутат от ГЕРБ. Нищо че снощи се прегърна с Николай Бареков на сцената на предизборен митинг на "България без цензура" в Бургас. Преди това отново съобщи, че е в ГЕРБ и внесе заявление в Народното събрание, с което оттегля предишно заявление за напускането си от ГЕРБ.

Второ денонощие продължава мистерията с младия депутат от Ботевград. Той обясни, че нито бил заплашван, нито бил бит, за да направи всичко това. Не бил и купен:

"Нито една партийна централа не разполага с толкова пари, че да купи Даниел Георгиев, по простата причина, че той не е за продан", каза депутатът пред Нова телевизия. 

Обяснението му прозвуча така, дума по дума:

"Няколко последни статии ме провокираха да направя това действие – с входиране в една и съща дата, с две заявления с тази гледна точка да не се гледа повече в моя джоб, че едва ли не ще има някаква оставка, която всеки момент ще даде. Входирах и изходирах – с това показах, че оставам в политическа партия ГЕРБ", обясни Георгиев. 

Всичко това било, за да покаже, че не го е страх нито от единия път, нито от другия.

Тръгнал по единия път, за да покаже смелост, върнал се по втория по убеждение. Даниел Георгиев е син на дългогодишния кмет на Ботевград Георги Георгиев, който винаги е бил близък до силните на деня. 

Ще продължим да следим на живо развитието на ситуацията.