Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерите на страните от Г-7 настояват санкциите срещу Русия да останат в сила, предаде АФП.

Това се казва в заключителната декларация на срещата на "голямата седморка", която се проведе в Япония.

Г-7 ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА НОВА СВЕТОВНА КРИЗА КАТО ТАЗИ ОТ 2008 Г.

Главна тема на форума бяха проблемите на световнаата икономика. Участниците обаче имаха разногласия по перспективите за повторението на глобалната криза от 2008 г.

 

За Русия и Украйна

 

"Ние можем да приемем и допълнителни ограничителни мерки, ако това стане необходимо заради действията на Русия", се казва в декларацията. Санкциите са заради анексията на Крим и неспазването на Минските споразумения за Украйна.

Същевременно лидерите на Г-7 изтъкнаха важността на продължаването на диалога с Москва "с цел гарантиране поетите от нея задължения и норми на международното право за постигане на всеобхватно устойчиво и мирно разрешаване на кризата".

По въпроса за Украйна в декларацията са изтъкнати още няколко момента. на първо място е необходимостта от разрешаване на кризата в Донбас по дипломатически път. Второ, необходимо е възможно най-бързо провеждане на избори в контролираните от сепаратистите райони от самообявилите са Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР).

 

За "Брекзит"

 

Излизането на Великобритания от ЕС е заплаха за глобалната икономика, смятат лидерите на Г-7. "Брекзит" ще преобърне тенденцията към по-активна глобална търговия и инвестиции, а оттук и тенденцията към увеличаване на заетостта, която се дължи на тези два фактора. Това е още една заплаха за растежа.

Този текст е цитиран от в. "Гардиън". По всяка вероятност той е бил добавен в последния момент, защото не е присъствал в частта за глобалната икономика, записан в проекта на заключителния документ, отбелязва изданието.

Някои от участниците, сред които и германската канцлерка Ангела Меркел, в срещата твърдят, че на заседанията на "Брекзит" изобщо не е бил обсъждан.

Британският премиер Дейвид Камерън вероятно ще започне да изтъква в своите изказвания включения в декларацията на Г-7 текст за "Брекзит", смята "Гардиън".

 

За Близкия изток и тероризма

 

Голяма част от заключителния документ е посветена на Близкия изток. Лидерите на Г-7 призовават страните в сирийския конфликт да спазват примирието и настояват Русия и Иран да оказват натиск върху Дамаск. Изразява се безпокойство както от използването на химически оръжия в Сирия, така и от изпитанията на балистични ракети в Иран.

Г-7 настоява и за край на ядрените и ракетните опити в Северна Корея.

Лидерите на "голямата седморка" призоваха и за засилване на борбата срещу засилването на тероризма и защитата на обектите на световното културно наследство от екстремистите. 

 

За корупцията

 

На срещата бе приет план за борба с корупцията. Одобряването му е свързано с реализирането на принципите за устойчиво световно развитие в периода до 2030 г. Лидерите на Г-7 смятат за необходимо гарантирането на прозрачността на финансовите потоци и одобряването на мерки за борба срещу укриването на данъци в светлината на публикуването на "Досиетата "Панама" и с цел пресичане на финансирането на терористи.

Ключови думи

Коментари

Путин: исламский мир всегда найдет надежного союзника в лице России Президент надеется, что заседание Группы стратегического видения "РФ - Исламский мир" будет способствовать укреплению доверия и сотрудничества между Россией и мусульманскими странами. РИА Новости

США негативно восприняли идею о проведении в Южной Осетии в 2017 году референдума о ее вхождении в состав России. "Мы поддерживаем территориальную целостность и суверенитет Грузии. И это включает Южную Осетию. Таким образом, мы не признаем любые попытки Южной Осетии получить суверенитет", — сказал официальный представитель госдепартамента Марк Тонер. РИА Новости

хи,хи,ха

Путиновите пак ще духат супата.

тост

Санкциите трябва да се увеличат,така Путин ще кандиса бързо и агонията по-малка.

СЛАВА УКРАИНСКОЙ НАЦИИ! ПИЗДЕЦ РОССИЙСКОЙ ПЕДЕРАЦИИ!

СМЕРТЬ КАЦАПАМ!

СЛАВА УКРАИНСКОЙ НАЦИИ! ПИЗДЕЦ РОССИЙСКОЙ ПЕДЕРАЦИИ!

СМЕРТЬ КАЦАПАМ!

СЛАВА УКРАИНСКОЙ НАЦИИ! ПИЗДЕЦ РОССИЙСКОЙ ПЕДЕРАЦИИ!

СМЕРТЬ КАЦАПАМ!

ПУТЛЕР КАПУТ

ПУТЛЕР КАПУТ

ПУТЛЕР КАПУТ

ПУТЛЕР КАПУТ

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.