АБВ винаги са се съревновавали с БСП кой е по-ляв, заяви премиерът Борисов в Лондон минути след разговор с британския си колега Дейвид Камерън.

Премиерът е на посещение във Великобритания за участие в Антикорупционната среща на върха, поради което бе отложен блиц-контрола днес. Пред журналисти каза, че е научил от медиите за излизането на АБВ от управлението.

"Искам да призова да не се прекалява с играта на нерви, защото може и да не ми издържат моите и да ме направят президент", заяви той.

Борисов добави, че е готов за избори, ако ПФ и РБ не са стабилни.

"АБВ не ни подкрепяха за нищо важно", добави той, и се закани на Румен Петков: "Той ме направи премиер, да внимава сега."

Борисов обаче похвали социалния министър Калфин, който вчера подаде оставка, като го обяви за "професионалист и добър човек". А за негов заместник каза, че има всякакви добри кадри в ГЕРБ.

Премиерът спомена за пореден път успехите на управлението му в борбата с контрабандата, и се похвали, че правителството има воля за борба с корупцията.

По-късно във Фейсбук разказа и за самият разговор с Камерън:

"Обсъдихме бежанската криза и процесите, които протичат между европейските институции и Турция.

Разговаряхме и за състоянието на нашата граница, а следващата седмица очакваме да пристигнат 40 джипа за охрана на границата ни - нещо, което британският премиер обеща при посещението си в България.

Заедно работим много активно по набирането на подкрепа за газовия хъб „Балкан”. Август месец ще знаем колко газ и нефт имаме и ще добиваме, но винаги съм твърдял, че и руски газ може да идва, и втечнен газ. Целта ни е да се балансират интересите на всички и България да стане действително един газов разпределител. Интересът от това е всеобщ."