Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Заплатата на войника би трябвало да стане 2500 лв., ако зависи от военния министър. С най-добри чувства, казвам го с цялата си отговорност, защото тези хора заслужават много повече, каза днес военният министър Николай Ненчев, цитиран от БГНЕС.

В момента по данни на министъра стартовата заплатата на кадрови войник е 609 лв., което и за него било неприемливо.

На въпрос колко ще се стремят да постигнат като увеличение, министърът каза, че „каквото постигнем повече от това ще бъде от голяма полза”.

„Изключително съм съпричастен, виждам колко много усилия полагат. Ходих няколко пъти в последните седмици на границата, зная колко се трудят. Действително обществото трябва да прояви разбиране”, заяви Ненчев.

В доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили, който бе приет от кабинета през март, е записано, че към 31 декември 2015 г. окомплектоваността на МО, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия с личен състав е била 87%.

Военният министър днес призна, че срещат действително големи затруднения главно в Южна България. Ненчев поиска да се запазят всички социални придобивки на военнослужещите. Имало идея в близко бъдеще за среща с финансовия министър, на която много подробно да изложат техните виждания по отношение на кадровата политика. 

Ключови думи

Коментари

Редник на кои науки?

мда

Едва ли ,патриотите, ще се навият и на 3000лв. за ползу роду.

В армията трябва да служат само програмисти.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.