Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Официалното позиция на ГЕРБ остава, че секция в чужбина трябва има при 40 гласоподаватели, Бойко Борисов ще проведе разговор с ПФ утре, където ще опита да ги убеди в това, самият той следва примера на цар Соломон , а Божидар Димитров понякога говори "5 за 6"...

 Това стана ясно от едночасово гостуване на премиера Бойко Борисов при Георги Коритаров в ТВ плюс.

Той нарече "един рутинен законопроект" Изборния кодекс, а ГЕРБ очаквали да се занимават само с референдума на Росен Плевнелиев. Но в най-важния момент всички малки партии решили да припомнят предложенията си - така и да сплотят избирателите си на фона на предстоящите президентски избори.

"Сега се получи, че на практика най-голямата партия трябва непрекъснато да отстъпва, непрекъснато да се съобразява, защото ако не го направи – почват веднага да казват: ааа, ама те са диктатори, те налагат със сила. Не мога да изброя по колко теми отстъпихме – това не се отчита. И всъщност на нашите избиратели започва да им идва в повече

Борисов каза, че поставя исканията на ПФ на две плоскости  - безспорните 20 години, в които обществото негодува срещу нарушенята в изборните секции в Турция, но и ограничаването на правата, което се постига в обратен случай.

Но факт е, че нашите сънародници в чужбина се чувстват застрашени от това, което беше прието в парламента, каза Борисов.

Той обеща, че е бил гарант на много неща, но "в момента му е малко трудно" да гарантира какво ще стане. Каза също така, че в 10 ч утре има среща с лидерите на въпросните партии и се надява те да проявят отговорност, "ако им е мила стабилноста и сигурността, в което аз не се съмнявам"

Освен това премиерът напомни, че парламентарни избори няма как да се направят с президентските "2 в 1", защото законът дава срок 3 месеца преди края на мандата му президентът да не може да назначава служебно правителство. А после идва зима.

По-късно той отново уточни:

- Аз истински разчитам на техния национализъм...

- Патриотизъм, ако приемете - поправи го Коритаров.

- Да. На техния патриотизъм – изнинявам се, оправи се Борисов.

- ... Че ако национализъм – лошо, продължи с вметката си Коритаров.

- ... И да не дезертират те като ДСБ - довърши Борисов.

Премиерът сведе пример с трудното решение (от Стария завет, б.р.) на цар Соломон, където две жени претендирали, че бебето е на всяка от тях и той наредил да го срежат, за да удовлетворят с по една половина всяка. Тогава истинската майка веднага казала, че е на противничката й.

Всъщност сега на никой не му е мила държавата - всеки си гледа неговата партия и остава само аз и ГЕРБ да се гърчиме буквално всеки ден под искания какви ли не.

Той повтори, че позицията на ГЕРБ е, че на всеки български гражданин в чужбина трябва да се намери начин да му се чуе гласът. 

Утре ще я защитим. Всички ще преценят на бебето кой ще му отреже главата.

Видно е, че започва да се сформира коалиция в другата част – БСП, ДСБ и ДПС. Видно е, че ГЕРБ няма на кой да се опре освен РБ и ПФ. АБВ с БСП ще започне сега процес на сближаване, обобщи той политическата ситуация.

Той обаче каза, че е спокоен, защото "сме ги гледали като са управлявали, какво се е случвало". И даде пример с вчерашното си посещение в Ябланово - населено изцяло с мюсюлмани, където "час и половина съм се снимал" ама "между хората – не да мина да махна".

И там имало хора от ДПС и от ДОСТ, на които казал, че за 25 години е трябвало "по една чУшма" (с усмивка, б.р.) да им направят.

По 1 млн. да сте отделяли за тези региони! За тези 25 г. не само, че сега нямаше да ми пляскат, нямаше да ме пуснат да вляза тука! Чешми да им бяхте направили, пътче да им бяхте направили.

Снимки, наздравици - един по един! Хиляди хора, описа развълнувано посещението си Борисов в традационния доскоро ДПС регион.

Той призна, че "му влиза в плановете" посещение в Турция на 22 и 23 май, но освен културна програма е имало планирана конференция с подалия оставка Ахмет Давутоглу, с която сега не знае какво ще стане.

ПО ПОВОД СПОРАЗУМЕНИЕТО НА ЕС С ТУРЦИЯ

България дава 12 млн. от тези 6 млрд. България е първата държава, която преди 2 дни подписа реадмисията с Турция, тоест - откъдето и да върнат мигрант, регистриран в България, той отива веднага в Турция. Турците се държат като държава наистина... За разлика от Гърция, където спорзумението не се изпълнява. С  една дума: те към нас са се държали лоялно. 

Това, което аз исках: да спрем Балканския път - спряхме го. Да си изграждаме защитното съоръжение, без турците да протестират – защото знаете в началото колко ноти имаше... 

Кое не сме защитили, какъв интерес? Че догсега не сме върнали 2 иракчани, и то единият е избягал. Кое не сме защитили – че пратихме армия и полиция да защитим границата? Кое не сме свършили, попита риторично той.

На критиката на БСП, че не сме поискали достатъчно милиарди от Европа, той отговори, че не им трябват тези пари - защото веднага ще станем Гърция.

Едно от нещата, с които много се гордея, че направих ГЕРБ навремето, е че обществото спря да се интересува кой конгрес е на БСП... Или на БКП - Щото щом това е 40-и някой си, те са си правоприемници на БКП... Пожелавам им успех, коментира той разместванията в левицата.

Оттам нататъка е ясно, че те ще търсят с компоромати, с лъжи и измами някакви  политически дивиденти. Хората ги знаят.

Той нарече и "преиграване" темата със санкциите срещу Русия. Борисов истински се надява "колкото може по-бързо да паднат санкциите", но когато колективният орган - НАТО, ЕС вземат решение, ние сме с тях.

Според него и много други премиери сда казвали това. За него отговорът е, че с "такт и прецизни ходове" сме си подобрили отношенията и тук "може би малко с президента имаме различно мнение".

ЗА БОЖИДАР ДИМИТРОВ И ДОСТ

Запитан да коментира изказването на бившия министър без портфейл от първия му кабинет - Божидар Димитров, че с всички средства трябва да се спре ДОСТ, премиерът видимо си върна доброто настроение.

Божидар Димитров е един много добър разказвач. Но в същото време говори малко... "5 за 6" - имаме в Банкя един такъв израз . Не трябва да му се обръща внимание какво говори. Всичко извън историята буквално трябва да се направиш, че не го чуваш.

Имат си ред да се направи партия – те го направиха... 

Понеже действително го уважавам Божидар Димитров като приятел, като ми казаха тази глупост, която е казал, даже не съм му се и обадил, защото трябваше да го наругая.

- ... Левскари сте и двамата - намеси се Коритаров.

- Как ще е - цесекар е?!

 

Ключови думи

Коментари

Гоце Будов Догaнов

Жалък манипулатор и лъжец!

Културна програма. а?

Мръдни малко до турция че на запад не те канят...

Господ здраве да му дава на г-н премиера! Само Борисов може да вдъхнови така творчески Гоце Будов Доганов!

Когато чета умствените излияния на премиера, Господ здраве да му дава, искрено се радвам на здравето Му! Ако останеш на това да си изкарва хляба с умствена работа, щеше от глад да умре.

Станишев събира остатъците от ОФ-то си. Олигополията играе ва банк. Преломно е.

Много мъдрост има в думите на Боко, за който иска да ги чуе.

Николов

Пак хвалби,хвалби,оттук до хоризонта. И на гол тумбак -чифте пищови!

свой

човека се изразява така че да може да го разбере неговия електорат и роми и турци го гледат като месия. Не като рада дълбоката мисъл да се изразява интелигентно като ..... и да не му се разбира от наште хора

КАКЪВ УМ,КАКВО СРАВНЕНИЕ С БЕБЕТО.НЕ МОЖА ЛИ ТОЯ УМНИК ДА ИЗМИСЛИ ДРУГО НЕЩО.В МОМЕНТА ИМА БЕБЕ В КЪЩИ И ТАКОВА СРАВНЕНИЕ ДА ПРАВИ.ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ ,ГОЛЯМА БЪРКОТИЯ Е ТАЗИ ЛИЧНОСТ.БОЖЕ,БОЖЕ , ПОМАГАЙ НА ТОЗИ ЧОВЕК ДА НЕ УПОТРЕБЯВА НАЙ ГЛУПАВИ ПРИКАЗКИ ЗА СРАВНЕНИЕ В НЕГОВАТА МРЪСНА ПОЛИТИКА.

Трябва да си намери друг психоаналитик. цецо не става.

Клубци, сигурни ли сте, че заглавието ви е точен цитат? Ако някой ми намери потвърждение на цитата в заглавието в друга медия - черпя бира. :)

009

Да. Това ще го разберем. Но кой ти е дал на теб Тикво Слабоумна и за какво главата няма да разберем. Както няма да разберем какво зло сторихме че да станеш първи министър. Защото НИЕ не сме те избрали. Защото Ти, Тиквоний си един Простак. Каойто му се иска всички около него да са простаци. Срам и позор! От "българче да се наричам първа радост е за мен" до "българин да се наричам срамота голяма е за мен". И как не? Няма кой да не забележи че мутри ни управляват. Путин благодари на народа си че е родил такива герои! А ти Мутро нещастна, сподирена от Детето-идиот-Прецедент се подигравате с нас, щото видиш ли, Вие сте прости, и ние сме прости, вие сте спали по балкони и ние по тераси и под мостове, та затуй си пасваме... Абе ИДИОТИ!!! Ама вземете та се поучете! Не е страшно дй си тъп. Страшното е дй настояваш да си такъв. Ще се вдигнат наследниците на !ерния полк и ще ви разнесат праха по света!От мен да го знаете! И няма да се наложи дълго да чакате!

Na vsicki kostovaci- EPM , jalki putki cherveni, a dano predstoyashtite izbori vi izhvarlyat dragalevskia nujnik

БАЦЕ

МЪРША ГНУСНА

Б.Борисов

Пръцнах и оцветих гащите. Сега всеки, който ме посочи с пръст, ще го обвиня, че прави антидържавна коалиция (държавата - това съм АЗ)!

дебелян пеевский

Зад Бойко и Пеевски стоят едни и същи хора и те са съвсем без въображение.

Вождът на герп

Колко много е мъдър!

Не Той е спрял КОЙ

Търгът за магистрала "Хемус", спрян от премиера Бойко Борисов поради "витаещи съмнения", е прекратен по искане на Европейската комисия, а не поради липса на пари, какъвто бе официално обявеният мотив.

Радан Кънев преди 18 мин. · В първото си интервю - знаково за основния сайт на Пеевски - г-жа Нинова казва "Не сравнявайте Радан с БСП" и се отдава на напоителни атаки срещу ДСБ. Разбира се. Има неща в българската политика, които са несравними и несъвместими. Разликите помежду ни са непреодолими по отношение на миналото, настоящето и бъдещето на страната. Достатъчно е да спомена отровната позиция на БСП и лично на новия лидер по съдебната реформа... Но държа да поздравя г-жа Нинова както за избора, така и за верния политически усет. Тя отлично разбира кой е основният, стратегически опонент на левицата, отвъд временната доминация на всеядния популизъм. За мен и ДСБ това е важно признание. Благодаря ти, Корнелия.

ГЛЕДАМ КАТО КОЗЕЛ В АФИШ.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.