Тримата младежи, които се загубиха в района на връх Ботев в събота, са намерени, съобщи БНР. Почти 4 дни спасителни екипи на Планинска спасителна служба от Банско, Разлог, Калофер, Карлово, Сопот, Пловдив, Троян, София, и множество доброволци се включиха в издирването. Участваха още три хеликоптера, парапланери и кучета.

Христо Иванов, Веселин Иванов и Виктор Димитров са живи, но много отпаднали, единият от тях има леки наранявания по ръцете. Като цяло обаче здравословното им състояние е добро. Излезли са сами пред ВЕЦ "Тъжа" на 15 км от Калофер, и на 30 км през много труден за преминаване район от мястото, където за последно имаше връзка с тях.

Двама от младежите са от Велико Търново, един е от Стара Загора. Всичките са на възраст около 20 години, потеглили са към планината без храна и без екипировка. Очакванията вчера бяха спасителната операция да приключи бързо, защото времето бе хубаво, а ПСС трябваше да получи по-точни данни от мобилните оператори за мястото, от където са се обадили момчетата. 

Според планинските спасители в полза на младежите бил фактът, че са млади и здрави и че в планината могат да намерят достатъчно вода. Именно рискът от обезводняване бил най-голямата опасност пред тях.