Лидерът на "Атака" Волен Сидеров разкри в интервю пред Дарик радио "нечистите ходове", с които се опитват да го изкарат от политиката. Според него имало опасност да бъде осъден ефективно на затвор по някое от петте дела срещу него, защото посолства водят срещу него хибридна война.

"При пет съдебни дела щеше със сигурност да се намеси поне едно от тези посолства, които водят хибридна война срещу мен, тъй като и съдебната ни система, и службите ни са пряко дирижирани от един бункер на улица "Козяк" 16 (адреса на посолството на САЩ, бел. ред.)", каза той.

На въпрос дали сега, след като му е отсъдено да полага труд в полза на държавата, ще чисти наистина Паметника на Съветската армия, Сидеров каза, че ще почне от бюст на Ботев в София, но после:

"Ще стигна и до Съветската рамия, защото този паметник също трябва да се поддържа. За мен това е даже и лично удоволствие."

И заяви, че така може да даде пример как да свършат нещо полезно на другите политици и хората.

Той коментира и президентските избори, като не заяви твърдо дали ще се кандидатира. Но пък каза, че убеждението му е, че за държавен глава трябва да се кандидатира лидерът на съответната партия.

Сидеров бе възмутен и защо ДАНС проверява членския внос на партията му, а не преследва ДОСТ или ДПС. Въпросите за референдума пък обяви за опит да бъде премахната "Атака" от политическата сцена.

А отговорът му как да се реши проблемът с преписването на матурите е прост - да се наложи вероучение още от първи клас, което да научи децата на морал.