Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ЕС ще удължи икономическите и другите санкции срещу Русия дотогава, докато не бъдат изпълнени изцяло Минските споразумения за Украйна.

Това се казва в изявление на председателя на Европейският съвет Доналд Туск в навечерието на срещата на Г-7 в Япония. То е публикувано в официалния сайт на съвета.

Декларацията се появи само ден, след като Русия освободи осъдената украинска военнослужеща Надежда Савченко. В замяна Украйна пусна осъдените руски военни Евгений Ерофеев и Александър Александров.

КАК ОСВОБОДИХА И РАЗМЕНИХА САВЧЕНКО

"Преди две години Г-7 демонстрира единство с Европа, когато избухна конфликтът в Украйна. И останахме единни по време на този конфликт.. ЕС, както и цялаата Г-7, смятат, че тази криза може да бъде разрешена само в пълно съответствие с международното право, най-вече със законовото задължение да се зачита суверенитетът на Украйна, териториалната цялост и независимост. Искам ясно да заявя, че нашата позиция към Русия, включително за икономическите санкции, ще остане непроменена, докато Минските споразумения не бъдат изцяло спазени. За съжаление, има доста по-малък напредък по прилагането им от този, на който се надявахме преди година", гласи изявлението.

Срокът на действие на сегашните санкции на Брюксел срещу Москва изтича на 31 юли. Въпросът за удължаването им ще бъде обсъждан на срещата на върхаа на ЕС на 28 и 29 юни.

Надежда Савченко гледа от пилотската кабина как самолетът пресича границата с Украйна.

САЩ ще продължават да оказват натиск върху Русия да освободи и други осъдени украински граждани, заяви постоянният представител на страната в ООН Саманта Пауър. Тя припомни, че Москва продължава незаконно да държи в затвора Олег Сенцов и Александър Колченко. И добави, че Минските споразумения включват също изтеглянето на руските сили от Украйна и край на окупацията на Крим.

Украинският президент Петро Порошенко награди вчера завърналата се от руски лагер Надежда Савченко с ордена "Златна звезда". Той се полага на всички, удостоени със званието Герой на Украйна.

Полетът на Савченко с президентския самолет от Ростов на дон до Киев било изключително вълнуващо, разказа пътувалата заедно с нея Ирина Герашченко - зам.-шеф на парламента. Освободената военнослужеща отказала да приеме връчения й букет, тъй като не обичала такива работи. А след като самолетът излетял, тя влязла в пилотската кабина, за да види с очите си как ще пресекат границата на Украйна.

Ключови думи

Коментари

Килгор Траут

Сваляне на санкции ще има, когато злото джудже Румпелщилхен повърне Крим. А повърне ли го, това ще е началото на края на джуджешкия период на управление.

Morati

Джуджето по скоро ще се задави и ще пукне, но няма да повърне изяденото.Това им е проблема на рашките - умиращите джуджета завличат целия си народ в ада...

нмладенов

никога в историята си русия не е имала по глупава и слабоумна политика.може да се сравни само с влизането на русия в първата световна война.резултатът сега ще е същия,икономическа и социална криза с катастрофа и разпад.

борис

те,процесите на разпад са в ход.в северен кавказ вече няма рускоезично население.властта се крепи на военни гарнизони и полиция,а в чечня даже и това няма.там не важат никакви закони на рф.руското население е малцинство в сибир и поволжието и никой там вече не желае да храни московските олигарси

В предаване на държавната телевизия "Русия" , депутатът Владимир Жириновски горещо одобри терористичните атаки в Брюксел, при които загинаха 35 души и над 200 бяха ранени. Той заяви в ефир, че според него, същото мисли, но се стеснява да признае, руското ръководство. "Терористичните атаки в Европа са крайно изгоден за Русия. Тероризмът предизвиква у патриотично настроените жители на Европа ненавист към ислямските екстремисти, които проникват в държавите им прикрити като бежанци. Тази ненавист експлоатират крайнодесните партии в страните от Евросъюза, които практически открито се спонсорират от Русия. Ако терористичните атаки продължават, тези политици, които директно се подчиняват на Москва ще имат шанс да победят на изборите", прогнозира Жириновски. "Русия не е Европа. Сега терористичните атаки стават там и ще продължават. И това на нас ни е изгодно! Да пукнат, да загиват!", разпалено се развика Жириновски

Ръководителят на работната група на икономическия съвет към президента на Руската федерация Алексей Кудрин оцени потенциала на федералния бюджетен дефицит през 2016 г. на 5%. „Най-вероятно потенциалът на дефицит е дори повече“ Ние ще имаме дефицит от около 5%, съответно, това са някъде около 4 трилиона рубли. Това са 4 трилиона рубли, които трябва да се намерят", - каза той пред репортери след среща на Президиума на Съвета.

анонимен

Русия не се е запътила,а направо препуска към разпадането и благодарение на президента Путин.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.