Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Първият нов електрически локомотив на българска жп компания, купен след идването на демократичните промени у нас, вече е в България.

Машината е от модела Vectron. Произведена е от германския концерн "Сименс" и ще обслужва товарите на компанията "ПИМК Рейл". Името на локомотива е Калина. 

ПИМК ООД е една от най-големите компании за международен автотранспорт в България и има сериозни планове съвсем скоро да навлезе и в жп транспорта. Компанията вече получи лиценз за товарен жп превозвач и в момента изчаква вторият документ, който ѝ е необходим да стартира дейност - сертификат за безопасност от Агенция "Железопътна администрация".

Пловдивският превозвач в момента осигурява основната част от товарите по интермодалната жп линия Русе - Нюрнберг, Германия, която се обслужва от "ДБ Шенкер". От общо 35 ремаркета в композицията 23 са на ПИМК.

Освен "Калина" в новия жп превозвач ще има и втори чисто нов локомотив, който също се чака да дойде от "Сименс". ПИМК са поръчали и 17 двойни вагона от жп завода в град Септември.

Ключови думи

Коментари

Развеселен

честито

Dr. Oz

Поредната гербаджийска фирма, която се отчита в Банкя. Защо не ги проверят от къде са им парите. И не стои ли зад тях някоя офшорка, регистрирана на остров Тамбукту.

Genve

Браво за името!

Танев

Електрическите локомотиви от БДЖ серия 61-000 са внесени също чисто нови през 1994 година, така ,че заглавието ви не е вярно

s.metanov

Г-н Танев, все пак говорите за маневрени машини, които не возят пътници и товари, нали така?

Българин

Др.Оз, за теб е по-важно да няма никакъв български бизнес, отколкото да има такъв със съмнителен първоначален капитал, така ли? Смяташ ли, че ако няма големи български фирми, а само чужди такива, е по-добре? И последно, защо големите фирми да не подържат правителство, което зщитава техния интерес?

Срам ме е да те нарека Българин. ЗАЩОТО: Да разориш това което принадлежи на обществото за да го обсебиш С какви пари? С европейски? Това са заеми които обществото гарантира и плаща а компанията приватизира. Заем - продаване на свободата ти (заробване). Кое и е българското на фирмата? Харчат ли пари тук? Плащат ли данъци? Подобряват ли инфраструктурата? Ако правителството защитава техният интерес то не защитава твоят.

ivankristov

бдж се води към умишлен фалит от сегашното управление, което прави това от 2009г. бдж не отделя пари за ремонти на локомотиви и вагони, но на кой му пука важно е да върви футболният отбор на изпълнителният директор владимиров - първи секретар на комсомола по времето на виденов и първанов

Последните ни магистрални електровози са от средата на осемдесетте или серия 46. Нуждата от допълване на парка с нови локомотиви отдавна е налице. Не е необходимо непременно да се закупуват най-новите и най-последните модели елекрически и дизелови локомотиви. Например 100 броя евро спринтер от второто поколение като този, който беше на проби у нас през 2007 би ни вършил много добра работа. Шкодите и всички останали локомотиви, както медиите ги описват като "гробници" могат да служат още толкова, колкото досега, стига да получават някоя допълнителна капка масло и случаен оглед преди изкарване от депо.

хахаха

Половината от нас едва ли ще доживеят купуването на втори локомотив!

Поп редакторите

Фирмата ПИМК много добре се насочва,защото ЕС иска от 2020 да спрат всички големи камиони между държавите :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.