Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Емблематичната строителна компания "Водстрой 98", свързвана м медийни публикации с Делян Пеевски има нов собственик - варненската компания "Хидрострой", пише в. "Стандарт", който и друг път първи е съобщавал за бизнес инициативи на депутата и бизнесмен от ДПС като неуспялата покупка на "Химко".

 Според изданието параметрите по сделката ще бъдат съобщени на по-късен етап, когато тя бъде финализирана. В Търговския регистър все още няма отразени промени в собствеността. 

"Хидрострой" е основана през септември 1962 г. от Главно управление на водното стопанство при Министерски съвет с името „Водстрой”- Варна. През 1970 година е преименувана в СУ „Водно строителство”, а четири години по-късно получава името, което носи и до днес – „Хидрострой”. Основни собственици са Велико Желев и Мая Желева.

Компанията е един от най-големите изпълнители на обществени поръчки в областта на строителството през последните години, като в момента извършва и ремонта на Аспаруховия мост във Варна.

КОЙ СТРОИТЕЛ УСПЯВА НАЙ-МНОГО В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ?

Наскоро "Хидрострой" в консорциум с "Водстрой 98" завърши строителството на Северната скоростна тангента на София, припомня "Стандарт". А преди дни "Водстрой 98" заедно с "Галчев инженеринг" спечели поръчка на „Софийска вода” за 8 млн. лв. за реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа в 15 квартала в северната част на столицата през следващите три години.

КОЙ СТРОИ НАЙ-МНОГО С ОБЩЕСТВЕНИ ПАРИ?

НА КОГО Е ВОДСТРОЙ 98 И КАКВО НЕ ЗНАЕМ ЗА НЕЯ?

Ключови думи

Коментари

ази

може да се пише и по-ясно. Например Варна настъпва към София, Варна-перачницата на руски пари.

Аман от неграмотни!

Ало, журналята, този в средата на снимката е шефът на Спортна зала във Варна. Фамозният Велико Желев изобщо не присъства в кадъра!

ае

Те трябваше снимка на Доган да сложат, не на бушоните му, дето се водят собственици на хартия...

Мхм

Ясно - ТИМ изкупува бизнеса на ДПС.

нъцки

Не позна, Хидрострой е фирма на ДПС. От единия крачол в другия е работата.

Който владее Черноморието, контролира страната. Питайте руснаците. Тяхното "присъствие" тук е по-силно от османското владичество по времето на Махмуд II.

Дон Кук

ДПС си прави врътки от едната фирма в другата.

Радев

Вичо Желев е хиена. Едно 200 милиона е скатал през последните 10 години. Е, и той си намери майстора в лицето на бившия му съдружник Ачо Дерменджиев, който пък от своя страна го ощави с едни 30 милиона, но за Вичо това са поносими загуби :)

z

Те и двете фирми са собственост на ДПС :-) Варна не може да се отърве от тях...

Ulian

Семейство Гуци си родиха (по-точно изродиха) една Хидра(строй) - още един интересен щтрих в 'биологията' на уродливия и нескончаем български преход.

Фатмак

Всеки български "успешен частен бизнес" е откраднато социалистическо предприятие, за което некой ви е излъгал, че е "нерентабилно и затънало в дългове".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.