Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

7 известни български учени изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов и председателя на парламента Цецка Цачева по повод промените в Изборния кодекс, които ограничава възможността за гласуване в чужбина. Това съобщи ВМРО.

В писмото се изтъква, че "малобройна, но шумна група протестъри вдига врява до Бога, че се нарушавали човешките права на българските турци, изселили се в Република Турция".

Според учените българските официални институции трябва да се загрижат за фундаменталните национални интереси и за националната сигурност, за което са избрани от народа. Те изтъкват, че Турция се меси открито в нашите вътрешни работи.

Ето какво се казва в писмото:

"МИСЛЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!

ДО Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уважаема госпожо Цачева,

Уважаеми господин Борисов,

Сериозно сме обезпокоени от засилващите се опити на редица официални институции и политически личности в Република Турция да се месят открито и необезпокоявани във вътрешните работи на нашето Отечество. Както вие добре знаете, тези опити за груба намеса стават по няколко пътища – дипломатически, икономически и пр. начини.

За всички са видни опитите на турския Дианет да ръководи делата на българската мюсюлманска общност, както и да се намесва пряко във вътрешнополитическия живот на България.

Турският посланик в Република България се държи като генерал губернатор, външното министерство на България загадъчно мълчи, а външният министър коментира всякакви други казуси, но не и действията на турските дипломати.

През последните дни пред очите на официалните български институции се извършва покупката на двете най-големи български болници – Токуда и Сити клиник, от една известна турска корпорация.

За никого не е тайна стратегията на турската дипломация да реализира т.нар. „Стратегическа дълбочина“ – т.е. да наложи политическото си влияние върху държавите, чиито територии са били част от някогашната османска империя. Политиката на Република Турция по отношение на конфликта в Сирия е показателна в това отношение.

В същото време около промените в новия избирателен кодекс 

малобройна, но шумна група протестъри вдига врява до Бога, че се нарушавали човешките права на българските турци, изселили се в Република Турция.

Няма ли българските официални институции да се загрижат най-сетне за фундаменталните национални интереси и за националната сигурност, за което всъщност народът ги е избрал? И докога ще злоупотребяват с нашето търпение?

Обръщаме се към вас като министър-председател на Република България и председател на Народното събрание и разчитаме на вашата категорична и недвусмислена реакция, за да не се допуска и в бъдеще пряката намеса на Република Турция във вътрешнополитическия живот на България."

акад. Константин Косев, акад. Георги Марков, акад. Васил Гюзелев, проф. Иван Маразов, чл.кор. Васил Проданов, проф. Васил Николов, проф. Чавдар Добрев

Вчера представители на български училища в чужбина оповестиха декларация, в кояъо се казва, че измененията в Изборния кодекс зачеркват многогодишни усилия срещу пълната асимилация на следващото поколение български граждани. Веднага след приемането им промените в кодекса предизвикаха вълна от протести в чужбина. Първоначално имаше такива в Лондон и Брюксел. Впоследствие парламентът бе осветен с надпис #стигатрИКове. Сформираната група #ИскамДаГласувам изпрати до всеки депутат писмо с аргументи в подкрепа на ветото на президента, което бе наложено на промените. Ветото се гледа днес от правната комисия.

Ключови думи

Коментари

Русия вече струва по-малко от Facebook и е 2,5 пъти по-евтина от Apple Към 1 януари 2016 година Брутният вътрешен продукт на Русия е възлизал на 1,178 трилиона долара, почти колкото на китайската провинция Гуандун 1,125 трилиона. Гуандун е една от 31 провинции на Китай, там живеят 108 милиона души. Цяла Русия (нейният фондов пазар) в момента струва 276 милиарда долара, тоест, с 15% по-евтина от Facebook и 2,5 пъти по-евтина от Apple. През 2008 година "Газпром" струваше 365 милиарда, а Путин обеща, че стойността му ще достигне 1 трилион долара през 2014 година. През 2015 година обаче "Гаазпром" вече струва само 41 милиарда долара, тоест близо 10 пъти по-малко. За сравнение Apple струва 619 млрд., съобщава Кавказцентър.

офф

Не мога да повярвам, че авторитетен човек като Константин Косев ще се подпише под подобен пасквил. Предполагам, че близките часове и дни ще се разграничи от тази интрига!

Помнещ

Е. все пак професора беше кандидат за депутат за ВНС от БСП за р-н Изгрев в София. Свестен човек не би го направил.

Новият

Турция като член на НАТО и кандидат за ЕС би трябвало да е наясно, че с амбициите си за връщане величието на Османската империя, независимо от методите на действие, ще си създаде само нови врагове! А като член на НАТО и кандидат за ЕС ще има приятели!

От 1974 до 1988 г. Иван Маразов сътрудничи под псевдоним „Библиотекара“ в качеството си на агент на Държавна сигурност, управление VI (политическа полиция), отдел V, отделение I.[2] Последно той е министър на културата в правителството на Жан Виденов (1996–1997)[3]. През 1996 г. е кандидат за президент от БСП, но губи изборите срещу кандидата на десницата Петър Стоянов.

Пак агент като Маразов

акад. Георги Марков От 1981 г. е секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност.

3-ти агунт

Регистърът на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА (agentibg.com) публикува досието на проф. Чавдар Добрев, народен представител от БСП в 37-то Народно събрание (1995-1997).

4-тия също

Васил Гюзелев От 1972 до 1980 г. е секретен сътрудник на Държавна сигурност.[1

5-ти агент

между тях са имената на двама член-кореспонденти на БАН – Александър Янков и Константин Косев. И двамата са били щатни сътрудници на 1-во Главно управление на ДС през седемдесетте години съгласно наличните ведомости за получаване на заплата.

5ият

а Васил Проданов постоянно се изявява в сайта на ДС - Поглед.инфо.

Васил Костадинов Проданов Дата на раждане 02.05.1946 г. Място на раждане гр. Куклен Вербувал го служител о. р. Милко Лозанов на 20.12.1979 г., регистриран на 24.12.1979 г. Ръководил го служител о. р. Милко Лозанов; о. р. Младен Младенов Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление VI-I-I, управление VI-I-III

Досието на Васил Проданов като съдържание е унищожено със заповедта на министър Семерджиев през 1990 г. Тогава са унищожавани досиетата на онези агенти, които е трябвало да бъдат прикрити от бъдещо разсекретяване като особено ценни за Държавна сигурност агенти и за оцеляването на висшата комунистическа номенклатура. Все пак от запазеното картонче съвършено ясно личи, че Васил Проданов е бил агент-доносник в продължение на 9 /девет/ години в качеството му на секретен сътрудник. Агентът-доносник Васил Проданов е особено показателен пример в едно съществено отношение - той е бил регистриран като агент-доносник дори когато е не само член на БКП, но е професор в АОНСУ и...даже щатен личен помощник на Милко Балев. Васил Проданов е престанал официално да бъде регистриран агент-доносник на ШЕСТО УПРАВЕНИЕ на Държавна сигурност едвам тогава, когато с РЕШЕНИЕ на ПОЛИТБЮРО от 07 юли 1988 г. той е изпратен за ЛИКВИДАТОР на ДИСИДЕНТИТЕ в закрития със същото решение на Политбюро ИНСТИТУТ по ФИЛОСОФИЯ на БАН.

Рекапитулация

ОТ 7 подписали -5/ПЕТ /са агенти и сътрудници на репресивното ДС

6 от7/

НЕ 6 /шест/ са!!

чичовци

Вехтите комунистически професори,попристегнаха памперсите и изреваха по команда!Зер,и на тях някой им се мота в краката.Тоталитарни академици и професори или сърдити съветски старчета!?

Хан Хуйло

активизирали са кремълските "академици".......

Академик Мичурин

Спрете намесата на Русия в България! На първо време да се забранят партиите БСП, АБВ, ДПС, Атака, ВМРО......

Оборотна ведомост

е какво излезе - от 7 (пишман)професори всички са АГЕНТИ НА ДС?!!! И България била свободна страна...

Рекапитулация е 6 от 7 !

Рекапитулация е 6 от 7

е

кой остана - Косев, Марков, Гюзелев, Проданов, Маразов и Чавдар Добрев. А остана този Васил Николов,който не се сещам сега на прима виста кой е точно. И той е с тях, те тия ПРОФЕСОРИ гледат списъка, на който се подписват и ако някой е ПО-МАЛЪК ГАД от тях, не слагат ПАРАФА!

дори мафиота се страхува от комуниста

Какво падение!Комунистическите академици и професори,пращат жаловито писъмце с проруски почерк до др.Цачева,завършила само рабфак!Явно са преглътнали това унижение под напора на познатия им до болка руски боздуган.Един път комунист-завинаги комунист!Отърване няма!

i.strauss

BG turci NE SA SE IZSELILI!!! v Turkey! Te byaha IZSELENI111 tam! Mrwsni cherveni boklutsi!!

Жалки същества

Вие пишещите коментарите с "опорни точки " май сте от ДПС

А,на тебе,в главата ти се е настанило трайно комунистическото гюле!Лошото е,че сте цяло ято!

Биха опозиционера Алексей Навални и сподвижниците му Биха опозиционера Алексей Навални и сподвижниците му 2016-05-17 14:20:52 По думите му нападателите са били около 30 души казаци

Няма да ви дадем нашата държава

Може и да са били ДС- агенти, но в случая защитават Българските интереси. А вие, които се опитвате да Ни внушите, че те са продажници, може да си намажете по една филия с МАС !

Като толкова обичаш България, защо не научиш поне българския правопис?

Вашата държава е Сибир

Бррррр...Злокобен лозунг!

Няма да ви дадем нашата държава

Да НА ниКОЙ НЯМА ДА Я ДАДЕМ! Няма да дадем нашата държава и на руските мафиоти и техните български слуги по ведомост!

Мамка му

Пишещите тук Българи сме по-малко от продалите се за жълти стотинки вероизменници

Целувката на Станишев с Местан – целувката на Юда.

Дърти,червени,комунистически хрантутници!Анонимни типове преди,продажни индивиди сега!КомунизЪма ли ви липсва,нагли старчоци?Докога ще ви траем бе,моруци?Когато младия ви вожд Станишев се целуваше с Местан,къде бяхте тогава дърти пръдльовци,че да се възмутите от сърце?!Лоши актьори,с още по-лоши сценаристи!Това сте вие,дядки,и вашите изнасилени от комунизма глави!Прости им,Господи,понеже не знаят,що правят.

ОООооо..,

Ама,вие си заслужавате Турция отново да ви навие прангите около краката и ръцете.То бива тъпотия,ама чак пък толкоз...Явно,много ще се харесате с фесове и потури...Жалки хорица....!!

хибридни заплахи

А Вие къде сте-на североисток и затова на Вас няма да сложат пранги

ОООооо...ли!?

Твоето призвание,явно,е малоумието!Руския ботуш,като те настъпи пак по простата кратуна,с умиление ще се присещаш какви си ги писал!Жалък комунист!

Цивилни академици плюят по "протестъри".

долни хибридни заплахи

А Вие къде сте на североисток ли и затова на Вас няма да сложат пранги?

Путкинските дърти и млади тролчета, защо не пишат в Турските медии на пеевски. Добро място за тях са пикльовците и близ.

Нащрек,родолюбци!

Това беше очаквано.Др.Първанов тръгва ва банк!Путин и Бокова,са пряпореца му!Неговите възстари другари-безбожници от БКП/ДС,ще бъдат все по-често в обектива на медиите и ще демагогстват ударно.Няма отърване от комунистите,братя!НЯМА!

бре

Всичките русофили и в червата си.

Венцислав

До един ченгета и номенклатура на БКП подрастващи се на Доган.

Венцислав

До един ченгета и номенклатура на БКП подрастващи се на Доган.

ДС в атака! И бранят като очите си интересите на милото им ДПС Ужас ги тресе,че българските турци в Турция няма да гласуват за Доган

Тези "загрижени" професори-бивши ченгета от ДС си живеят още в развития социализъм,когато всичко беше държавно.Те как си представят,че държавата ще се намеси в продажбата на тези две клиники?Ами че те са абсолютно частни."Токуда" е собственост на японския гражданин Токуда,а "Сити Клиник" има следните собственици: мажоритарни собственици са Ангел и Лука Ангелови, познати с производството на пилешки продукти "Градус". Освен тях съдружници са Петър Дудоленски, мениджър в имотния бизнес, управителят на групата Илиан Григоров и неговият колега в мениджмънта Андрей Марков, известният инвазивен кардиолог доц. д-р Иво Петров, управителката на медицинския център на дружеството във Варна д-р Венелина Милева, офшорната компания "Алворада", регистрирана в Панама, частният инвеститор Анета Димитрова, финансовият инвеститор Александър Минов и Empower Capital, които управляват евросредства.

да се знае

Кажи направо,че "Градус" е на Гоце!Всички го знаем!

Зара

Това са долни комунистически мекерета. Ако искат да направят нещо за страната, нека да се откажат от космическите си пенсии 3000лева плюс нормалните си пенсии за прослужено време. Кой освен тези вече напикаващи се бивши социалистически "величия" взима толкова много пари и то основно за да говорят глупости. Поне да млъкнат и да си броят пачките тихомълком.

Какви учени са тия скапани рублофилски идиоти, безсрамно нахвърлящи се срещу нас ,българите зад граница?! Световно неизвестни старчета, окопали се в някаква световно неизвестна академия на комунизма и пост-комунизма. СРАМ и ПОЗОР за тях, за дето си позволяват да настрйват едни българи срещу други в угода на Масква!!!

Доцент

Ами другаря Маразов беше кандидат-президент заедно с Бокова

Петьо. Рангелов

Наистина ли българите са толкова тъпи, въобгъзявайки си, че гласуването ще промени нещо? Очевидно да.

Райна

Стотици българи,управляващи и на дребно управляващи,казват:"Напускайте и негласувайте,защото ще гласувате срещу нас,ще ни отнемете властта хляба,ще промените България,да ни стане още по-неудобна,мразя ви защото ни отнехте комунизма ,мразя чужбина да ми плямпат на техния език,германците са отвратителни!Стойте си при тях!"

Райна

Абсолютно всички управляващи и техните слуги ги е страх от българите в чужбина!Със всеки изминат ден,те стават основен критерий и опасност за тяхното безконтролно управление!За доказалите се със способностите си известни българи,няма проблем да забравят България и политиците й!И политиците ни ,посредствени хора,това искат,да си живуркат спокойно!Въобще не ги е еня за историята,как ще фигурират!

за Бога ви...

Академици употребяващи "за Бога" са товарищи. И да, интереситет на Турция със сигурност трябва да се спрат, но това следва да се озаптят и руските агенти, които са и сред академиците. Не знам дали всъщност се наричат българи като са насаме или пеят руския химн за добро утро. А ако изрецитират "Аз съм българче" едва ли някой ще им повярва. Борбата срещу Русия и Турция е еднакво важна и трябва да се води на всички фронтове. Иначе се получава трагичната ситуация, в която имаме еничари. И дали ще са руски и турски е все едно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.