Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Двама от най-големите в историята на българския футбол - Димитър Пенев и Христо Бонев-Зума, ще бъдат част от треньорите на юбилейния мач на Христо Стоичков в петък от 20 часа на стадион "Васил Левски", информира bTV, която пряко ще излъчва шоуто.

Ще им помага пловдивският специалист Огнян Атанасов - откривател на Камата. Двете легенди ще си разделят ролите, тъй като не е лесна работа да се води дори само един отбор с толкова много звезди.

Любопитно е, че отношенията на Пената и Зума минаха през двата полюса през десетилетията, в които първо бяха съотборници в националния, а след това треньори. Стратега бе уволнен от Иван Славков, тогавашен шеф на БФС, след "Евро '96" и мястото му бе заето от Бонев. Двамата влязоха в остър конфликт, пренесен на поредица от извънредни конгреси на централата.

Години по-късно се сдобриха. Стоичков, взел страната някога на Пенев, също враждуваше известно време със Зума, но един букет цветя оправи нещата.

Съдия в петък вечерта ще е Атанас Узунов, бивш международен рефер и кум на юбиляря. 

Звездите за мача почват да пристигат още в четвъртък. Сънародниците се групират - италианци, испанци и т.н. и т.н. Така от утре ВИП зоната на столичното летище от утре ще засияе от звезди, спечелили всичко в любимата игра. Последните потвърдили, че ще уважат Стоичков, са двама асове на "Барселона" - Михаел Лаудруп и Карлес Пуйол. Ицо и датчанина бяха част от първия "дрийм тим" на Барса. Пуйол пък, освен че спечели много купи с "блаугранас", стана световен и европейски шампион с Испания. 

Той често е казвал, че българинът е сред героите на неговото детство.

Много изненади чакат Христо Стоичков и зрителите на стадиона още след 17:30 часа, когато се отварят вратите на арената.

Утре, четвъртък, има пресконференция, на която ще станат ясни подробности за шоуто. Първоначалната идея на Стоичков бе тимовете да бъдат разделени на играещи с десния и левия крак.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.