Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Ако трябва да избираме накрая между демокрацията, между възможността независимо какъв е финансовият ресурс, дали струва 2-3 или 5 000 лева една допълнително открита секция, около 1,4 -1,5 млн. са това пари от бюджета, имаме ги. Все повече в Америка, в Европа се отчита борбата на правителството против контрабандата. Благодарение на тази битка, тези кметове ще получат тези пари. Истински разчитам на отговорността на Валери Симеонов и Каракачанов, отчитам тяхната грижа за националната сигурност, ще проведем един такъв разговор, действително обаче демокрацията, правото на всеки човек да гласува, аз искам да го защитя. И коректното е във вторник това да си го кажем първо между нас си, тогава ще обявим и нашето решение”.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в село Ябланово, Котелско. Той коментина дълго промените в Изборния кодекс, които предивзикаха протести, президенът Росен Плевнелиев наложи вето, а Патриотичният фронт заплаши, че при ревизия на приетите текстове може да напусне властта. 

БОЙКО БОРИСОВ: ХУБАВО Е В НЕДЕЛЯ ДА СЕ ВИДИШ С ХОРАТА (ВИДЕО)

"Президентът има право да налага вето и правилно го е наложил, след като така смята. Изборният кодекс трябваше да се променя в частта за референдумите. Когато се отвори кутията на Пандора, всяка партия се опитва да вкара колкото може повече от предизборните си програми там – някои ултимативно, някои просто конюнктурно. И на практика в един момент ГЕРБ трябваше да защити други интереси", добави премиерът.

Той заяви, че уважава Патриотичния фронт, отчита грижата им за националната сигурност и приема, че идеята им за ограничаване на броя на секциите за гласуване зад граница "е благородна и в защита на националната сигурност".

"В същото време обаче, нещо, с което изцяло не съм съгласен, но трябваше да го приемем, под натиск – повтарям, е, че за да се реши този проблем със секциите-нарушители, за които и Красимир Каракачанов, и Валери Симеонов изтъкват като основен аргумент в Турция, се ограничиха права на българи в други места. Аз съм помолил във вторник да се срещнем с тях, ще говорим и има някакви решения, включително да се даде възможност от ЦИК на Министерския съвет ние да откриваме секции там, където има повече от 100 души. Не знам дали е юридически издържано – да не кажа някаква глупост, но съм готов да поема и тази отговорност, за да бъде решен изцяло въпросът", подчерта Борисов.

Попитан дали очаква по някакъв начин Патриотичният фронт да застраши стабилността на правителството, Борисов отговори:

„Те и сега не влизат в управлението. Те само подкрепят отделни политики. И за радост в последните месеци нашите отношения са много по-добри, много повече доверие имаме помежду си. Виждам, че действително битката и отчитайки национални опасности, които има, те са абсолютно прави в тази част, действително ги изнервя, надявам, се, че ще намерим възможния тон. Ако трябва накрая да избирам между стабилност, демокрация, права на хората, ще избера демокрацията и правата на хората."

Премиерът обяви, че се надява на срещи във вторник да се намери изход от ситуацията. И припомни, че на местните избори ГЕРБ сасе явили по Изборния кодекс на Мая Манолова, приет от БСП и ДПС, но на партията му не й трябва помощ да печели избори. 

"Точно обратното – би ни навредило това, ако нашият имидж на най-демократична партия бъде накърнен с квалификации от този тип, че сме ограничили права или сме насочили своите действия в неправилна посока", добави още Борисов.

 

Ключови думи

Коментари

Безтопковци

Честито за европеецa на годината -главния прокурор по корупцията на Румъния ! Смела жена.

Развеселен

а ако имаше електронно гласуване въобще нямаше да се разправяме да има ли, да няма ли секции

socialen

Пак му набиха празната кратуна с чумбери.

"Свобода е правото да говорим, демокрация е когато ни чуват" /В.Седларска/

гайдар

Стига с тая Румъния, бе! Тия са 1000 пъти по-крадливи от нас! Главният прокурор на румънската Национална дирекция за борба с корупцията Лаура Кодруца Кьовеши спечели наградата "Европеец на 2016 година" на списание "Рийдърс Дайджест". Меглена Кунева и Кристалина Георгиева бяха избирани за "европеец на годината" на авторитетното издание The European Voic! Американското списание "Рийдърс дайджест", някога любимо месечно четиво, което можеше да се открие в лекарските кабинети и по масите в кафенетата, подаде молба за съдебна защита от кредитори, за да намали дълговете си, възлизащи на 2,2 милиарда долара. Това пише днес американският вестник "Уолстрийт джърнъл", цитиран от ДПА.

Лаборант Ваню

Прав е гербавият кадър. Ако имаше електронно гласуване, Герб щеше да печели и с много всеки път. Но още не е минал мандатът и не е късно да го проима.

Ябланово. Малко село с огромна джамия. Електорат верен на БОСТАН, в зависимост от уговорката гласува и за ГЕРБ. Борисов за пореден път увери мюсюлманите, те не се признават за българи, че той и Плевнелиев също не се считат за българи. Най-малко не им пука за българите и за България. В села като Ябланово повечето жители не знаят български език, останалите жители го говорят и разбират доста трудно. Такива хора нямат ясна представа какво става в страната, тези които се изселиха в Турция дори и не се интересуват. Всички те гласуват по команда а не по съвест, т.е. ако са видели, чули, разбрали и взели собствено решение. Точно такива гласоподаватели са нужни на Борисов, гласуващи по заповед.

Зaглaвие

Нинова обяви курс на втвърдяване към правителството Новата лидерка се зарече да не допуска разцепление в БСП

SD

Тоталитарния вожд Бойко, говори за демокрация. Каква демагогия само.

Несвързани думи, случайна комбинация от изтъркани фрази ...

СТРАХ И ЛИЦЕМЕРИЕ.ВЕЧЕ ИЗБИРА ПРАВАТА НА ХОРАТА.А ИНАЧЕ ГОЛЯМА СТАБИЛНОСТ И КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ.

a

стабилността къде остана?

и аз щях да попитам

това?

БАЦЕ

ВСЕКИ НАВЪЗВРАЩЕНЕЦ ТРЯБВА ДА МИ ОПРЕДЕЛЯ КАК ДА ЖИВЕЯ АЗ ТУКА,АШКОУЛСУН БЕ,Е ЗАТОВА НИКОЙ НЯМА ДА ОСТАНЕ В ТАЯ МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА,ПОЛИТИКАТА ТУКА Я ПРАВЯТ НЕГРАМОТНИЦИ И ХОРА ДЕТО АМА ГРАМ БЪЛГАРСКИ НЕ ЗНАЯТ!!!ЗА РОМИТЕ И ЗА ИЗСЕЛНИЦИТЕ НИ В ТУРЦИЯ ИДЕ РЕЧ,ПОВЕЧЕ ОТ МИЛИОН СА

mardafi

Боли ме фалоса кво говори Тикван - след 10 мин ще говори друго

"стабилността къде остана?" - Подредена е веднага след демокрацията.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.