Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов коментира на личния си профил във Фейсбук ветото на президента върху промените в Изборния кодекс, свързани с ограничаването на правото на българите в чужбина да гласуват. Борисов каза, че ГЕРБ ще вземе своето решение, като отчита рисковете за мнозинството и стабилността на управлението. Той изрично заявява, че отговорността за случващото се в изборното законодателство не е само негова.

ПРЕЗИДЕНТЪТ: ВЕТО!

Ето поста на  Борисов:

"Политическа Партия ГЕРБ е поставена в изключително сложна ситуация и то за нещо, което ние сме инициирали още в първия ни мандат, а именно за първи път заложихме облекчена форма на подаване на заявления от българите в чужбина – електронно, дистанционно по интернет, с цел да се даде възможност на повече наши сънародници да гласуват. Благодарение на това беше възможно да се разкрият допълнително секционни избирателни комисии извън дипломатическите и консулски представителства, което дори г-жа Манолова запази.

Така че, аз винаги съм считал, че е наше задължение да осигурим възможност всички български граждани, които желаят да гласуват в чужбина, да могат на практика да упражнят това свое право на глас. Винаги съм твърдял, че до този момент не е измислена по-демократична и добра система от изборите. Затова аз във вторник ще събера ПГ на ГЕРБ и Изпълнителната комисия, и отчитайки рисковете за мнозинството и стабилността на правителството, ще вземем решение.

Същевременно ще продължим да водим разговори с нашите партньори от РБ, ПФ и АБВ, защото стабилността на държавата е важна, но не бива да нарушаваме демократичните права на българските граждани. Това е отговорност на всички политически партии и лидери, не само моя, и не само на ГЕРБ. Надявам се, че ще успеем да намерим един разумен и справедлив консенсус".

ВМРО ПЛАШИ С ОТТЕГЛЯНЕ НА ПОДКРЕПАТА СИ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Ключови думи

Коментари

Мaджо

Aa, вождa поемa отговорността при индианците, а при японците си прави сепуко.

Този субект си прави само секуро, по няколко пъти седмично.

ДС

Кaкво нaреди Догaн?

Бате Боко, а как ще коментираш обвиненията на БСП, че научният труд на Цвъцо, озаглавен "Защото сме герберасти" е копие от научния труд на твоя приятел Станишко, като само думичката "социалисти" е заменена с герберасти? Толкова ли са ви здрави връзките в съд и прокуратура, да не го съдят за плагиатство, че Цвъцето пак да излезе със свидетелство за съдимост с определението - светия?

Николов

Егати цирковетееее! Пореден пример за бутафория. С този чалъм се гонят две цели - Борисов пак да се представи като Спасителят на демокрацията и президентът да докара някой процент подкрепа , ако недай боже се кандидатира пак. Внимание: всички ,които искат да проумеят в каква държава живеем, спешно да прочетат книгата на Джани Родари " Джелсомино в страната на лъжците"!

Не, бе! Тоя Борисов се изживява като Брус Уилис, когато спасява света. Ама то не било филм, това той не го разбира.

65

Знам Бащице, Твои са само магистралите, залите и всичко построено дето внук ти няма да може да боядиса.

Поръчката е масковска!

Сниши се, Баце, че поръчката е масковска!

mardafi

Време е Господ да си прибере Тикван

Според мен най-валидният аргумент по отношение на гласуването извън страната може да се изведе от обхвата на действие на българската Конституция - а именно - територията на България. Само на територията на страната тази Конституция е в сила - това е неоспорим факт. От тук произтичат и правата, и задълженията на гражданите - те са гарантирани или задължителни само на територията на България (и другите територии, които съгласно международното право са формално обявени за български територии - а именно, посолствата и консулствата в чужди държави). Вярно е, че в обсъждания чл. 26 е казано "Чл. 26. (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция.". И тук изниква въпросът - дали законодателят е бил достатъчно прецизен и може ли да бъде изпълнена тази норма извън пределите на България? Според мен - не. Ако се изтълкува този член, той би следвало да звучи "където и да се намират, в пределите на действие на тази Конституция". Разбира се, нещата не са толкова прости, защото тук има замесен и елемент "задължения" и най-критичното от тях е задължението да отбраняваш Родината си в случай на война - сиреч, ако се изтълкува този член по логичния начин, освен отпадането на маловажното право да гласуваш зад граница, би отпаднало и задължението ти да се върнеш и да се биеш за страната си в случай на война, а това би освободило тези два милиона от подобно задължение. Изобщо, сложничка е темата и изисква задълбочен и конструктивен дебат, а не екзалтирано врякане и безсмислени улични манифестации. В този смисъл връщането на текстовете в Парламента може би е добър повод за продължаване на диалога. Добре би било всички да вложат повече разум и по-малко емоции, защото въпросът е наистина важен.

Е, това пък вече е глупаво. Дайте като сме в чужбина, да нарушим абсолютно всички закони. Примерно, организираме нещо престъпно и после се обявяваме за невинни, защото сме били извън България. Вие знаете ли, че има хора, които лежат от много години насам в затвора, за организиране на убийство, при все че е доказано, че в това време са били в чужбина? Не ни пробутвайте кремълски филми, подценявате ни.

socialen

Никва отговорност.

socialen

Пак му набиха чумбери по празната кратуна и го фана шубето.

socialen

Срамота е, че това неграмотно чучело е "премиерче".

socialen

Няма по-хубаво и по-стабилно от Турлюгювеча на Доган, Пеевски, Прокопиев, Кънев, Гоце, Румбата и Кунева - техният човек от времето на Тройната Коалиция, незнайно защо наречен от някои "правителство" на неграмотния Борисов.

Страхлив посерко!

!!!!!!!!!!!!

Ех,Борисов,Борисов...защо не си остана само пожарникар!

Avatar

Викаш, кога беше пожарникар, сварвахте да си съберете краката, а?

Към #!!!!!!!!!!!!. Ами той и за пожарникар не ставаше. Не случайно напусна службата. Освен това не зависеше от него. В близката политическа история ДС е автор на десетки политически проекти. Някой от тях много успешни, като ДПС, НДСВ, ГЕРБ и други съвсем неуспешни. Едно трябва да признаем, като хамелеон, Борисов е неповторим…

Avatar

Ханс Зайдел и Конрад Аденауер са фондации на ДС? Е това е новина! Жува новус!

по всичко си личи ,че се отива към предсрочни избори.патриотите няма да отстъпят.а краля на слънцето го хвана страх от предсрочни избори.да дочакаме до вторник.

Ха-ха-ха... Бачовите наивници... Избори, викаш? И кого ще изберем, според теб? Пърдан - старата БКП? Или Миков - "новата" БСП? ГЕРБ след тази година и половина ще спечели пълно мнозинство, да не кажа, че направо ще е с конституционно, от над 160 народни представители! Добре е костовашките тролове да не се ограничавате само в четене на медийките от кръга "Капитал"...

така е, ще спечелите. нищо, че изборната активност ще е 20%..

анонимен

Радан Кънев пак трябва да настройва китарата на ГЕРБ,за кой ли път.

socialen

В страната цари тотален хаос, защото се "управлява" от най-големия неграмотник. Турлюгювечът на Доган, Пеевски, Прокопиев, Кънев, Гоце, Румбата и Кунева - техният човек от времето на Тройната Коалиция, незнайно защо наречен от някои "правителство" на неграмотния Борисов, няма никакво ръководство, липсва му програма, стратегия, концепция. Тотална простотия!

socialen

Надявам се, на следващите "избори" да гласува само малобройният електорат на Борисов от бедни, неграмотни, нискоинтеигентни, провинциални, български пролетарии, които са едва има-няма 13% или много по-малко от 1/6 от всички български избиратели, и да спечелят абсолютно мнозинство.

socialen

Само прост, нискообразован, неграмотен електорат е в състояние да гласува за най-големия неграмотник в Банановата Република. Добре, че са малоброен електорат от едва има-няма 13% или много по-малко от 1/6 от всички български избиратели.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.