Пореден вълнуващ треньорски маньовър е напът да се случи в българския футбол, научи Клуб Z. 

Сега нещата тръгват оттам, че пътищата на „Литекс” и треньора Миодрад Йешич се разделят за втори път. Сърбинът смени през март своя сънародник Златомир Загорчич и докара „оранжевите” до третото място в "А" група и класиране в Лига Европа. Това обаче се оказало недостатъчно, за да бъде изтърпян за още един сезон. Йешич ще бъде освободен в близките дни, като утехата му е, че този път изкара повече мачове, отколкото при последния си престой в България. Тогава той остана на стадион „Българска армия” само за два двубоя от пролетния полусезон.

Проблемът на Гриша Ганчев е кой ще замени Йешич, а претенциите на благодетеля на „Литекс” към наставниците по традиция са много високи. Има сериозна вероятност спряганият постоянно за „Левски” Ивайло Петев да се озове в Ловеч, още повече цялата му футболна кариера премина точно в този град.

В неделя, след последния мач за сезона "Лудогорец" - "Черно море", вече бившият треньор на "моряците" и нов-стар спортен директор на "сините" Георги Иванов-Гонзо официално обяви, че Петев е цел №1. В момента специалистът, направил два пъти поред "Лудогорец" шампион, предвожда кипърския АЕЛ (Лимасол) и днес ще има повече яснота около неговото бъдеще. През уикенда мач на АЕЛ бе прекратен заради изстъпления на публиката на тима, което може да коства шампионската титла. Ако се стигне до служебна загуба и злощастно изплъзване на челното класиране, Петев ще избере да се върне в България. 

А Гриша Ганчев следи изкъсо и кариерата на друг бивш свой играч - Светослав Тодоров, който води „Добруджа”. На този етап обаче Тодоров бил прекалено зелен и трябвало още да се "обиграва" в по-малки отбори. Невъзможен вариант е Любослав Пенев, който води националният отбор и спечели последната четвърта титла за „Литекс”. Тодоров е вариант и за "Левски".