Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С шеги, закачки и спомени премина пресконференцията на Христо Стоичков и някои от скъпите му гости за юбилейния мач "50 години номер 8" в петък от 20 часа на стадион "Васил Левски".

Съотборници и съперници седнаха край Камата пред десетки журналисти от цял свят в столичния хотел "Маринела". Бившият му капитан в "Барселона" Хосе Мари Бакеро, асът на "Реал" (Мадрид) Иван Саморано, Даниеле Масаро ("Милан" и Италия) и Петер Новак ("Чикато Файър") си припомниха забавни моменти от миналото. С главен герой - Христо Стоичков.

"Всички дойдодохме тук да сме рамо до рамо с това магаре. Защото е специално магаре", рече Бакеро в край на брифинга, доста закъснял. 

Бакеро ще е един от треньорите на звездните тимове. Той произнася думата магаре доста добре - тя е първата, която е научил от Христо Стоичков, когато двамата станаха съотборници в първия "Дрийм тим" на "Барселона".

"Какво ще правим с този луд?"

Въпрос, който са си задавали както Бакеро, така и Саморано - независимо един от друг и по различно време.

Даниеле Масаро е играл редом с Марко ван Бастен, но счита Камата като най-големия футболист на своето време.

Новак пък пази приятелство с българина от началото на века, когато двамата обличаха екипа на "Чикаго Файър". Той е доволен, че му е бил съотборник, а не съперник.

Много от гостите на Сточиков за мача не са пристигнали още заради стачка на летището в Париж. Скитат се по летища, но утре се очаква почти всички да бъдат на линия за звездния мач. Доста изненади подготвя Ицо за хилядите по трибуните.

"Както беше и в миналото, Йохан Кройф ще бъде зад нас, той ще ни гледа отгоре", каза Бакеро. 

Той ще предвожда един от отборите, заедно с Боб Брадли, бивш треньор на "Чикаго Файър".

Четирима бивши наставници на Стоичков пък ще са начело на неговия тим - Димитър Пенев, Христо Бонев, Христо Ангелов и откривателят му Огнян Атанасов.

"Никога не имало колебание в мен къде да е този мач. Исках да е в България, на този стадион, защото не съм забравил откъде съм тръгнал. Това е за всички българи. Датата 20 май е специална, защото на тази дата станах европейски шампион с "Барселона". Седнах на онзи парапет на "Уембли" и показах, че един българин е спечелил тази купа", рече Христо Стоичков.

Очаквайте подробности.

Ключови думи

Коментари

Бат Боко ще излезе ли на терена с № 9?

...и с узбекска тюбетейка!

дон

Талантлив футболист и голям простак!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.