Христо Стоичков получи от Росен Плевнелиев Почетния знак на президента за заслуги към спорта, а на церемонията в Гербовата зала отведе част от звездните си гости тази вечер за шоу мача от 20:00 часа на стадион "Васил Левски".

Бившият президент на "Барселона" Жоан Лапорта и играчи на клуба от времето на Камата като Георге Хаджи, Джика Попеску, Хосе Мари Бакеро, Чики Бегиристайн, Гойкоечея, Еусебио и т.н. видяха как Ицо получава поредното си отличие покрай юбилейния двубой.

Малко след това Росен Плевнелиев обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат.

ПЛЕВНЕЛИЕВ: НЯМА ДА УЧАСТВАМ В ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ

Присъстваха също Даниеле Масаро, Антонио Бенариво, Петер Новак... Наско Сираков, Бончо Генчев и Даниел Боримиров от българските футболни знаменитости.

БАКЕРО ЗА ИЦО: ДОЙДОХМЕ ТУК ЗАРАДИ ТОВА МАГАРЕ! ЗАЩОТО Е СПЕЦИАЛНО МАГАРЕ

Отличието бе връчено на Христо Стоичков за "изключителен принос към България и българския спорт, за особени заслуги към европейския и световен футбол, за социална ангажираност и подкрепа на обществено значими каузи, както и по повод неговата 50-та годишнина".

"Христо има изключителен принос за развитието на българския спорт, както и на европейския и световен футбол. Неговото име респектира целия свят, отваря всички врати на планетата. Със своя талант, със своя дух, със своята целеустременост, Христо заслужено спечели любовта, възхищението и признателността на всички българи - от младите до най-старите, и на всички, разбира се, фенове по света", каза Росен Плевнелиев.

"Христо е легенда, Христо е велик, но Христо е и голям човек, който се отдава за социално ангажирани каузи. Човек, който е посветен на обществото, голям патриот, човек, който обича своята нация и своята родина. Христо е един голям българин. За мен е огромна чест да отлича днес Христо Стоичков с почетен знак на президента на Република България", допълни президентът.

 

 

Камата обяви, че голяма изненада чака зрителите на мача тази вечер. Очаква се пристигането на голяма звезда, но името се пази в тайна.

"За мен е изключителен ден, защото успях да събера величието на световния футбол. Изминах дълъг път с тези прекрасни мои колеги. Изминах дългия път на спортиста. Искам да благодаря на всички вас, че ми помогнахте да бъда щастлив не само на терена, но и извън него", каза най-успелият български футболист при получаването на почетния знак.

 

 

 

Снощи Стоичков даде вечеря на гостите си - на онези, които вече бяха дошли, в изискан ресторант. "Подгряването" преди мача свърши както в най-добрите дни на Четвъртите в света - в дискотека.