Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

952 лева е била средна работна заплата в България през месец март. Това обяви Националният статистически институт днес. Никога досега показателят не е бил на толкова високо ниво. 

Общо за първото тримесечие на 2016 г. средната месечна работна заплата e 931 лв. Спрямо същият период на миналата година средното възнаграждение се е увеличило с впечатляващите 8.4%.

Най-сериозен е ръстът на заплатите на годишна база статистиците регистрират в дейностите „Професионални дейности и научни изследвания” - с 16.0%, „Операции с недвижими имоти” - с 11.8%, и „Административни и спомагателни дейности” - с 10.7%.

Най-високите средни доходи през първото тримесечие на 2016 г. са в секторите:

• „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” - 2125 лева

• „Финансови и застрахователни дейности” - 1639 лева

• „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива” - 1602 лева.

На противоположния полюс са работещите в хотелиерството и ресторантьорството. Въпреки че това е отрасълът, който е с най-голям дял от БВП у нас, там средната работна заплата е едва 576 лева.

Ключови думи

Коментари

Петя

тази новина прилича на вица за свинското и киселото зеле хахаааа.

Що за глупости,другари комунисти!

Тодор Колев

Гледайте "Господин за един ден". Много поучителен филм.

Егаси това не стига за 10 дена!

tdrgrgv

това си е една най-откровена лъжа на правителството.ще си вдигат заплатите и заради това лъжат.техните се формират от средната работна за страната умножени х3.ако не се лъжа.може да е и 4.

Развеселен

само? аз очаквах герб да я обявят за 3 000

erejnion

Може ли сега да вземат да дигнат заплатите на учителите? Да вържат докторантите за две минимални работни заплати пак, и да се постараят останалите в академичните среди все пак да получават повече от докторантите?

иван

-- както знаят Българите - САМО СЕ ГОВОРИ -- а в реално си е все същата беднотия , ТОВА Е ЗАБЛУДА ОТ ДЕКОКРАТИЧНИЯ ГЕРП -ха хааа

Стоян

Иване ти си малоумен -Ха хааа

Ели Попова

Това е новин, която ще мобиизира още повече такива като Радан Кънев, Нинова, Доган,Симеонов и Каракачаноев да направят мощна КОАЛИЦИЯ ПРИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ СРЕЩУ ГЕРБ. За тях не е важно България да бъде демократична държава , а да бъде придатък към Путин. Ако българите допуснем това, то след този избор, броя на българите, който ще емигрират ще са не по малко от 3,000.000.Това е и целта, да се направи НОВА ВЪЛНА ОТ ЕМИГРАНТИ.тя ще ги облекчи, по лесно да смачкат до сега постигнатото , ДА НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ.

Ако шефа яде месо, а работника картофи, значи, че в предпрятието ядат мусака!

Димитрина

...ВЕРНО ЛИ ? АМИ ЗАЩО НЕ Я ВИЖДАМ ТАЯ ЗАПЛАТА ? КОЙ Я ПОЛУЧАВА, НАЛИ БИЛА СРЕДНА ? ВИЕ СТЕ ДОЛНИ КУРВИ С КУРВЕНСКИ НОМЕРА ! БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ СА ФАШИСТИ И ЖЕЛАЯ СМЪРТА ИМ И НА ТЯХ И НА РОДАТА ИМ ! САМО СМЪРТ ЩЕ ГИ ИЗПРАВИ ТИЯ ГОВНА МИРИЗЛИВИ И АЛЧНИ ! УМРЕТЕ !!!!!!!!!!!!!!!

Другарко Димитрина

ама като избиеш работодателите, ще умрат от глад бе душо проста. Ми стани ти честен работодател, какво чакаш?!

Абсолютно невярна статистика! Бог да пази обикновения българин!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.