Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Комунистите в Русия ще агитират с лика на Сталин в кампанията си за предстоящите през септември избори на Държавна дума, пише "Комерсант". Вестникът се позовава на ЦК на комунистическата партия.

Руските комунисти са започнали вече агитподготовка по места. Опитват се да издигнат бюст на Сталин в северния град Архангелск, а в Пенза вече са вдигнали нов. Освен това на конференция в Пенза настояват да бъдат отменени решенията на XX конгрес на КПСС, развенчал през 1956 г. "култа към личността на Сталин". Очаква се на червения конгрес, който ще се състои в Москва на 24 и 25 юни, да бъде изчистен образа на Сталин и да бъдат "дезавуирани лъжите на Никита Хрушчов, които били изцяло от лични подбуди". 

Никъде обаче не се казва дали все пак ще бъде взет под внимание и факта, че на съвестта на Сталин тежат повече от 20 милиона избити. Както е известно червеният вожд е един от най-кръвожадните диктатори в цялата история на човечеството. Интересно защо в забвание е изпаднал водачът на Октомврийската революция Ленин. 

"Хората в Русия започнаха да споменават в анкети Йосиф Сталин едва в началото на 2000-те, след като на власт дойде Владимир Путин", припомня Лев Гудков, шеф на социологическия център "Левада". Може би защото сегашният президент обяви, че разпадането на СССР е най-трагичното събитие, а стилът му на управление все повече напомня тоталитаризма, коментират западни социалози. 

През 90-те "Сталин дори не бе в десетката най-популярни политици". Рейтингът му стигна върха си през 2004-2005 г., но оттогава делът на руските жители, равнодушни към образа на Сталин, "постоянно нараства", добавя експертът.

Портрети на Сталин се развяват за щяло и нещяло в Русия. Така че решението на комунистите не е никаква изненада. Ликът на червения диктатор винаги присъства и на манифестациите на БСП, чинно провеждани на 9 май, 7 ноември и 9 септември под краката на войника от Паметника на съветската армия в София.

Ключови думи

Коментари

​"Кремълският политолог Баранов в прав текст - имаме нужда от нестабилна България Стратезите на Путин смятат, че ние им принадлежим по дефолт, по история, по наследство, по обвързаност който дава рядка представа за иначе затворената за външен поглед мирогледна кухня на Кремъл. Сега си представете, че тази статия е една хилядна част от производството на аналитично-информационната машина на Кремъл, на неговите служби, идеологически и пропагандни центрове. .................. Зад тези идеи стоят пари, хора, институции, ресурс. В перефраза - когато в Москва някой напише нещо, тук руските посредници го възприемат като залп на Аврора и ръководство за действие............" Фактор

Галя

От зомбита нищо добро не очаквай,само простотии.

Бачо Иван

Не искам да си помислям даже до къде ще стигнат нашите "приятели на РаССия" ако вземат пример от "ватенките" дето правят митинги с ИКОНИ НА СТАЛИН И ЧК и откриват институт по приложение на Сталиновите практики на държавно управление м съвременна Русия. Колкото до Ульянов-Ленин то адаша му Путя за 2месяца го порица 3 пъти! Макар че дядо му е бил иконом на Ленин и е имал Височайшата чест да му масажира ушите! Колко прилики има по света!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.