Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Рано тази сутрин потребител на социалната мрежа фейсбук с име Натали Митева е споделила в групата „Приятели на Русия – Друзья России“ четири снимки. Те показват Докторския паметник в София, както паметниците на Васил Левски в Ловеч и на генералите Георги и Владимир Вазови в Сопот, които са братя на писателя Иван Вазов. Има една особеност обаче – на публикуваните снимки в основата на монументите има надпис „Слава на СССР“.

Натали Митева е добавила и текст:

"Напомнихме на цяла България кой е спечелил Втората световна война и кой ни освободи от фашистко робство!

Паметникът на Левски в Ловеч го избрахме, защото и той се бореше срещу робство и не бива да забравяме!
Сред докторите има много руснаци, които са дали живота си за България!
Генерал Владимир Вазов научи българските воини да се бият срещу хитлеристката и фашистка паплач!
Честит Ден на победата!"

Така изглежда публикацията на Натали Митева във фейсбук

Само днес в групата „Приятели на Русия – Друзья России“ има десетки публикации на снимки и клипове от Парада на победата в Москва, призиви за единство с Русия, възвеличаване на Путин и т.н.

Това е направило впечатление на редица медии, които публикуваха как паметниците „осъмнаха със заглавия „Слава на СССР“. Коментарите са за вандализъм, кощунство и агресивно налагане на руските интереси.

Твърде малко от коментиращите във форуми и социални мрежи са обърнали внимание, че снимките са колаж. Това се забелязва от фугите между отделните камъни в основите на паметниците, върху които линията преминава без да прави абсолютно никаква извивка. Клуб Z се допита до специалисти по графичен дизайн, които еднозначно определиха снимките като колаж.

Репортер на Клуб Z провери на място Докторския паметник в София и на него няма надпис „Слава на СССР“. Ето как изглежда паметникът днес - снимката е от същата страна, на която пише "Пловдивъ":

Снимка Клуб Z

Профилът на Натали Митева във фейсбук също не прилича да принадлежи на реален човек. Няма и нито една правописна грешка в думите й, което също е необичайно за социалната мрежа. 

Който и да е замислил и изпълнил тази провокация, получило му се е.   

Ключови думи

Коментари

И колаж да е ПАК Е ПОРУГАВАНЕ!

Поздравления, че се размърдахте да проверите. Напоследък всички правят журналистика без репортери, затова сме на този хал...

Аквински

Удивително грозно и типично комунистическо е да акаш върху паметниците на хора, които преди това си вкарал в концлагер.

Лаборант Ваню

Срали сте вие, седерасти жалки. Само вие се борите с паметниците, щото е най-лесно.

истината

Това са врагове на България.

Антируски Родолюбец

Получила са се е провокацията само в техните Putinbook групи. Поличили са се провокациите пред оскотелите овце, но не и пред всички останали. Така че хайде не им правете реклама на путинските им групи а ги погребете с мълчанието си Клуб Z.

Импала

Аз съм краен Путинофоб, но това са педерастки номера в стил Костинброд.

Лаборант Ваню

Нормално е за русофобите на заплата, бивши совкодрочери, да пускат миризливи партенки и да разпалват омраза с глупотевини. Те са истинските врагове на България.

Натали Митева = Асен Генов

Аквински

А защо не Сашка Симова?

Импала

Последните тенденции в тролстването са вместо да хейтиш дадена позиция, да я защитаваш с абсурдни и нелепи аргументи. Ефекта е десетократно по-голям. Но си е педерастко изпълнение на дребни душици. Десебарска работа. Прилича на изработка на оня нещастник Самуил Петканов от НеНовините.

ЛЕВАЦИТЕ ГИ МЪРЗИ И ГИ Е СТРАХ да направят реална беля!

ъъ

Страх ги еот теб гейче мръсно да не си поискаш това което майка ти иска от бащати вечер.Сган продажна

"Няма и нито една правописна грешка в думите й, което също е необичайно за социалната мрежа." А-а, ха-ха! Поздравления, констатацията е точна. Също така "Син съм, мамо, на малък, но много прост народ". И на автора, без да съм много смел, защото не съм филолог, ще кажа, че удареното "и" в българския език е дума. То не е буква. Ударено "и" в българската азбука няма. Удареното "и" се изписва чрез буквата "и", като се слага знак за ударение. Според мене обаче, подмяната на буквата "и" с буквата "й" е грешка. Иначе има проблем, защото независимо, че на клавиатурата има ударено "и", ТО НЕ СЕ ВИЗУАЛИЗИРА ПРАВИЛНО В ЧАСТ ОТ САЙТОВЕТЕ. Поради тази причина много хора го избягват в интернет, аз също. Но дълбоко се съмнявам, че подмяната на буквата "и" с "й" е правилна.

Пич, къде и на коя клавиатура има "ударено и"? Или произвеждаш (по стар комунистически обичай) шум в системата, та фалшификатът на руските патриоти с български паспорти някак си да се размие?

Народа отдавна го е казаал - червени боклуци.

земи

Народът отдавна е казал - "сини боклуци" Затова и едва сколасват да влезнат в парламента, а следващия парламент няма и да го помиришат! И вземи се на учи на правилен книжовен език, че се излагаш кат кифладжия!

Да излъжеш медиите е като да продадеш краставици на краставичаря. Респект!

Дедо

Тук авторът, а и коментиращите се концентрират най-вече върху фалшивицирания надпис възхваляващ несъществуваща държава! Но в писанието на Натали-то има други фалшификации: в България никога не е имало "фашистко робство" и поради това няма как някой да ни е освободил; както всички знаем ВСВ е спечелена от антихитлеристка коалиция, включваща и СССР;но най-фрапираща е фалшификацията за Ген. Вл. Вазов който учел българските войници да се бият срещу "фашистката паплач"?!? Очевидно авторката Натали бърка Първата и Втората Св. Войни, а генералът се е сражавал за България, на страната на Германия. "През октомври 1923 година генералът е избран в ръководството на комитет „Народна признателност“, чиято цел е подпомагане на жертвите на „комунистическия метеж“ от септември същата година" - цитат от Уикипедия!

дебелян пеевский

Учудваш се, че десните провокатори са неграмотни и цитират уйкипедията като библия? Явно не си пил кафе в унуй капанче на "Кърниградска" и "Цар Асен".

Хую Хуев

Затова пък днешните снимки на Асан Генов, Николай Стайков, Бедров и Христо Иванов от инструктажа в посолството на САЩ са съвсем истински. Бедров даже е със светли, спортни обувки, което е извън протокола.

Ulian

Мракобесна руско-съветска "сволоч." Китайците ще ви видят сметката един ден, Дай БОЖЕ!

оо

На кой бог се молиш бе мишок.Над теб е само господаря ти лизачо

​ 71 г по късно в русия парадират  отново , празнуват ,но какво ? От 45 та до сега русия загуби , политическото , военното и териториално господство на над 150 милиона европейци . Всичките си проекти като СИВ ,Варшавския договор и Съветския съюз ! Загуби и надпреварата  в технологиите и икономиката ! В демографията и морала ! Колата, която караш руска ли е, а гумите по нея? Часовникът на ръката ти, пералнята ти, телевизорът ти, фотоапаратът ти, телефонът или смартфонът ти, лаптопът ти, хладилникът ти, микровълновата печка, тостера ти, четката и пастата за зъби в банята ти, те всички руски ли са? А къде се учат децата или внуците – твои или на твоите близки и приятели – в Русия или на запад? 

дебелян пеевский

И на мен ми намирисва на асенгеновщина, но не е генов. Генов щеше наистина да ги намърля и после да снима. Тия са някакви обикновени хибридно-атлантически шегобийци.

Поддръжници на комунизма не смеят да пипнат закона срещу режима 16 г., знаят, че е престъпен „На 12-и ноември 1940 г. Молотов прави посещение при Хитлер, водейки със себе си 65-членна делегация. С него има народни комисари, заместници, специалисти във всички сфери на икономиката и военното дело. Когато заминава за Берлин, Сталин му казва най-важното си поръчение за преговорите – България да мине под влиянието на Съветския съюз, а за всичко останало „можем да се разберем с Германия”. По време на посещението Сталин изпраща две допълнителни съобщения – че основният въпрос, който трябва да се реши, е България, след което Съветският съюз ще се присъедини към тристранния пакт и той ще стане четиристранен. Това означава навлизане на съветски войски в България, бъдеща война срещу Турция и завземане на проливите. Хитлер не може да допусне такъв лукс, защото той вижда огромна заплаха за нефтените полета в Румъния, тъй като само с един удар като сърп от юг, те могат да бъдат отрязани от съветската армия, която вече се е настанила в България. Тогава Райхът рухва за три дни, тъй като няма никакви петролни залежи”. Тези укривани дълго време исторически факти обясни по БНТ изследователят на новата българска история д-р Георги Боздуганов.

Развеселен

виртуални чугуни

Деян

Господи, та това е гавра с българщината, с паметта на увековечените с тези паметници! А се знае кой е извършил това кощунство. Защо бездействат прокуратура и следствие? Та ако те не могат да опазят честта на Родината и не знаят как става това, за къде е тръгнала България? Срам! Срам, срам и пак срам!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.