Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Не сте богове, не сте императори, трябва да спазите закона" - така се обърна към депутатите сценаристът на телевизионното предаване "Шоуто на Слави" Тошко Хаджитодоров.

Той говори от парламентарната трибуна като представител на инициативния комитет за референдума на шоуто, който днес Народното събрание обсъжда и ще гласува.

Хаджитодоров призова народните представители да пуснат без редакция всички шест въпроса, които са подписани от близо 700 хил. граждани.

"Референдумът е желание на голяма част от българските граждани. Предполагам, че не е нужно да ви убеждавам, защото сте прочели мотивите", заяви сценаристът.

Според него това е исторически момент за сегашния парламент.

"За първи път може да докажете, че сте Народно събрание, което означава, че представлявате хората, като се съобразите с искането на българските граждани и спазите закона, който вие сте приели", заяви сценаристът от "Шоуто на Слави".

Той обясни, че на вчерашното заседание на правната комисия останал "втрещен", защото въпросът за електронното дистанционно гласуване е бил премахнат.

"Народното събрание не може да маха въпроси, инициирани от граждани. Въпросът за електронното гласуване мина през референдум, но той не е валиден", посочи Хаджитодоров, визирайки слабата активност на вота.

Според него законът дава право да се пита същият въпрос на следващо обществено допитване.

"Вие сте законодателния орган в тази страна. Ако законодателният орган нарушава закона, то всеки гражданин ще може", добави той.

Хаджитодоров посочи, че въпреки несъгласието си с някои от въпросите, от ГЕРБ, Рефоматорския блок и Патриотичния фронт имали доблестта, а от БСП - не. Йорданов призова левицата един път да не мисли за собствената си партия, а да докажат, че онзи конгрес, на който избрали нов лидер, е наистина е ново начало.

"Пропускам ДПС и ДОСТ, които са загубили облика на партии, а са корпоративна организация", добави той.

"Или влезте в историята като първото Народно събрание, взело отношение по искане на гражданите, или затвърдете мнението, което гражданите имат предвид за вас", добави Хаджитодоров.

Ключови думи

Коментари

у-уу

Самозабравили се управници-комунисти не могат да бъдат богове.

Avatar

Крахът на учиндолския маркуч и кохортата му от платени некадърници ще бъде грандиозен!

Мойте [кучета] са страхотни, но са точно като българите - трябва здраво да се държат.

Нищо няма да се случи, ако не ме дразните. На тези, които издигат плакати, искам да им кажа, че продължават да изпълняват партийна повеля на някой. Ако това продължава, ще подпишем на инат.

Това да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш.

1950

АМА ПРЕКРАСНО ИЗКАЗВАНЕ НА Т.ХАДЖИТОДОРОВ!И ПОГЛЕДНЕТЕ С КАКВА ЗЛОБА И СТРАХ СЕ ИЗКАЗАХА ОТ бсп атака дпс. ТО СТРАХ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ -СРАМОТА!

Слави

Политиката не ти харесва , ала с референдума да изхвърлиш тази цялата ИЗМЕТ. Все пак си част от този народ. Правиш страхотни неща ( включително и последното за хоровете). Най -голямата стабилност за България е да разрушиш този модел държава. По гадно и мрачно не е било ! Дори в Турско време ...при липса на държава ,хората са можели да правят къщи да се възпроизвеждат( Арбанаси ,Копривщица,Котел....десетки други. ) Днес "половината ограда на една къща от Арбанаси " (дувар) не можеш да направиш. Нищо значително не се вижда ,което да дава надежда. Всички смятат че нещо бъркаме ,не се развиваме като Чехия ,Унгария, Словакия. Изпревариха ни балтийските страни ,които нямат жив човек които да има памет, когато са били държави. Северна България е скапана тотално ..Нищо оттатък Дунав не е така, има живот енергия. Тук сме на свършване

Албена Йовкова

Да подкрепя референдум, иницииран от Слави Трифонов, е компромис, който поставя под съмнение всичко ценно и важно в живота ми и аз не бих го направила никога!

Д.С.

За мене е важно и ценно мнението на стотици хиляди като мене - обикновен човек.Те са го дали веднъж, като са се подписали със "за". Предстои втори път и и някои от отговорите са ясни отсега:брой депутати, намалена субсидия... Самият Слави, инициаторът, е без значение в този социален експеримент.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.