Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Снощи фондация "Радостина Константинова" връчи за пети път наградите си за разследваща журналистика. Генка Шикерова от Нова телевизия и Спас Крайнин от БНР бяха отличени. Голяма награда обаче тази година не беше връчена по решение на Управителния съвет на фондацията, която бе създадена на 11 май 2011 г. в памет на журналистката Радостина Константинова. 

Журито обаче има свое предложение за носител на голямата награда - това е сайтът "Биволъ" за публикациите "Булгартабак – контрабандната касичка на задкулисието“ и „Догансарай – новата лятна резиденция на Ахмед Доган в Росенец“.

ТОВА ЛИ Е НОВИЯТ "ДОГАНСАРАЙ"?

След това Управителният съвет спешно се събира и решава тази година да не връчи голяма награда, защото предложението нямало... автор. Журито обаче е било наясно с авторството на разследванията.

урито бе предварително запознато с липсата на посочени автори на разработките. Изпратените от bivol.bg материали за конкурса обаче бяха придружени с писмено уверение от сайта, че двете теми са изготвени в съавторство от Асен Йорданов и Атанас Чобанов. Това означава, че двамата автори застават с имената си зад текстовете, било то със закъснение", се казва в открито писмо на 7 от 9 члена на журито.

Те напомнят, че изричното публикуване на име на автор не е фигурирало сред условията за конкурса.

"Приемането на подобно решение в последния момент хвърля сянка върху конкурса – нещо, което никой от нас не желае", казват още членовете на журито.

Под писмото са подписани Надя Обретенова - БНТ, Марин Николов - Нова ТВ, Петя Владимирова - Dnevnik.bg, Росен Цветков - БТВ, Силвия Великова - БНР, Таня Петрова - в. "Сега" и Татяна Василева - управител на „Мега Комюникейшън“ ЕООД. Останалите членове на журито са Анна Заркова и Иван Михалев.

В Управителния съвет на фондацията са Петьо Блъсков и съпругата му Милена Попова, Емил Димитров, Даниела Доковска, Ина Лулчева, Валерий Тодоров и майката на Радостина Константинова Мария Вангелова. По информация на Клуб Z г-жа Вангелова се е противопоставила на отмяната на наградата, но мнозинството се е наложило. Заседанието е било свикано по настояване на Петьо Блъсков. 

 

Предлагаме ви пълния текст на позицията на членовете на журито:

 

С решение на Управителния съвет на Фондацията тази година не бе връчена Голяма награда. 

Позиция на членове на журито на годишните награди на фондация „Радостина Константинова“ за разследваща журналистика за 2015-а г.

Уважаеми колеги,

В качеството ни на членове на журито на годишните награди на фондация „Радостина Константинова“ за разследваща журналистика за 2015 г. изразяваме недоумение, разочарование и несъгласие с взетото от Управителния съвет на фондацията решение да не връчва първа награда в тазгодишното издание на конкурса.

От изпратено ден преди наградите писмо от УС на фондацията до членовете на журито, което е останало неполучено от повечето от нас, става ясно, че голяма награда няма да има заради проблем с авторството на номинираните за нея материали.

С 5 от 9 гласа на 4 май т.г. журито реши да предложи за голямата награда две поредици от публикации на сайта „Бивол“, обединени под темата „Булгартабак – контрабандната касичка на задкулисието“ и разработката „Догансарай – новата лятна резиденция на Ахмед Доган в Росенец“.

Като аргумент да не връчи наградата УС на фондацията изтъква, че „отличените материали трябва да носят и смелостта на журналиста да ги подпише с името си“. В писмото на УС класирането на материалите на bivol.bg e определено като грешка, предизвикана от създадено невярно впечатление, че текстовете са подписани с конкретни имена.

Тези твърдения се разминават с обстоятелствата около гласуването. Като журналисти винаги сме отстоявали позиция, че авторът трябва да има доблестта да застане с името си зад това, което твърди. Такава е и практиката на медията, в която работим – държим материалите да са подписани и смятаме това за професионален стандарт. Практиката на номинирания за първа награда сайт bivol.bg се отколнява от този стандарт и това е в негов ущърб. Не може обаче да се твърди, че членовете на журито са били подведени за авторството на номинираните за наградата материали на bivol.bg.

Журито бе предварително запознато с липсата на посочени автори на разработките. Изпратените от bivol.bg материали за конкурса обаче бяха придружени с писмено уверение от сайта, че двете теми са изготвени в съавторство от Асен Йорданов и Атанас Чобанов. Това означава, че двамата автори застават с имената си зад текстовете, било то със закъснение. Проблемът с авторството бе детайлно коментиран при обсъждането, като сред мнозинството от членовете на журито надделя мнението, че достойнствата на двете разработки в случая натежават. Избраните материали бяха определени като най-значими сред номинираните, с най-голямо обществено въздействие.

При тези обстоятелства считаме за нередно и некоректно Управителният съвет на фондацията да подмени решението на журито, без да е проведен разговор с членовете му. Ако фондацията приема наличието на посочени автори като изрично изискване за връчване на наградите, това следваше да фигурира официално като критерий и материали без автор изобщо не трябва да се допускат до класиране. Приемането на подобно решение в последния момент хвърля сянка върху конкурса – нещо, което никой от нас не желае.

Оставаме с цялото си уважение към една светла идея и светлата личност зад нея.

Надя Обретенова - БНТ

Марин Николов - Нова ТВ

Петя Владимирова - Dnevnik.bg

Росен Цветков - БТВ

Силвия Великова - БНР

Таня Петрова - в. "Сега"

Татяна Василева - управител на „Мега Комюникейшън“ ЕООД  

Ключови думи

Коментари

Петьооо, Петьо, пак се осра!

Дайте наградата на брат му на Асен Йорданов. За изнесените договори за наем на дъщерята Иван Костов с фирмите на Цветан Василев. Те са съвсем надлежно подписани от Недялко Недялков.

Нора

1. И какво точно те развълнува с този договор за наем, аз не разбирам? Да не би нещо да се гази закона или някоя от страните да няма право да дава под наем, а другата - да наема? И най-важното: Този договор е бил официален, следователно по него са плащани данъци - нали така? И кое точно ви дразни, не разбирам?!Трябвало е да се разплащат под масата и да крият данъци или пък с Цветан Василев никой не е трябвало да сключва какъвто и да е договор? А 2. И какво, ако Костов си е държал парите в КТБ? Нали е официално призната от БНБ банка, при това Цветан Василев в две поредни години беше обявен за банкер на годината.

Бивол не е медия. Това е пощенска кутия за верни скандални факти или пък неверни компромати. Но не се публикува всичко което пристигне в пощата им. Ако им пратиш скандален факт за депозитите на семейсво Костови в КТБ не го публикуват. Проверено.
 's picture

tinkoto

Трябва да са не само

Трябва да са не само скандални, но и верни.

haha

страх медия пази :) колко са жалки тези хорица. надявам се да са достатъчно дебелооки за да може да се гледат в огледалото!

роско

Тея не разбраха ли, че има интернет и че не може нищо да остане скрито? Същата работа с карикатурите....... Ама от тъпи комунисти - какво да очакваш?! Ама и една фондация, дето ще си вземе Блъсков и жена му в УС - какво да ви кажа - и аз не знам. Направо дайте на Пеевски да ги определя и награждава......... Той пък в чужбина.... Ами закривайте, какво друго да кажа?!

Avatar

"Бъдеще за България" ли визираш, че не става ясно за коя фондация брътвиш невнятно пак?

И аз не мисля че Бивол е медия. Все едно да кажеш че Уикилийкс е медия.

Ако Чобанов и Йорданов подписват всеки материал които публикуват, вече ще дължат десетки милиони присъдени по съдебни дела срещу тях. Щото половината от статийте има са откровени клевети, а за другата половина нямат никакви доказателства.

;)

Тъкмо па ти ще кажеш. Дето ти липсва първи клас.

Борисов: "Менторите са медийните босове, медиите на Прокопиев, медиите на Пеевски, медиите на кой ли не. Всеки, който има бизнес в България, си е направил или телевизия, ако е по-богат, или има няколко вестника, или има няколко електронни сайта, с тях се опитва да мачка правителството по безобразен начин. Дори има двама братя, които са си разделили пазара"........ става дума за недялковия ПИК и за Асенчовия Бивол.

Ако Боко беше наредил на Цвъцето да разследва случая, всички щяха отдавна да са лежали на земята и Дейвид щеше да ни хвали за успехи.

Радев

До цървулите, които твърдят, че "Бивол" не било медия: Кое е медия бе, мишоци? Кой друг си позволява да прави журналистически разследвания в България срещу корупцията по високите етажи на властта? Това е истинската журналистика, а не шекерена като на Генка Шикерова и останалите й производни - Бенатова, Цолова, онова късо девойче от БТВ - Цинцарова ли беше...Нали разбирате, че има разлика между това да разследваш Доган, Пеевски, Тиквоча, Цацаров и да правиш репортажи за бурките и казаните за рикия.

Петьо блъснатият е блъснат по рождение!

Ако "отличените" с тази престижна награда са наистина разследващи журналисти - честни, почтени и с много кураж, а не жалки ПИКльовцииви и кирливи изтривалки на власт имащите, то следва веднага да върнат връчените им награди! Веднага! Само че, едва ли ще го направят! Тези жалки и страхливи дръжки на микрофони, които са се родили да пълзят, така и ще се споминат - като продължават да пълзят около милиционерските ботуши на агенти на ДС и на корумпирани до безбожие престъпници, облечени във власт! Но, каквото и да се напише за продажните драскачи, лизачи на СИКаджийски, сарайски, БОСТАНджийски и прочее задници, срамът и позорът ще ги следват до гроб! Само да внимават много, че така както пълзят около корумпираната СИКаджийско-догановска, валерисмеоновска, агентиванова, корнелиевска и подобна пасмина, като нищо някой мерзавец от тази пасмина ще ги настъпи и ще ги размаже по паважа! И тогава, язък им за срама и резила! Със сигурност, първият настъпан и размазан от чорбаджиите си ще е супер мазното нищожество - Блъснатия Петьо! Да внимават много къде пълзят и СИКаджийската слугиня ГЕРБовска, пардон - Беновска, и ПИКливото мазно туловище Пърдялко, и бившят му лакей Крачун, и много грозният агент Димитър, познат и като Кеворкян, и бозуковата Славка, абе, к'ква стана тя в крайна сметка? Наистина, освен "Бивол" има ли друга истинска и независима медия в България? Освен Асен Йорданов и Атанас Чобанов, има ли други истински журналисти в нещастната ни държавица, управлявана от СИКаджийски мутри и престъпници-мафиоти? Наистина ли цялата останала пишеща сган е просто слугинаж и обслужващ персонал, но доста добре платен?

Успокой се,

Излезе ти пяна на устата ве

Ама а не мой така

Моля,моля, не така да смразяваш така двете братчета - Асен (недялков) Йорданов и Недялко (недялков)Йорданов, само се чудя, дали делят по равно, тц, тц, тц ...

Радев, не може сайт който публикува по една новина седмично да е медия.

Радев

Така, така. Трябва да се гледа количеството, а не съдържанието. Пръц и Дрис, които вадят по 100 "новини" на ден са медии, нъл тъй?

бг

Лайнари. Точка!

Радев

Истината е, че журналистиката в България е на толкова долно ниво, че трябва да се реже до кокал! Днес в offnews са пуснали справка за това по колко са лапнали от началото на годината "големите" телевизии, радиа и т.н. по различни правителствени програми. Сумата е впечатляваща. Най-малко е захлебила Беновска, която е получила някакви си 50 бона за някакво си радио, което сигурно го слушат 23-ма души в България. И се стига до суми от порядъка на милион лева за БТВ, Нова и останалия телевизионен слугинаж. пак повтарям - говорим за първото четиримесечие на годината.

Avatar

Значи Беновска е рекордьор, в сравнение с Пърдан. Него го слушат два от три, а не двадесет и три...

рендето

Да плюеш ПИК и да харесваш Бивол. Това е все едно да мразиш Пеевски и да обичаш Прокопиев. Или пък да мразиш Ердоган и да харесваш Путин. Само атакисти и десебари са оперирани от обективност до такава степен че намират противоположност в две еднакви неща.

Радев

ПИК са подлоги на Боко Тиквата - естествено, че такива помияри следва най-малкото да се презират. "Бивол" правят сериозни разследвания срещу същия този мафиот, за което всеки, с изключение на някой облъчен герблераст, е нормално да ги подкрепя.

Стефан

Да не можеш да правиш разлика между очевадно различни неща, за това трябва да си някакво безмозъчно ренде.

Трион

Ренде, естествено е да се плюе в плювалник. Пик е клоака и става само за плюене. А Биволите са много яки! Най-добрите разследвания са биволски. Но обяснимо с тази герберска манерка вместо глава да мислиш така.

Радев, а ти гледал ли си Нова или БТВ - повечето им публицистични предавания са върло опозиционни. Просто по повечето европроекти има перо за ПиАр. И щеш нещещ си длъжен да ги дадеш на медиите съобразно гледаемостта им. Виж друго нещо са грантовете от Америка зя България. Там се дава само на Дневник, Медияпул и Оффнюз. Всъщност не се дава, а се плаща за определена редакционна политика.

Радев

Хахаха, ти каза страшен виц! БНТ,БТВ и Нова са пълни подлоги на Боко. Нямат нито едно публицистично предаване, в което да чуем опозиционно мнение. Кой е опозиция? Ококорената Цветанка? Пъпеша? ХИкимянчо? Анка Цолова? Кой, кой, кой? Единствената сериозна публицистика, която можеше да се види в една от трите телевизии бе "Сеизмограф" на Светла Петрова и затова вече 5 години я няма на екран.

Специална награда за Пърдялко!

СИКаджийската мутра, която е предложила награда за брат му на Асен Йорданов - Пърдялко Пърдялков, той е чорбаджия на едно ПИКливо сайтче и допреди две седмици много яко лижеше задника на уродливото 180 - килограмово туловище, именуващо се Дебелян Пеевски, та тази СИКаджийска мутра нещо се е объркала. Обяснимо е, всички СИКаджийски мутри са полуграмотни простаци, защото са се "образовали" в подземния престъпни свят, а е известно там на какво са ги научили. Блъснатият Петьо е трябвало да учреди специална награда за Пърдялко, като Републикански лизач на делянпеевския задник и особено за острия завой, който направи - започна да излива кофи с помия и ПИКня по доскорошния си благодетел, и се прехвърли на един СИКаджийски задник, доста тлъст, за който се знае, че се облекчава в банкянски клозети.

Недялко

Радвам се четеш редовно нашия сайт.

bo

Няма по-смешен сайт от бивол. Само и едниствено поръчкови "разследвания", в които фактите са силно преувеличени или направо изкривени. Видя ли, че е тяхна статията спирам да я чета на момента.

мана ффф

Аз повече харесвам повече Селфитата в ПИК отколкото колажите на Статуетки с Буда в Бивол

Журналист

Крайно време е някой да направи едно разследване на този разследващ сайт, че май има доста неясноти около финансирането му.

до bo

Абе, bo! Абе, нищожество СИКаджийско и БОСТАНджийски аргатино! Я си чети ПИКливото сайтче на Пърдялко! Друго не ти трябва.

do do bo

Ей смешно биволче това ли измисли? Толкова ли нямаш какво да кажеш в твоя защита, че прибягваш до обиди. Факт е, че сте поръчков сайт и никой не ви обръща внимание, освен няколко братски сайта.

Стефан

Има ли нещо, в което участва продажния селски цървул Петьо Блъснатия, всички нормални и честни хора трябва да бягат надалеч!

Недялко Недялков

Моля не ме обвинявайте за всички злини на земята. След като Слави ме люби съм различен човек, много различен.

До журналист

То е вдино като бял ден, че имат много сериозен спонсор в сянка, които умишлено крият. Забележи само колко точно са насочени статиите им, винаги в точния момент и само срещу неодобни на някой. Просто им спускат задачи и те ги изпълняват. Жалко, няма истински журналисти вече.

Hohoho

Щом ПИК и Блиц хвалят Боко, значи Боко е некадърна путка.

nuevitas

Журналистите да си върнат наградите и да покажат някаква солидарност и морал.

До hohoho

А щоб Бивола напише нещо, значи е 100% поръчка. Добре платена при това.

Да бе

Петьо Блъсков е толкова журналист, колкото баце е нобелов лауреат.

Сравнение?

Не разбирам как може да сравнявате сериозни медии като ПИК и Блиц, които имат няколко стотон хиляди читатели с някакво сайтче, което надали има повече от 50 - 100 заблудени посетителя.

Мозък?

Бхахахаххахахахах

ХАХАХА

ШОГ! БОНБА! СТАВА СТРАЩНО! ВАНГА ГО ПРИДРЕЧЕ! СТРАШНУ РУСКО ОРАЖИЕ! КЛЕТА МАЙКА БАЛГАРИА!!1!1111

Минувач

Виждам, че и други се вълнуват, но явно не е много ясно как точно се издържа въпросния разследващ сайт? Все пак това са сериозни разходи. Дали не получават морална и друга подкрепа от някъде? Не че има дава насока на разследванията, а просто така за поощрение.

Сорос

Можеш да дариш, няма страшно, има линкче към paypal даже. Соросоидите даряваме за да ебат Боко и останалите селяни.

Мислещ

Ами "лабораторията" помага, да сте прочели нещичко "пикантничко" за главния лаборант? Няма и да прочетете, не че няма де...

Ясно, задават се компромати.

...

Доган е щедър, щото за разследване на Москов, директно те свалят от екран.

биволът като плъх

E-VESTNIK Атанас Чобанов: Борисов се тресе от страх за „Булгартабак”; Реформатори, Протестна мрежа мълчат… 3 Септември 2015 БНР, Хоризонт Четири европейски прокуратури се интересуват; Ахмед Доган и Борисов имат участие в „Булгартабак”, казва редакторът на „Биволъ” **************** – Дали допускате връзка с едно изказване на Бойко Борисов преди време, че Делян Пеевски е пречка в отношенията ГЕРБ и ДПС? – Делян Пеевски на него лично сигурно му е пречка, защото според данните, с които разполагаме, Бойко Борисов и Ахмед Доган са получили нещичко от приватизацията на „Булгартабак”. И голям страх го тресе да не се разкрие какво и къде е отишло, нали, покрай тази сделка, защото това е много тежка политическа корупция. Но следите остават. Офшорките остават, намерихме ги, знаем ги кои са. Въпрос на воля е британската прокуратура да вдигне банковата тайна и да се види кои са истинските бенефициенти. Така че има голям страх. Делян Пеевски няма от какво толкова да се страхува, колкото Бойко Борисов. КОЕ Е ДОКАЗАНО?

пеко таков

ПИК и БЛИЦ сериозни медии???!!! Тези прогизнали от ПИКня, сарайски и БОСТАНджийски фекалии порнографски сайтчета били сериозни???!!! Ай сиктир бе, мутро СИКаджийска и бОСТАНДжийски аргатино! Нарамвай мотиката и бягай да копаш на БОСТАНа! И преди това си вземи хапчетата!

15/15

щом бай блъсков се е намесил лично, работата е ясна

Стоян Краватара

Мен пък ме кефи ПИК и Блиц.

А ,мен ме кефи "простака-кравар"!

СМЕРТЬ КРЕМЛЕВСКИМ ОККУПАНТАМ!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

СМЕРТЬ КРЕМЛЕВСКИМ ОККУПАНТАМ!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

СМЕРТЬ КРЕМЛЕВСКИМ ОККУПАНТАМ!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

СМЕРТЬ КРЕМЛЕВСКИМ ОККУПАНТАМ!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

СМЕРТЬ КРЕМЛЕВСКИМ ОККУПАНТАМ!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

СМЕРТЬ КРЕМЛЕВСКИМ ОККУПАНТАМ!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

СМЕРТЬ КРЕМЛЕВСКИМ ОККУПАНТАМ!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Буда и Цацаров да се самосезират.

до рендето

Някой много старателно е рендосъл мозъчето ти! Впрочем, я попитай пълдинската сивня Цацаров, защо още не е завел дело срещу сайта "Бивол" и собстевениците му - Асен Йорданов и Атанас Чобанов! Защото, рендосано СИКаджийско нищожество, да те светна, че още преди близо година, сайта "Бивол" изнесе информация, че пълдинската виня Цацров е назначен за Главен прокурор по нареждане на агент Сава, срещу пет милиона, платени му кеш от КТБ! Ами, ако не беше вярно, още на другия ден тлъстата пълдинска свиня щеше да тича в съда и да се оправдава по телевизиите. Нямаше такова нещо, нали? Защото, фалтна на КТБ, грабежът на века и най-голямото финансово престъпление на века, беше извършен, рендосано СИКаджийско нищожество, със съдействието точно на пълдинската свиня, на банкянската мутра и на углавния престъпник Иван Искров! И споменатите престъпници направиха тази услуга на Дебелян Пеевски и на агент Сава, за да не си платят кредитите от близо два милиарда към банката! Като първо продадоха криминално под масата в Банкя "Булгартабак", за което, пак по информация на "Бивол", банкянската мутра е получил тлъста комисионна, изпратена директно в една офшорка! Ами, ако тази офшорка се знае?! Къде на майната си ще отидеш тогава бе, рендосано СИКаджийско нищожество? Да не би и на твое име да са внесли някое и друго милионче в някоя офшорка, та затова сега квичиш като свиня, в чийто врат ножът вече е забит!

пеко натакован

ПИК и БЛИЦ са най-сериозните медии!!! Това е истината и нека не се заблуждаваме с лъжите на разни пулове, клубове, дневничета и жаби. Пикня, сарайски и местанджийски фекалии има навсякъде, но да уважаваме тези, които не ни спестяват миризмата и още като влезем в сайта ни замирисва. Медиите не трябва да са Амби пур - развалената риба да мирише на люляк! Не мога да се сдържа и аз! Ай сиктир бе, мухльо десебарски и протестно мрежови! Нарамвай мотиката аргатино и с нея на рамо бягай за здраве, за да ти се разминат хапчетата!

до петко натакован

Абе, Петко! Абе, мутро СИКаджийска! Теб явно вече са те изритали в пенсия, щом си се оставил да те натаковат чорбаджиите на ПИКливите и фекални кафяво-жълти сайтчета - Пърдялко Пърдялков и бившия му гъзолизец и лакей - Крачун! Явно, много удобна поза си заел, та ти е стигнало чак до гърлото и си се задавил! За да твърдиш, че ПИКливото сайтче на Пърдялко и БЛИЗашкото на Бозуковата Славка и на Крачун били сериозни медии, ти не само си психично болен! Ти си опасно луд! Е, и? Какво им е сериозното бе, мутро СИКаджийска? Кофите с помия и ПИКня, които изливат по ДСБ, Радан кънев и Иван Костов ли? Или гнусната им перверзия и цинична порнография, които са им стил на работа. Ако ти позволява мухлясалата памет, спомни си снимката с генеталите на един политик, който е яростен противник на уродливото 180 - килограмово туловище, Дебелян Пеевски, доскорошен благодетел на тлъстия и мазен Пърдялко. И какво му е сериозното на пърдялковото сайтче, бе мутро СИКаджийска? Това ли, че вече, вместо делянпеевския задник лиже с всичка сила задника на банкянската мутра! Това ли му е сериозното бе, дъртак нещастен? Само че, много си слаб в писмените съчинения, като всеки СИКаджийски простак, естествено! Затова, друго трябва да направиш, та да изкараш някой лев повече. Бързо изваждай спаружената си и кирлива гюдерийка от гащите, която явно ти служи само да ПИКаеш и бягай в ПИКливото сайтче на Пърдялко, та да забършеш с нея потното му чело! Много проблеми са го налегнали напоследък, горкото мазно нищожество, много!Дебелян го отряза за телевизията, за която предварително опищя орталъка, Слави го направи за посмешище на цяла България, че и по света, Крачун му би шута, жена му се чука с когото свари абе, проблеми огромни са налегнали Пърдялко. Обилна пот се леела по тлъстото му телосложение, а и често се наПИКавал! Бягай, докато не те е изпреварила ингьозестата слугиня ГЕРБовска, пардон - Беновска!

до минувач

Важното е, не как се финансира една медия, а какво пише в нея и каква информация публикува! Това е важното, БОСТАНДжийски ратай и СИКаджийски гъзолизецо! Защото, досега в този сайт са публикувани материали за чудовищни грабежи и престъпления, посочени са конкретни лица, като например свинята Цацаров, назначен за Главен прокурор от агент Сава срещу пет милиона, платени му кеш от КТБ! Беше написано за свирепи далавери и имотни престъпления за милиони, извършени от Данчо ментата, Цеко Минев, Мутафчиев, бургаския "велик" кмет Николов и прочее престъпици от най-висока проба, но интересно, всичките, до един - много близки приятели, ортаци и авери на СИКаджийския ти премиер!Много интересно, нали? А ти, аргатино БОСТАНДжийски, много внимавай, така, като минаваш, да не се спънеш, да паднеш и да си размажеш на паважа СИКаджийската мутра!

кой е петко натакован? не виждам такъв!

Абе, Петко! Абе, мутро ОЛИМПийска.......Ади, ти ли си?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.