Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов обяви, че на президента Росен Плевнелиев му трябвали гласовете на ДПС, ако се кандидатира отново и затова е наложил вето върху Изборния кодекс.

Преди ден държавният глава върна за ново разглеждане в парламента текстовете, ограничаващи разкриването на изборни секции зад граница по време на национални български избори. 

ПРЕЗИДЕНТЪТ: ВЕТО!

Версията си, че на Плевнелиев му трябва вота на движението Симеонов разви пред Нова тв. Той отново повтори, че ограничаването на изборните секции в Турция е част от предизборната програма и на НФСБ, и на Патриотичния фронт, защото резултатите от гласуването там били манипулирани от турската държава. 

"Не мога да говоря от името на ГЕРБ, те ще заявят позицията си във вторник и това е тяхна партийна работа. Не страдам от високо самочувствие и партиен егоизъм - както се качих на колата и отидох да се срещна с така наречените българи от чужбина, така в Злагоград се видях и с Цветан Цветанов", заяви Симеонов, но не каза дали с председателя на ПГ на ГЕРБ са се разбрали по въпроса как ще се гласува ветото на президента.

Той обаче отново нападна представителите на българите в чужбина, които протестират срещу новите изборни правила.

"Трима от тези хора, които се представят за българи от чужбина, са на трудов договор в Аженцията за българите в чужбина", заяви Симеонов. Той нарече част от протестиращите "говорещи глави по скайп, които не представляват интересите на българите в чужбина, а личните си интереси".

Лидерът на НФСБ нарече "глупости" и твърденията, че с новите правила се подкрепя ДПС, защото този път вотът от Турция можело да е за новата партия на Лютви Местан - ДОСТ. Според националиста "няма значение за кого ще отидат тези гласове, защото те не са в подкрепа на България, а в подкрепа на интересните на Турция". 

На "провокативен" въпрос защо тогава националистите не предложат промяна в конституцията българите в Турция изобщо да не могат да гласуват, Симеонов обяви как причината е, че "няма нагласа това да се приеме"

ОНЗИ МОМЕНТ, КОГАТО БОРИСОВ ДАВА, НО СИМЕОНОВ НЕ МУ РАЗРЕШАВА

По-късно пред БТВ и другитя съпредседател на Патриотите - лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, нападна Плевнелиев. По думите му откакто е държавет глава той не е казал нито дума за правата на българските общности в Македония, Молдова, Украйна, които имат реален проблем.

"Това е най-слабият български президент и това, което прави, не му прави чест", обяви Каракачанов. 

Стефан Манов - един от българите, защитаващи правата на съжражданите ни зад граница да гласуват лесно, му отвърна в ефир:

"Този филм, който г-н Каракачанов ни предлага, сме го гледали през 2013 г.", обяви Манов и припомни кадри от опашките пред изборните секции в Лондон.  "Г-н Каракачанов – по вашите нови правила в Молдова ще има една изборна секция, а на предишните избори имаше 7. Става дума за същите българи, за които призовавате президента да се погрижи".

На това Каракачанов отвърна с аргумента си, че Турция се намесва във вътрешните ни работи, че не са ограничени правата на българите на други места зад граница и те можели да гласуват, че нищо не може да гарантира, че на следващи избори от Турция няма да дойдат 100 000, вместо сеташните 62 000 гласа. 

Манов обяви данните, с които Патриотите боравят, за "фалшиви". И обясни, че въпреки протестите, че е имало случаи в секция в Турция да гласуват по 1500 души, в Лондон през 2013 г. в секцията в посолството са гласували 2085 българи, но никой не е оспорил този резултат. 

По-рано пред Нова тв журналистът Георги Коритаров коментира, че ветото на Плевнелиев е повече от оправдано и държавният глава е влязъл във функията си на обединител на нацията. По думите на Коритаров не може да се търси баланс, когато от едната страна стои защитата на правата на гражданите, а от другата - "стабилността" - защото избор между тези две неща не може да има в демократична страна.

Според журналиста ограничението на вота за българите в Турция прилича на опит за "окончателно решение" на проблем, приличащ на тактиката на нацистка Германия с "окончателното решение на проблема с евреите"

 

Ключови думи

Коментари

"На Плевнелиев му трябват гласовете на ДПС" - Тц, на Плевнелиев му трябва само едно про европейско вице.

Варненската Златка.

лимпида

той не е ли от Бургас.

анонимен

Тия двамата скоро ще правят компания на Сидеров.

лимпида

много прост човек и Борисов е прост, но поне е интересен и забавен. Тоя е простак.

дебелян пеевский

Бивши комунета от всички цветове, изяждайте се.

socialen

Волен Сидеров и АТАКА крепяха 3.5 години едноличното, малоумно, катастрофално-неграмотно "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009-февруари 2013 година, за което Борисов беше изритан с шут от Народа като единственият досега. Сега тарикатите от ПФ крепят Турлюгювеча на Доган, Пеевски, Прокопиев, Кънев, Гоце, Румбата и Кунева - техният човек от времето на Тройната Коалиция, незнайно защо наречен от някои "правителство" на неграмотния Борисов с 80 депутата.

socialen

От Ямбол е. Като Волен Сидеров

Petyo9

Орязвайки изборните права на българите в чужбина Валери Симеонов пряко подпомага ДПС. За ДПС не е чак такъв проблем да си организира твърдият електорат да пристигнат с автомобили, автобуси или ЖП транспорт и да си гласуват по местоживеене. За повечето от нашите сънародници зад граница (над 2 млн.) това е непосилно или невъзможно. Така тези малко над 100 000 гласа от Турция натежават с голяма сила, защото стават значителен процент. Ето как "патриота" Валери Симеонов работи за България - като прави гласовете от Турция по-значими до степен да решават избори. Браво! Голям българин, голям патриот!

Още могат да се изложат.

Развеселен

не е лъжа

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.